"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Φτιάξε και συ ένα ΚΚ



Τι είναι το ΚΚ; 


Μα «Κομμουνιστικό Κόμμα, ηλίθιε» θα απαντούσε κάποιος.  


Είναι η ελληνική εκδοχή της Δημοκρατίας και της Προόδου. Η εξασφάλιση ότι θα έχουμε ένα Κράτος που θα φροντίζει για όλα. Ισως γι' αυτό έχουμε μέχρι στιγμής τρία και μερικά ακόμη στα... σκαριά. Η κυρία Κωνσταντοπούλου, για παράδειγμα, δεν έχει πει ακόμη την τελευταία της... λέξη, αν και μιλάει... ακατάπαυστα, ακόμη και στον... εαυτό της.  


Στην Ελλάδα ποτέ δεν... «χωνέψαμε» την ήττα του... «Δημοκρατικού ΚΚΕ». Τα πρώτα χρόνια της Δεξιάς διακυβέρνησης ήταν τόσο άθλια που σημάδεψαν το μέλλον μας έως τώρα. Το αριστερό «άλλοθι» λειτούργησε στη συνείδηση του λαού ως χωνευτήρι και η εμπειρία της χούντας δεν επέτρεψε την επεξεργασία μιας ευρωπαϊκής προοπτικής και συνήθειας εναλλαγής στην εξουσία μεταξύ κομμάτων στο φάσμα Αριστερά-Δεξιά. Από το 1981 και μετά, το «αριστερόμετρο» έδειχνε κολλημένο στον έναν πόλο με μικρές παραλλαγές μεταξύ πράσινου και γαλάζιου ΠΑΣΟΚ.


Και μετά ήρθε η κρίση. Το πολύχρωμο κρατικιστικό μόρφωμα που κυβέρνησε έως το 2009, φούσκωσε με δανεικά ώσπου... έσκασε. Η Ελλάδα βρέθηκε αντιμέτωπη με τον εαυτό της και, τελικά, στράφηκε στη μόνη λύση που ήξερε και που της ταίριαζε: Αριστερά, και, μάλιστα, όσο αριστερότερα γίνεται. 


Ακόμη και τώρα που η μία αριστερή εκδοχή διακυβέρνησης τα έκανε θάλασσα, φτιάξαμε άλλη μία για να... σιγουρευτούμε ότι άλλη λύση δεν υπάρχει. 


Το μέλλον της Ελλάδας φαίνεται ότι θα είναι μία ιστορική στροφή προς τον Αριστερό Παράδεισο που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο. Μετά τη... Δημοκρατία, θα προσφέρουμε μία νέα μορφή πολιτεύματος, τον κρυπτο-κομμουνισμό. Και, μάλιστα, χωρίς τα καμώματα της Κίνας, που προσπαθεί να ταιριάξει τον άγριο καπιταλισμό στην Οικονομία με τον ακόμη αγριότερο Κομμουνισμό στη Διοίκηση της Κοινωνίας. Χωρίς μεγάλη επιτυχία, τελικά, όπως δείχνει το πρόσφατο κραχ.


Η δική μας λύση θα είναι πιο εφευρετική


Θα εφαρμόσουμε «Κομμουνισμό λάιτ» στην Οικονομία και Δημοκρατικό Συγκεντρωτισμό στα εσωτερικά μας. 


Το νόμισμα, η ιστορική Δραχμή, θα είναι πάντα σε ισορροπία, αφού οι υποτιμήσεις θα είναι ελεύθερες. Θα παράγουμε ελληνικές φακές, όσες θέλουμε, και θα έχουμε εκατομμύρια τουρίστες, γιατί η «Ελλάδα είναι χώρα τουριστική». Οποτε τα πράγματα δυσκολεύουν θα κάνουμε Κεντρική Επιτροπή, και αν δεν φτιάξουν, θα υπάρχει πάντα ένα «άλλο» Κομμουνιστικό Κόμμα και Εκλογές. Και, το σπουδαιότερο, δεν θα πλήξουμε. Μα ποτέ, σας λέω...

Δεν υπάρχουν σχόλια: