"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΘΡΗΣΚΕΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ : Το θρήσκευμα (όποιο και να'ναι αυτό) είναι ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η κυβέρνηση Σημίτη, που συνέβαλε τα μέγιστα στη διάλυση της οικονομίας, στην καταρράκωση της συλλογικής αξιοπρέπειας και στον αφελληνισμό της χώρας, έκανε τα πάντα για να αφαιρεθεί το θρήσκευμα από τις ταυτότητες των Ελλήνων

Η εμμονή του πρωθυπουργού Σημίτη και των ομοίων του στον υποβιβασμό του ρόλου της Ορθοδοξίας στην κοινωνία μας δεν ήταν... τυχαία, όπως απέδειξε η πορεία των πραγμάτων.

Το αξιακό σύστημα του χριστιανισμού είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της παρακμής και της διαφθοράς και οι κυβερνήσεις τύπου Σημίτη δεν μπορούν να μακροημερεύσουν δίχως να βρίσκονται σε περιβάλλον γενικευμένης σήψης.

Επίσης, το σημείο του σταυρού και η σύνδεση των λαών με τον Λόγο του Χριστού δεν ευνοούν την ολοκλήρωση των νοσηρών νεοταξικών σεναρίων, όπου οι ανθρώπινες προσωπικότητες και ο πολιτισμικός πλούτος των εθνών αλέθονται σε κιμαδομηχανές παγκοσμιοποιητικής μονομορφοποίησης.


Ο Σημίτης ξεκίνησε από την κρατική γραφειοκρατία με στόχο να φτάσουν κάποια μέρα οι συνεχιστές των πολιτικών κακουργιών του να εκριζώσουν την πίστη από τις ψυχές των ανθρώπων. 

Φυσικά, ο πανδαμάτωρ χρόνος μπορεί και ξεχωρίζει την ήρα από το σιτάρι

Τώρα που η απειλή του ισλαμισμού έχει περάσει τα σύνορα της Ευρώπης, διάφορες χώρες έχουν αρχίσει να ξανασκέφτονται την υπόθεση της θρησκευτικής ουδετερότητας που προσπαθούσαν να τηρήσουν.


Οπως έγραψε η εφημερίδα μας, η Σλοβακία, η Πολωνία και η Τσεχία «εμφανίζονται πρόθυμες να δεχθούν πρόσφυγες με μία προϋπόθεση: να είναι χριστιανοί».


Μπορεί η στρατηγική των προαναφερθέντων χωρών να φαντάζει «αμφιλεγόμενη» σε έντυπα όπως η εφημερίδα «The Financial Times», που σχολίασε την επιλογή μόνο χριστιανών μεταναστών από τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης, αλλά: 


Oυδεμία χώρα λαμβάνει σοβαρά υπ' όψιν αρνητικούς ή ειρωνικούς χαρακτηρισμούς που θα σκεφτούν διάφορα ΜΜΕ, όταν απειλούνται η εσωτερική ασφάλεια και η ίδια η ύπαρξη του κράτους.

Το θρήσκευμα είναι ταυτότητα. Οι μεταφυσικές αντιλήψεις επηρεάζουν τις πράξεις των ανθρώπων. Οσο κι αν προσπαθούν ορισμένοι να κρύψουν τα αυτονόητα, η αλήθεια πάντα βγαίνει στην επιφάνεια


Δεν υπάρχουν σχόλια: