"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ - ΚΟΣΜΟΣ - ΟΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ: «Γεμίζουν τους ουρανούς» μη επανδρωμένα αεροσκάφη οι ΗΠΑ

«Γεμίζουν τους ουρανούς» μη επανδρωμένα αεροσκάφη οι ΗΠΑ Οι ΗΠΑ θα αυξήσουν σημαντικά τον αριθμό των πτήσεων των στρατιωτικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών τους τα τέσσερα προσεχή χρόνια για να ενισχύσουν τις ικανότητές τους στον τομέα των πληροφοριών και τα πλήγματά τους στις ζώνες στις οποίες σημειώνονται συγκρούσεις, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal.


Το Πεντάγωνο προβλέπει να αυξήσει τον αριθμό των καθημερινών πτήσεων από 61 που είναι σήμερα σε έως και 90 ως το 2019, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας. Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη αύξηση στον αριθμό των πτήσεων μη επανδρωμένων αεροσκαφών από το 2011, η οποία καταδεικνύει και την αύξηση που υπάρχει στον αριθμό των συγκρούσεων, επισήμαινε χθες η Wall Street Journal.


Ο στόχος της αύξησης των πτήσεων των μη επανδρωμένων αεροσκαφών θα είναι να επεκταθεί η παρακολούθηση σε ζώνες στις οποίες σημειώνονται συγκρούσεις, όπως η Ουκρανία, το Ιράκ, η Συρία, η Νότια Σινική Θάλασσα και η βόρεια Αφρική.  


Το Πεντάγωνο σκοπεύει επίσης να αυξήσει τις ικανότητές του στο να καταφέρνει θανάσιμα πλήγματα με την βοήθεια των αεροσκαφών αυτών τα οποία οδηγούνται εξ αποστάσεως.


Το πρόγραμμα των επιθέσεων από μη επανδρωμένα αεροσκάφη, το οποίο γνώρισε μια αλματώδη ανάπτυξη επί προεδρίας Ομπάμα, επικρίνεται από παρατηρητές, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι τα πλήγματα αυτά διοργανώνονται με την μεγαλύτερη μυστικότητα και προκαλούν πολλά θύματα μεταξύ των αμάχων.


Η Wall Street Journal επικαλείται οργανώσεις που επικρίνουν το πρόγραμμα αυτό των ΗΠΑ, οι οποίες καταγγέλλουν ότι τουλάχιστον 3.000 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους από πλήγματα αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: