"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ: H νίκη απέναντι στα κομμουνιστοφασισταριά και η μάχη των ιδεών

Φέτος συμπληρώνονται 75 χρόνια από τα Δεκεμβριανά, τη μάχη που έδωσαν στην Αθήνα οι Ελληνες εναντίον του ξενοκίνητου ΚΚΕ. 

Στις 3 Δεκεμβρίου 1944 ξεκίνησε μια σύγκρουση στην οποία κρίθηκε η ίδια η επιβίωση της χώρας μας! 

Στα Δεκεμβριανά, οι γενναίοι μαχητές, έχοντας αντεπεξέλθει επιτυχώς στις δοκιμασίες του Ελληνοϊταλικού Πολέμου, της Κατοχής, των στερήσεων, της Αντίστασης και στα φοβερά δεινά που πέρασε η πατρίδα τα χρόνια της σκλαβιάς στον βάρβαρο Γερμανό δυνάστη, ύψωσαν το ανάστημά τους στους σταλινικούς ανθέλληνες.

Τον Δεκέμβριο του 1944 η Αθήνα κατέστη το πεδίο αναμέτρησης του λαού μας με το ΚΚΕ, της φονικής μηχανής που λογοδοτούσε στη Μόσχα και είχε αρχίσει τις σφαγές αθώων Ελλήνων ήδη από το 1943.  

Το κόμμα του εγκλήματος και της προδοσίας είχε μόνο έναν στόχο την περίοδο της Κατοχής: την κατάληψη της εξουσίας και το ρίξιμο της Ελλάδας στα σοβιετικά κάτεργα.

Οφείλουμε κάθε τιμή στους ηρωικούς μαχητές του Θησείου, του Μακρυγιάννη και όλων των περιοχών της πρωτεύουσας που σαρώθηκαν από το πυρ του πολέμου. Τα παιδιά της πατρίδας γλίτωσαν το έθνος μας από σίγουρο αφανισμό. Μας χάρισαν το δικαίωμα να υπάρχουμε, να ζούμε ελεύθεροι, να ψηφίζουμε σε ελεύθερες εκλογές, να προσπαθούμε για ένα καλύτερο αύριο

Τα θύματα της δολοφονικής μανίας των κομμουνιστών σφαγέων, των εχθρών της δημοκρατίας, πρέπει να μνημονεύονται ώστε να μη λησμονηθούν ποτέ

Υποχρέωση κάθε συνειδητού πατριώτη και δημοκρατικού πολίτη είναι να δώσει μια μάχη που δεν δόθηκε ποτέ: εκείνη των ιδεών.  

Η Ελλάδα νίκησε στον πόλεμο εναντίον του ΚΚΕ, αλλά έχασε στην περίοδο της ειρήνης.

Οι συμμορίτες παρουσιάζονται σαν ήρωες, οι προδότες σαν πατριώτες. 

Το σταλινικό και αντιδημοκρατικό ΚΚΕ, που είχε διακηρύξει επίσημα την πρόθεσή του να αποσχιστεί κομμάτι της Μακεδονίας και να αποδοθεί στους Σλάβους, θεωρείται... δημοκρατικό και οι οπαδοί των κομμουνιστικών τυραννιών θεωρούνται κατάλληλοι από το σύστημα για να δίνουν διαπιστευτήρια δημοκρατικών φρονημάτων! 

Οι μηχανισμοί παραγωγής κυρίαρχης ιδεολογίας (πανεπιστήμια, ΜΜΕ, ιδρύματα, οργανισμοί του Δημοσίου) έχουν καταληφθεί από άτομα που νοσταλγούν την ΕΣΣΔ, είναι οπαδοί τριτοκοσμικών καθεστώτων και εξωφρενικών θεωριών, και ποτίζουν την κοινωνία -και ειδικά τη νέα γενιά- με θανατηφόρες πνευματικές τοξίνες και δηλητήρια.

Στη μάχη των ιδεών λιποτάκτησαν μπροστάρηδες της παράταξης της Δεξιάς, αντί να επιδιώκουν πάση θυσία να τη δώσουν και να επικρατήσουν. 

Η πατρίδα μας έφτασε σε τέτοιο σημείο κατάντιας, ώστε...


 τα μνημόσυνα για τους ήρωες πεσόντες των αντισυμμοριακών αγώνων να αποκαλούνται «γιορτές μίσους»

Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι πεισματάρα. Τα πράγματα είτε θα γίνουν σωστά είτε όλα θα πηγαίνουν λάθος - και η μάχη των ιδεών είναι σωστό να δοθεί εδώ και τώρα.



Editorial της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια: