"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗ ΣΟΥΡΓΕΛΑ - ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: Πώς δουλεύει όλον τον κόσμο ένα τσογλανονιάνιαρο


Η «κλιματική ακτιβίστρια» Γκρέτα Τούνμπεργκ και εταιρεία των γερμανικών σιδηροδρόμων συγκρούστηκαν τις τελευταίες ημέρες στα κοινωνικά δίκτυα. Αυτό συνέβη, όταν η Τούνμπεργκ ανέβασε μία φωτογραφία της, όπου κάθεται στο πάτωμα του τρένου, περικυκλωμένη από αποσκευές και μία άδεια συσκευασία fast-food.

Το Σάββατο ανέβασε τη φωτογραφία με το εξής σχόλιο:

«Ταξιδεύοντας σε υπερπλήρη τρένα μέσω Γερμανίας. Είμαι επιτέλους καθ’ οδόν για το σπίτι!»

Οι υποστηρικτές της λυπήθηκαν για την «εξηντλημένη» 16χρονη Σουηδέζα ακτιβίστρια, που δεν είχε τη δυνατότητα να κάτσει κάπου στο τρένο, κατά την επιστροφή της από τη Μαδρίτη, όπου συμμετείχε στη Σύνοδο των COP25 του ΟΗΕ για το κλίμα.

Της ευχήθηκαν καλή επιστροφή μετά από μήνες περιοδείας σε εκδηλώσεις για το κλίμα, σε Ευρώπη και ΗΠΑ.


DEUTSCHE BAHN: Καθόσουν στην πρώτη θέση!

 
Όμως, οι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι (DEUTSCHE BAHN) απήντησαν. Επεσήμαναν ότι η Τούνμπεργκ ίσως να μην αναγκάστηκε να περάσει όλο το ταξίδι καθήμενη στο πάτωμα του τρένου, όπως υποστηρίζει, αλλά αντιθέτως επέλεξε να περιφρονήσει το κάθισμα που είχε κρατήσει στην πρώτη θέση για χάρη μιας φωτογραφίας.

Η DEUTSCHE BAHN σε Δελτίο Τύπου της ανέφερε ότι η Τούνμπεργκ είχε κάθισμα στην πρώτη θέση, τουλάχιστον στη διαδρομή Κάσελ – Αμβούργου και άλλα μέλη της ομάδος της κάθονταν εκεί και απελάμβαναν τις πολυτέλειές της ήδη από τη Φρανκφούρτη.

Η εταιρεία «πόσταρε» σχετικά με το ταξίδι της Τούνμπεργκ με το τρένο άλλες δύο φορές το Σάββατο.

Στο πρώτο TWEET, η εταιρία ευχαριστεί την έφηβη για την υποστήριξή της στον αγώνα της DEUTSCHE BAHN κατά της κλιματικής αλλαγής και επεσήμανε ότι το τρένο που χρησιμοποίησε λειτουργούσε χρησιμοποιώντας κατά 100% οικολογική ηλεκτρική ενέργεια.

Στο δεύτερο TWEET, ωστόσο, η DEUTSCHE BAHN σημείωσε ότι η Τούνμπεργκ δεν πέρασε όλο της το ταξίδι στο πάτωμα.

Η εταιρεία απάντησε στη Σουηδέζα έφηβη ότι «θα ήταν πολύ καλύτερο, αν ανέφερες πόσο φιλική και εξυπηρετική ήταν η εξυπηρέτησή σου από την ομάδα μας στην πρώτη θέση που καθόσουν.»

Η 16χρονη ακτιβίστρια έδειξε εν συνεχεία ότι ήθελε να βάλει τέλος στην αντιπαράθεση γνωστοποιώντας ότι τελικά βρήκε θέση και ότι τα υπερπλήρη τρένα είναι σε τελική ανάλυση ένα αρκετά καλό πράγμα, αφού σημαίνουν λιγότερα αυτοκίνητα στο δρόμο.

 
Τούνμπεργκ: Να «στηθούν στον τοίχο» οι πολιτικοί

Η οπισθοχώρηση της Τούνμπεργκ παρατηρήθηκε για δεύτερη φορά εντός 24 ωρών, αφού είχε προηγηθεί...


 η συγγνώμη της για απρεπή χρήση του λόγου.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, είχε απολογηθεί, επειδή είπε ότι οι πολιτικοί πρέπει να «στηθούν στον τοίχο», αφού πρώτα δέχθηκε κριτική για το ότι παροτρύνει σε βίαιες πράξεις.

Η 16χρονη Σουηδέζα έκανε το παραπάνω σχόλιο σε μία ομιλία της προς νεαρούς ακτιβιστές στην ιταλική πόλη του Τορίνο την Παρασκευή. Εκεί κατήγγειλε ότι το μήνυμά της χάνεται στη μετάφραση.

«Αυτό συμβαίνει όταν αυτοσχεδιάζεις στους λόγους σου σε ξένη γλώσσα. Φυσικά, ζητάω συγγνώμη, αν κάποιος το παρεξήγησε», έγραψε η Τούνμπεργκ στο Twitter.



Δεν υπάρχουν σχόλια: