"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Υπερήφανο «Όχι» του λαού στην ερώτηση των ΑΤΜ «Επιθυμείτε ΑΛΛΗ συναλλαγή;»

Το ποσοστό όσων αρνούνται να συναινέσουν στην υποταγή της χώρας και πατάνε το βροντερό «Όχι» στο κουμπί του μηχανήματος αυτόματης ανάληψης των τραπεζών όταν τους ρωτάει αν θέλουν να συνεχίσουν ΜΕΤΑ την ανάληψη, είναι συντριπτικό!


Η αντίδραση μπροστά στα ΑΤΜ ερμηνεύεται ως μια καλή ένδειξη της στάσης που θα κρατήσει ο λαός στο δημοψήφισμα: 

Το 85% όσων έσπευσαν το βράδυ να σηκώσουν τις καταθέσεις τους δε θέλησε απόδειξη για τη συναλλαγή (πρώτο «Όχι») και ούτε θέλησε να συνεχίσει (δεύτερο «Όχι»).

Η στάση αυτή απέναντι στους εκπροσώπους των τραπεζών, θεωρείται από την κυβέρνηση σαν επιδοκιμασία της σκληρής γραμμής που έχει κρατήσει απέναντι στα εκβιαστικά διλήμματα των δανειστών, που εντάθηκαν την περασμένη εβδομάδα, οδηγώντας τις διαπραγματεύσεις σε αδιέξοδο.

Μάλιστα, πολλά στελέχη της κυβέρνησης, με δημοσιεύσεις τους στα social media και με δηλώσεις τους θέλησαν να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο το φρόνημα του λαού, τονίζοντας ότι οι ενδοξότερες στιγμές της πατρίδας μας έχουν γραφτεί με τα «Όχι».



(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: