"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΙ στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ:Η πολιτική σώζει

Λουόμενε! Απομακρύνσου πάραυτα από την παραλία και τρέχα να ανοίξεις την τηλεόραση. Δεν θα το μετανιώσεις



Η αποκοπή από την επικαιρότητα και από την πυκνή δραστηριότητα των κομμάτων πλέον δεν ωφελεί κανέναν. Ούτε καν τον ΓΑΠ. Το γέλιο λείπει από τη ζωή μας και, αν οι ξελογιάστρες παραλίες σε απομακρύνουν από τα τεκταινόμενα, θα ξεμείνεις με το αντηλιακό στο χέρι και την καταθλιψάρα στην τσέπη (εκεί κατοικοεδρεύουν πλέον ο σπαραγμός και ο βρυγμός των οδόντων).  


Να μην καμαρώσεις, βρε παραθεριστά, το φονικό όπλο του Αιγαίου, τον τρόμο της στεριάς και τον κουρσάρο των αιθέρων Τάσο Κορωνάκη που θα πάει φαντάρος; 


 Επί δέκα χρόνια συγκρατούσε την πολεμική αρετή του, αλυσοδεμένη σαν απάλευτο αγρίμι, στα κομματικά μπουντρούμια του ΣΥΡΙΖΑ, υποδυόμενος τον γραμματέα, ενώ όλοι ξέραμε πόσα λαρύγγια εχθρών του γένους ήθελε να δαγκάσει (προσοχή: δαγκάνω είναι σαν το «δαγκώνω» αλλά έχει μίσος και εμπάθεια από πάνω). Επειτα από δέκα χρόνια επικής αυτοσυγκρατήσεως, όπου το έπαιζε και καλά «ανυπότακτος», ο Τάσος Κορωνάκης ξαμολήθηκε αλλόφρων σαν τον Αίαντα τον Τελαμώνιο να βρει στρατόπεδο να κλειστεί, να εκπαιδευτεί και να αποσυμπιέσει από τη λεοντόκαρδη ψυχή του όλο το πολεμικό μένος που συγκέντρωνε επί τόσο καιρό.

 
Κι αν δεν καταγίνεσαι με την ενημέρωση, δεν θα απολαύσεις τον ντελικανή Βούτση να σου λέει το ακόλουθο μαγικό: «Αν δεν τύχουμε μίας νέας έγκρισης (από τον λαό), δεν είναι απαραίτητο να μετέχουμε στην υλοποίηση του προγράμματος που ψηφίσαμε, αλλά μπορούμε να στηρίξουμε ή να ψηφίζουμε συγκεκριμένα μέτρα, για τα οποία έχουμε δεσμευθεί».  


Δηλαδή, σε απλά νεοελληνικά, δεν υπάρχει ούτε μισός λόγος στον κόσμο να είσαι μνημονιακός αν δεν κυβερνάς! 


Δεν μας το έλεγε τόσον καιρό, να φτιάξουμε κι εμείς μια μεραρχία της παπάτζας, να τάζουμε αδυνάτισμα στους χοντρούς, τάισμα στους πεινασμένους και σκίσιμο Μνημονίων στους κατεστραμμένους;  


Ωραία θα τα λέγαμε και ημείς και θα είχαμε τώρα τις λεζάντες μας, τις ατέλειές μας, τις βουλευτικές «αποζημιώσεις» (έτσι λένε τον μισθό τους) και τα εσωκομματικά μας δράματα. 


Μόνο οι συριζαίοι είναι μάγκες να υπόσχονται τα πάντα σε όλους;
 

Κι άλλα πολλά χαχανητά θα χάσεις, αν δεν ασχοληθείς με την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, που δεν τη χωρά ούτε το Δελφινάριο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: