"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΙ στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Δείγμα ύβρεως και αλαζονείας


Τελικά αυτή η προεκλογική περίοδος είναι ήδη εξαιρετικά αποκαλυπτική για το ήθος της ηγεσίας της «πρώτη φορά Αριστερά» στη χώρα μας.  


Μέχρι σήμερα, βλέπετε, έβριζαν και προπηλάκιζαν τους άλλους. Γερμανοτσολιάδες, Τσολάκογλου και τα σχετικά. Κι υπήρχαν πολλοί που όχι μόνο το ανέχονταν αλλά πίστευαν ότι οι ηθικά εκτεθειμένοι είναι τα θύματα που με τη συμπεριφορά τους άξιζαν τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Σ' αυτές τις εκλογές όμως τις κατηγορίες τις ανταλλάσσουν μεταξύ τους.


 Για να αποδειχθεί για μια ακόμα φορά ότι αυτού του είδους οι επιθέσεις είναι απλώς μέρος της αντιδημοκρατικής κουλτούρας της Αριστεράς και της νεοσταλινικής της νοοτροπίας.
 
Ας πάρουμε μια μικρή γεύση. 


Η κ. Κωνσταντοπούλου μόλις τον περασμένο μήνα, στις 22 Ιουλίου, μετά την ψήφιση των πρώτων προαπαιτούμενων, συναντήθηκε με τον κ. Τσίπρα και αμέσως μετά μας εξήγησε ότι τη συνδέει μια βαθιά σχέση «συντροφικότητας» και «ειλικρίνειας» με τον πρωθυπουργό. Τελικά η σχέση αποδείχθηκε ρηχή και όπως συμφώνησαν κι οι δυο τους, ολίγον σουρεαλιστική. Σήμερα λοιπόν η κυρία πρόεδρος κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι κλείνει «στα μουλωχτά» τη Βουλή, αφού όμως πρώτα ενημέρωσε τους «δανειστές εκβιαστές» κι όχι, ως όφειλε, την ίδια. Δεν δίστασε να χαρακτηρίσει «κατάπτυστη» την ανακοίνωση του κόμματος, να αποκαλέσει τον κ. Τσίπρα «μνημονιακό» πρωθυπουργό και να τον κατηγορήσει ότι συρρικνώνει τον ΣΥΡΙΖΑ στη «σκιά του Μαξίμου». Ολα αυτά βέβαια σε απάντηση των αντίστοιχων κατηγοριών από το κόμμα της ότι «ευτελίζει» τη Βουλή και συμπεριφέρεται σαν «δικτάτορας». Μια «λάθος επιλογή» κατά το συντροφικό ξεκατίνιασμα.  


Με την Αριστερή Πλατφόρμα η αντιπαράθεση είναι ελαφρώς πιο κόσμια. Κι εδώ βέβαια ο κ. Τσίπρας έχει αναφερθεί σε «μικρόμυαλους» που θέλουν έφοδο στα «Χειμερινά Ανάκτορα», ενώ χαρακτήρισε «λαθροχειρία» την ερμηνεία του «όχι» ως «ναι» στη δραχμή. Από την πλευρά τους οι κατηγορίες της πλευράς Λαφαζάνη είναι πολιτικές αλλά ιδιαίτερα σκληρές. Ετσι μιλούν για «μνημόνιο υποτέλειας και ξεπουλήματος της χώρας», ενώ κατηγορούν τον κ. Τσίπρα για συνένοχο της «μνημονιακής δικτατορίας». Το Τσολάκογλου δεν είναι μακριά.
 
Το παράδοξο είναι ότι :
Τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και η Λαϊκή Ενότητα του κ. Λαφαζάνη εξακολουθούν να χρησιμοποιούν την ίδια πάνω-κάτω ορολογία και να έχουν την ίδια θέση για το Μνημόνιο - με εξαίρεση φυσικά τη δραχμή και την παραμονή στην Ευρωζώνη. Αποκορύφωμα η δήλωση Βούτση ότι αν βρεθούν στην αντιπολίτευση ούτε λίγο ούτε πολύ θα καταψηφίσουν τα μέτρα του Μνημονίου με τα οποία διαφωνούν! Τα μέτρα δηλαδή που προκύπτουν από το Μνημόνιο που οι ίδιοι συνομολόγησαν. Αυτό κι αν είναι σουρεαλισμός. 


Είναι φανερό ότι αντιμετωπίζουν τις εκλογές ως αμιγώς εσωκομματική υπόθεση. Αδιαφορούν για τις ευρύτερες συνέπειες των πράξεων και των λόγων τους. Δείγμα αλαζονείας και ύβρεως, αλάνθαστο προμήνυμα επερχόμενου τέλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: