"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


KOINΩΝΙΑ και ΠΟΛΙΤΙΚΗ στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Οργάνωση Κανονικών Ελλήνων


Από τυχαία συνάντηση με εμποροϋπάλληλο μεγάλης ξένης φίρμας. Δηλαδή αντικειμενικά ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ισως και του ΚΚΕ. Δεν ρώτησα.  


Ο άνθρωπος σε κατάσταση μούρλιας. Ο αμφιβληστροειδής δεκαπλασιασμένος από αγωνία. «Ακουσα τον Αλέξη», μου είπε, «και τα πήρα στο κρανίο». 


Δεν είσαι ο πρώτος, του είπα. «Ξέρεις γιατί;».  


Και μου είπε. Και έχει δίκιο. Και έμεινα κόκαλο!


Αυτός λοιπόν ο σκληρά εργαζόμενος. Που πάσχει από χρόνια φλεβίτιδα. Λόγω συνεχούς ορθοστασίας. Αυτός ο ικέτης κάθε είδους πελατείας. Αυτός που επί δωδεκαώρου βάσεως ανεβοκατεβαίνει σκάλες. Αυτός λοιπόν κερδίζει ετησίως 30 χιλιάρικα. Μαζί με τα μπόνους. Συμβαίνει!


Και δεν έχει ιδιοκτησία. Και κατοικεί στο Περιστέρι. Και πληρώνει τους φόρους του. Και δεν χρωστάει στο Δημόσιο και τις Τράπεζες. Και τώρα ακούει τον «σύντροφο» Αλέξη να τον χαρακτηρίζει πλούσιο. Και μαθαίνει ότι ο «σύντροφος» Αλέξης παρέα με τον «αρχισύντροφο» Παναγιώτη Λαφαζάνη θα του πάρουν το κρανίο!


«Ο,τι έκαναν οι προηγούμενοι, το ίδιο και αυτός. Να σκοτώσουν τους μικρομεσαίους». Και μου εξήγησε. Και έχει δίκιο:  


Οτι όλοι οι τάχα μου «σύντροφοι» και πέτσινοι «κομμουνιστές», αντί να περιορίσουν την ολιγαρχία... 


Αντί να τα πάρουν από τους αιώνιους φοροφυγάδες. 


Αντί να συμμαζέψουν την κρατική μηχανή. 


Αντί να εφαρμόσουν στοιχειώδες πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης. 


Αντί να βοηθήσουν στην παραγωγή περισσότερου πλούτου. 


Και αντί να νοιαστούν για τους 1.300.000 ανέργους. 


Αντί να κάνουν, δηλαδή, τα στοιχειώδη. Τα κανονικά. Αυτά που πρέπει να γίνουν για να βρούμε προκοπή. 


Επιδίδονται κι αυτοί στα ίδια και τα ίδια!


«Μα πώς;» ρωτάω. 


«Ναι - ναι - ναι! Τάλε κουάλε με τους προηγούμενους».
 Και μου εξήγησε. Και είχε δίκιο: 


«Ο δεξιός Παυλόπουλος», μου λέει, «διόρισε εν μια νυκτί 300.000 στο Δημόσιο. Αρα κι αυτός είναι αριστερός. Και μάλιστα περισσότερο αριστερός από τον Λαφαζάνη!».


«Οι δεξιοί και οι πράσινοι», μου λέει, «έφτιαξαν την ΕΡΤ και τη μετέτρεψαν σε γραφείο ευρέσεως εργασίας. Το ίδιο κάνουν και αυτοί. Και μάλιστα», μου λέει, «αν υπολογίσεις ότι επί Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ οι εργαζόμενοι σε αυτό το αμαρτωλό Μέγαρο ήταν περισσότεροι, τότε ακόμα πιο αριστεροί ο Σημίτης, ο Παπανδρέου, ο Μητσοτάκης και ο Σαμαράς!».


«Και τέλος», μου λέει, «ο Σαμαράς ήταν ο πρώτος ινστρούχτορας εναντίον των μνημονίων. Αυτός άνοιξε τον δρόμο για τον Τσίπρα και τον Καμμένο


Επομένως, ποια η διαφορά; 


Απλώς στα λόγια. Ξέρεις κάτι; Δες το διαφορετικά. Η Γερμανία του νεοφιλελεύθερου Σόιμπλε διαθέτει ένα απείρως καλύτερο προστατευμένο κοινωνικό κράτος απ’ αυτό του πετσινο-αριστερού ΣΥΡΙΖΑ. Αρα η Μέρκελ της Χριστιανοδημοκρατίας είναι περισσότερο κομμουνίστρια από τους παρλαπίπες του ΣΥΡΙΖΑ. Πώς σου φαίνεται αυτό;».

Τι πρέπει να συμβεί;  


Ονειρο! Ονειρο απατηλό! Δηλαδή όλοι οι κανονικοί. Αυτοί που μοχθούν. Οσοι παράγουν. Από τον τελευταίο προλετάριο. Από τον τελευταίο της οικοτεχνίας. Μέχρι τον παραγωγικό της εξαγωγικής βιομηχανίας. Ολοι. Ανεξαρτήτως κομματικής σημαίας. Δεξιοί, κεντρώοι, αριστεροί!


Ολοι αυτοί να οργανωθούν. Να συγκροτήσουν κίνημα με την ονομασία ΟΚΕ. Δηλαδή Οργάνωση Κανονικών Ελλήνων. Και στη συνέχεια


Nα εφορμήσουν για την κατάληψη της εξουσίας. Και αφού ενθρονιστούν, στη συνέχεια με πραξικοπηματικές διαδικασίες να εφαρμόσουν μέτρα κανονικότητας!


Ετσι ώστε να εξοντωθεί η φοροδιαφυγή. Να πριμοδοτηθεί η παραγωγή. Και να νοικοκυρευτεί η κρατική μηχανή! Αυτή η μοναδική λύση οριστικής εξόδου της Ψωροκώσταινας από την μπανανία και εισόδου στην Ευρώπη. 


Μπορεί να γίνει αυτό; 


Φυσικά όχι. Ποτέ των ποτών!

Επομένως; Στην Ελλάδα ζεις, δεν υπάρχει ελπίς!

Δεν υπάρχουν σχόλια: