"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΙ στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Στρατηγικός στόχος των τσαμπουκαλεμένων γραφικών η επιστροφή στην καφενόβια άνεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης!



Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο στρατηγικός συνδυασμός του Αλέξη Τσίπρα και της σημερινής ομάδας του Μαξίμου.



Μόνο που το ζητούμενο δεν είναι η νίκη στις εκλογές του Σεπτεμβρίου αλλά η κατάληψη της 2ης θέσης.



Ο Αλέξης Τσίπρας και οι άνθρωποί του επιθυμούν διακαώς να επιστρέψουν στην αξιωματική αντιπολίτευση-θέση από την οποία όλοι τους ζήσαν τα καλύτερα χρόνια της ζωής τους.



Φλαμπουράρης, Παππάς, Σαγιάς, Μιχόπουλος και σία, ήταν πλουμιστοί και περιζήττητοι όσο βρισκόντουσαν στην αξιωματική αντιπολίτευση και κυρίως μπορούσαν να λένε δίχως κόστος ότι παπαριά τούς κατέβαινε στο κεφάλι με χαρακτηριστική καφενόβια άνεση.



Εκείνη την εποχή αναπολεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας που τριγυρνούσε ανέμελος τον κόσμο και έγραφε τα δικά του Ημερολόγια Μοτοσικλέτας.



Τότε που μοιράζονταν τις φραποιδέες του με τον αρχηγό των Podemos.



Το επαναστατικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι κάτι αντίστοιχο με την φραπελιά της Αννας Δρούζα.



Μαζί με τον Τσίπρα έγιναν περιζήττητοι και οι υπόλοιποι κλαρινογραμπροί της ευτυχίας, όπως ο Κατρούγκαλος, ο Σκουρλέτης, ο Μητρόπουλος, ο Λαφαζάνης, ο Κορωνάκης, η Κωνσταντοπούλου και ο Τόνι ο Πιτιφρής ακόμη-αρκεί να δήλωνε συριζαίος.



Οταν χρειάσθηκε να κυβερνήσουν ανακάλυψαν βίαια ότι το τίμημα της δημαγωγικής παπαρολογίας τους ήταν ακριβό και τώρα επιχειρούν να δραπετεύσουν με εξίσου τυχοδιωκτικό τρόπο.



Ηδη ο Βούτσης και ο Φίλης δήλωσαν πως αν δεν κερδίσουν τις εκλογές δεν θα εφαρμόσουν το μνημόνιο που ψήφισαν και θα γίνουν εκ νέου αντιμνημονιακοί!!!!



Στην ίδια γραμμή και ο Τσίπρας που δήλωσε στην ΕΡΤ, ότι δεν πιστεύει το μνημόνιο που έφερε αλλά είναι αναγκασμένος να το εφαρμόσει.



Μιλάμε για την αποθέωση του πολιτικού αμοραλισμού, τυχοδιωκτισμού και πάει λέγοντας.




Ο Τσίπρας παρότι τις τελευταίες ώρες είναι αυτόπτης μάρτυς της διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ, σαν σαραβαλάκι ανατολικογερμανικό Trabant δεν κάνει τίποτε για να την εμποδίσει.




Ακόμη και ο ανυπότακτος 40χρονος γραμματέας του κόμματος πήδηξε σαν ποντίκι από το σκάφος αλλά ο Τσίπρας δεν γύρισε καν να τον κοιτάξει αφημένος στον πολιτικό του λήθαργο.



Αυτό που τρέμει ο Τσίπρας και η παρέα του είναι να μην χάσει την 2η θέση από τον Λαφαζάνη-κάτι που θα του κόστιζε την αρχηγία.



Η Κωνσταντοπούλου αδημονεί για να του πάρει το κόμμα.



Ο Τσίπρας θέλει να κρατηθεί γατζωμένος στην 2η θέση και να εξαπολύσει στην συνέχεια έναν πόλεμο φθοράς στα κόμματα που θα είναι στην νέα συγκυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και πιθανόν ΠΟΤΑΜΙ).



Αυτός είναι ο στρατηγικός σχεδιασμός της ομάδας Τσίπρα.



Άλλωστε και ο ίδιος θέλει να ζήσει τη ζωή του όπως απεκάλυψε ο πατέρας του Νίκου Παππά, Στέλιος, στην La Republicca.



Σε ερώτηση της εφημερίδας «από ανθρώπινης άποψης, πως προσέγγισε ο Τσίπρας την εξουσία;», απάντησε: «Την ημέρα των εκλογών με ρώτησε: «Μα εγώ πότε θα αρχίσω να ζω πραγματικά; Και του απάντησα: " ποτέ, αγαπητέ Αλέξη"».



Η στρατηγική του Τσίπρα λοιπόν είναι η 2η θέση-τρέμει στην ιδέα μην έλθει τρίτος και έχει να αντιμετωπίσει τα σαγόνια της Ζωής Κωνσταντοπούλου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: