"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΟ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟ: Κενό πολιτικής

Toυ Γ. Κ. ΣΤΕΦΑΝΑΚΗ


Ο Σύριζα αναδείχθηκε σεκυβέρνηση με βάση πολιτική απλή και σαφή. Διακήρυξε άρνηση εξόφλησης των ελληνικών χρεών. Επαγγέλθηκε, συνάμα, εξαναγκασμό των εταίρων σε περαιτέρω χρηματοδότησή μας. Ο Σύριζα, τελικά, υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό ευημερία χρηματοδοτούμενη από τις λοιπές χώρες της Ένωσης (!!!).

 
        Η πραγματοποίηση της φαντασιακής ευτυχίας τελούσε υπό προϋπόθεση. Ότι, δηλαδή οι εταίροιθα εξαναγκάζονταν στην αποδοχή των ελληνικών όρων (!). Αυτό ώστε η χώρα να μην εξέλθει της Ευρωζώνης. Και υπό την ειδικώτερη ελληνική επισήμανση ότι η έξοδος θα ήταν προοίμιο διάλυσης. Οι συριζαίοι θεωρούσαν πως η παραδοχή αυτή καθιστούσεβεβαία την συμμόρφωση της Ευρώπης. Ευφάνταστος πολιτικός είχε παρομοιάσει την εξελισσόμενη (στο μυαλό του) κατάσταση προς το “Κούγκι”, μετά την ανατίναξη (!!!).


 Η ακαταστασία σκέψης (ασχετοσύνη) υπήρξε ιστορικά μοναδική. Ουδείς σχεδίασε υποκατάστατη δράση. Η έλλειψή της αποδείχθηκε μοιραία (!). Οι εταίροι πρωτοστατούντων των Γερμανών αψήφησαν τις απειλές. Ακόμη χειρότερα σχεδίασαν την έξοδό μας. Επί τέλους αποτελούμε λιγότερο του 1% του όλου τζίρου (!!!).



Ανυποψίαστη η κυβέρνηση την 5η Ιουλίου 15 οργάνωσε Δημοψήφισμα. Αυτό ώστε η χώρα να διαπραγματευθεί “σκληρά” την παραμονή της στην Ζώνη (!!!). Η ώρα της αλήθειας σήμανε την 13.7.15. Όλα γύρισαν άνω – κάτω. Η Ελλάς έφθασε (υπερηφάνως) στις Βρυξέλλες ν΄απειλήσει έξοδο. Οι απειλούμενοι, την είχαν ήδη για “φευγάτη” (!!!). Προσέφεραν και βοήθεια εξόδου ανθρωπιστική.



 Η ψυχρολουσία υπήρξε κωμικοτραγική. Η πολιτική Σύριζαεξαερώθηκε. Εναλλακτική γραμμή δεν υπήρχε. Η Ελλάς είχε εξαντληθεί επί οκτάμηνο ματαίως (!!!). Έκτοτε κυβερνούν οι ξένοι. Δι΄ημών φροντίζουν τα συμφέροντά τους. Η Ταπείνωση του Μαϊου (2016) είναι μοναδική. Οι εταίροι έστελναν ό,τι είχαν αποφασίσει. Οι Σύριζα – Ανέλ εκτελούσαν. Η ελληνική βουλή ψήφιζε αβλεπεί. Χωρίς να εξετάζει τους όγκους των ρυθμίσεων που έφθαναν εξ Εσπερίας (!!!). 



Ανεπανάληπτο φαινόμενο εθελοδουλίας και μερκελισμού. Έτσι ώστε να εισπράξουμε την δόση, να συνεχίσουμε δηλαδή να πτωχεύουμε εντός ευρώ. Και να περιμένουμε το νέο Γερμανό Καγκελάριο να κρίνει την τύχη μας. Τα πλούσια “μπράβο” προς κ. Τσίπρα όζουν ειρωνείας (!).



Η κυβέρνηση μετά το ατύχημα της 13-14.7.15 ...

στερείται πολιτικής. Δεν εμπνέει ούτε τους οπαδούς (!). Δημοσκοπικά 63% των “συριζαίων” έχουν αποσύρει την στήριξή τους. Το ανάλογο διαπιστούται και στους “ανελικούς”, κατά ποσοστό 61% (Εστία 16.6.).



Ανησυχητική είναι η έλλειψη ετοιμότητας (και) της αντιπολίτευσης. Δεν χαράσσει πολιτική. Εξηγεί (η αντιπολίτευση) τι φοβάται πωςμπορεί να συμβεί. Φοβάται όμως να πει τι πρέπει να γίνει. Τι θα έπραττε, δηλαδή, η ίδια, ωςκυβέρνηση. Φθείρεται εν απραξία. Δημοσκοπικά το εκλογικό σώμα τιμωρεί. Η ΝΔ προηγείται με 30,8% έναντι του Σύριζα με 25,6%. Η διαφορά είναι ασήμαντη, υπό τις τρέχουσες συνθήκες. Ακόμη είναι απειλητικό το μεγαλύτερο ποσοστό αδιευκρίνιστης ψήφου σε 32,4% (Βήμα 12.6.).

Το ένα τρίτο του εκλογικού σώματος αποδοκιμάζει όλους (!!!).


Ο τόπος χρειάζεται ισχυρή διοίκηση. Οι δημοσκοπήσεις αναδεικνύουν μωσαϊκή. Έχουμε κυβέρνηση που πέφτει. Και αντιπολίτευση που δεν σηκώνεται. Άρα, έχουμε κενό εξουσίας πλήρες (!!!).



Πολιτική είναι η μέθοδος του να καθιστά κανείς εφικτό (πραγματοποιήσιμο) ό,τι το αναγκαίο.



Οι στερούμενοι αυτής της ικανότητας δεν αξίζει να πολιτεύονται.


ΕΣΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: