"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΣΟΥΡΓΕΛΟΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑΡΟΠΛΗΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Λευκός καπνός για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (Σε πρόσωπο κοινής εμπιστοσύνης και αμοιβαίας αποδοχής κατέληξαν τα κόμματα εξουσίας)

Γράφει ο ΜΙΚΡΟΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ

Λευκός καπνός για τον ΠτΔ: σε πρόσωπο κοινής εμπιστοσύνης και αμοιβαίας αποδοχής κατέληξαν τα κόμματα εξουσίας και τα λοιπά κοινοβουλευτικά.

Είναι σφόδρα πιθανόν η εκλογή του να γίνει με 300 ψήφους, αν τύχει και είναι όλοι οι βουλευτές παρόντες και δεν έχει ξεχάσει κανείς το θερμοσίφωνα ανοικτό και φύγει εν μέσω της διαδικασίας.

Στο πρόσωπο του Κωνσταντίνου Πατέρα βρέθηκε ο ιδανικός αντικαταστάτης του Προκόπη Παυλόπουλου για τους εξής λόγους:

-Ενώνει όλο το κομματικό σύστημα, τις νομενκλατούρες όλων των πολιτικών δυνάμεων που αγωνίζονται για την ελευθερία και την ισότητα, φτάνει αυτοί να είναι πιο ίσοι και πιο ελεύθεροι από τους κοινούς θνητούς πολίτες.

-Έχει άριστη γνώση της ελληνικής πραγματικότητας, διαθέτει ύφος, ήθος,παράστημα και φωτογένεια, είναι στην πλέον κατάλληλη ηλικία, προέρχεται από την Περιφέρεια και είναι και πάνω από το αυλάκι όπως θέλει ο κανόνας (ένας από κάτω ο επόμενος από πάνω κτλ)

-Προέρχεται από την κεντροαριστερά, μιας και κατάγεται από τα Τρίκαλα που είναι αριστερά της Λάρισας.

-Η εκλογή του θα είναι φόρος τιμής στο θεσσαλικό κάμπο, την πρώτη αρόσιμη γη στην ελληνική επικράτεια.

-Πρόκειται για μια υποψηφιότητα κατεξοχήν ενωτική που θα στηριχθεί και από το ΚΚΕ,αρκεί να επικρατήσει η προσφώνηση “Παερούλης”.

-Θα σημάνει το τέλος της δεκαετούς διαμάχης στο εσωτερικό, στα μέγαρα και στα μπαλκόνια της ΝΔ, με την άρση και των τελευταίων συνεπειών του κομματικού εμφυλίου.

Αρκεί βέβαια να δεχτεί ο κύριος Πατέρας, καθώς οι τελευταίες πληροφορίες τον φέρουν...


 να επιζητά την αποκατάστασή του, ως διοικητού του Νοσοκομείου Καρδίτσας, να έχει σκαλώσει με την τήρηση των συμφωνημένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: