"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΚΟΙΝΩΝΙΑ και ΠΟΛΙΤΙΚΗ στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Ολοι μαζί στον γκρεμό λοιπόν υπακούοντας τοις... τσαμπουκαλεμένων αριστερών ρήμασι!


Ενα από τα μειονεκτήματα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας είναι να αποδέχεσαι εν λευκώ ότι ενώ ο ψηφοφόρος της διπλανής σου πόρτας σε παίρνει στον λαιμό του με τις επιλογές του ενώπιον της κάλπης, να πρέπει εντούτοις να καταπίνεις την αγανάκτησή σου και να μπεις στο λεωφορείο της όποιας κυβέρνησης αυτός επέλεξε για τον εαυτό του και για σένα, έστω και αν βλέπεις ότι ο οδηγός είναι άπειρος, χωρίς δίπλωμα, είτε οδηγεί μεθυσμένος! 


Ολοι μαζί στον γκρεμό λοιπόν υπακούοντας τοις... κείνων ρήμασι! Αυτά επιβάλλει το λιγότερο κακό πολίτευμα.


Δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία χρόνια στον δημόσιο τηλεοπτικό λόγο η ορθή φράση «ερχόμενες εκλογές» έχει αντικατασταθεί με τη φράση «επερχόμενες εκλογές» που ενέχει την έννοια της αναπόφευκτης δυσάρεστης εξέλιξης, της επερχόμενης συμφοράς!  


Πράγματι, πολλές από τις εκλογές υπήρξαν καταστροφικές και οπωσδήποτε αυτές του φετινού Γενάρη που έφεραν στην εξουσία αλχημιστές που πειραματίστηκαν επί επτά μήνες πώς να κατορθώσουν όπως οι αλχημιστές του Μεσαίωνα να μετατρέψουν το σίδερο σε χρυσάφι, ελπίζοντας έτσι να σώσουν τον λαό από την ανέχεια και την υποδούλωση στους δανειστές. 


Το αποτέλεσμα το είδαμε.  


Η κυβέρνηση πάλεψε γενναία να δώσει ένα καλύτερο μέλλον στο τόπο, πάλεψε γενναία χτυπώντας το κεφάλι στους τοίχους για να... γκρεμίσει τους τοίχους, κλώτσησε γενναία με θάρρος στα καρφιά για να τα στραβώσει και στο τέλος διαπίστωσε ότι η χώρα είναι πιασμένη σε παγίδα και δυστυχώς για τον παγιδευμένο ο μηχανισμός της παγίδας είναι έτσι φτιαγμένος, ώστε κάθε ανεπιτυχής προσπάθεια απεμπλοκής να σε δένει σφιχτότερα μέσα στην παγίδα. 


Παρ' όλα αυτά υπήρξε και κάποια λαϊκή διασκέδαση από τις επιλογές της απερχόμενης κυβέρνησης και πρέπει να της καταλογισθούν ως συνεισφορά στην πανελλήνια ψυχαγωγία.


Ποιος άλλος θα σκεφτόταν να κάνει πρόεδρο της Βουλής τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, με συνέπεια να αντιλαλούν από γέλια τα νέα και τα αρχαία θέατρά μας με την κωμικοτραγική αναπαράστασή της; 


Ποιο άλλο ιδεολογικό κίνημα ή κόμμα θα μπορούσε να δώσει πανελλήνια προβολή, να αναδείξει βουλευτές και να βάλει στο στόμα τους εθνοσωτήριο λόγο, ανθρώπους αεροβάτες και τυχοδιώκτες που δεν έχουν καν επίγνωση του τυχοδιωκτισμού τους; 


Αυτές τις μέρες θα γίνει ένας πρώτος βιολογικός καθαρισμός στο Κοινοβούλιο.  

Αν κάπως λειτουργήσει θα πιούμε λιγότερα βοθρολύματα, που ούτως ή άλλως προέρχονται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο από τα λύματα ολωνών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: