"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΙ και ΚΟΙΝΩΝΙΑ στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Δεν υπάρχουν αυτά που ζούμε…(και ο "εξυπνότερος λαός του κόσμου" συνεχίζει της ψ#λ%ς του το χαβά!)


Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ερμηνεύει -με το αλάθητο του Πάπα- Σύνταγμα, θεσμούς, κανονισμούς και… Δημοκρατία εν τω συνόλω, έχοντας μετατρέψει τον κλασικά μετριοπαθή θεσμό του ΠτΒ σε έξαλλο και αλλοπρόσαλλο θρόνο εξουσίας. 


Ο μέχρι πρότινος ΥΠΟΙΚ, συνεχίζοντας την glamour επίδειξη αυθεντίας περί την οικονομία, εγχώρια και διεθνή φυσικά, κατηγορεί τον καλό του φίλο και τέως πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για υπερτροφικό «εγώ».
Η περιφερόμενη από κόμμα σε κόμμα κι από ραχούλα σε πανηγύρι dame de compagnie της Ζωής επιδεικνύει την αριστερή της κουλτούρα επικαλούμενη τις θεωρίες του… Βλαδίμηρου Μπακούνιν. 


Το σύμβολο της Αριστεράς Μανώλης Γλέζος λέει ότι το Μαξίμου προχώρησε σε «εκδικητικές εκλογές» και δεν παρέδωσε την εξουσία στον λαό


Το υπουργικό ζεύγος Δρίτσα-Χριστοδουλοπούλου δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα είναι ή δεν θα είναι (!) στα ψηφοδέλτια του κόμματος


Αυτός που θα είναι όμως, ο ΥΠΕΣ Ν. Βούτσης, μας εξήγησε ότι αν δεν είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα δει τι θα κάνει μελλοντικά στις ψηφοφορίες που αφορούν στα όσα υπέγραψε ως κυβέρνηση με το Μνημόνιο 3!  


Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ παραιτήθηκε κατηγορώντας τους πάντες ενώ παράλληλα σαν σοβαρός υπεύθυνος πολίτης και πολιτικός στρατεύθηκε στα… 40 του, μια που ήταν ανυπότακτος για μια 10ετία όπως φαίνεται.
 

Τι ακριβώς συμβαίνει και γιατί αυτά που συμβαίνουν δεν προκαλούν την αντίδραση που θα περίμενε κανείς αν στην εξουσία ήταν ένα από τα δύο κόμματα εξουσίας της Μεταπολίτευσης; 


Η πρώτη εκδοχή είναι ότι: ο κόσμος έχει πάθει πλήρη ανοσία, έχει εμβολιαστεί απέναντι την πολιτική παραδοξότητα και ανακολουθία σε τέτοιο βαθμό ώστε να μένει ατάραχος. 


Η δεύτερη εκδοχή είναι ότι o Αλ. Τσίπρας είναι «τεφλόν» όπως έγραψε η «WSJ» ή φοράει πολιτικό αδιάβροχο όπως λένε εδώ. Γιατί; Διότι είναι φρέσκος, δεν έχει χρόνια αλλά μήνες κυβερνητικής θητείας, διότι είναι χαρισματικός επικοινωνιακά, διότι οι αντίπαλοί του σε επίπεδο κομμάτων είναι φθαρμένοι ή δεν είναι ελκυστικοί, παρότι νέοι, σχηματισμοί. 


Η τρίτη εκδοχή είναι ότι:
O κόσμος θα «μιλήσει», αλλά θα το κάνει στις κάλπες συνεκτιμώντας και την πλήρη ανατροπή του προγράμματος Θεσσαλονίκης και τη ζημιά του επταμήνου για την οικονομία και το δημοψήφισμα-παρωδία όπως εξελίχθηκε και το Μνημόνιο 3 και το χαοτικό έως επικίνδυνο συνονθύλευμα που ήταν ο τάχα μου έτοιμος για εξουσία ΣΥΡΙΖΑ. Θα δείξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: