"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Σαν σήμερα (22/12/ΧΧΧΧ)


1927: Απεργούν στην Ελλάδα οι δημόσιοι υπάλληλοι, ζητώντας την καταβολή ενός ολόκληρου μισθού για τις γιορτές των Χριστουγέννων (Δώρο Χριστουγέννων). 

 
  
1978: Δια νόμου επιβάλλεται η χρήση μιας και μοναδικής ελληνικής σημαίας, αυτή της θάλασσας με τις 9 κυανές και λευκές ρίγες.


1989: Έχοντας προηγηθεί η πτώση του τείχους , η ιστορική Πύλη του Βρανδεμβούργου ανοίγει ξανά, έπειτα από 30 χρόνια, τερματίζοντας τη διαίρεση Ανατολικού και Δυτικού Βερολίνου. 


1858: Γεννιέται ο Τζιάκομο Πουτσίνι, ιταλός συνθέτης. («Τόσκα») [θαν. 29/11/1924]
2015 Σε ένα μικρό διαμέρισμα στη Νίκαια της νότιας Γαλλίας άφηνει την τελευταία της πνοή σε ηλικία 92 ετών η πιο θρυλική και διάσημη ιδιοκτήτρια οίκου ανοχής στον κόσμο, η Φερνάντ Γκριντέ,  γνωστή ως «Μαντάμ Κλοντ». παίρνοντας μαζί της ροζ μυστικά μερικών εκ των πλουσιότερων και διασημότερων αντρών στον κόσμο.
2017: Χάνει απρόσμενα τη ζωή του στα 71 χρόνια του, επιπλοκές που προέκυψαν από την αιμορραγία ενός ανευρύσματος ο ο επικεφαλής των αρμάτων μάχης που περικύκλωσαν το κτίριο του Πολυτεχνείου τη νύχτα του Νοεμβρίου 1973 Μιχάλης Γουνελάς

2018  Πεθαίνει σε ηλικία 94 ετών στην Ιερουσαλήμ ο Σίμτσα Ρότεμ, τελευταίος επιζών της εξέγερσης του γκέτο της Βαρσοβίας 
Δεν υπάρχουν σχόλια: