"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Εάλω η Πόλις


Η δημιουργική ασάφεια του πονηρού κοσμοπολίτη κ. Γιάνη αποδείχθηκε ότι ήταν ένα καλοστημένο σχέδιο. Ένα πεντάμηνο σταθερό πλάνο που ακολουθήθηκε από τον κ. Τσίπρα και τους πέριξ αυτού κομμουνιστές για να φτάσουν την χώρα στο αδιέξοδο.  

Τόσο διάστημα χρειάστηκαν για να αυξήσουν τις απαιτήσεις των θεσμών από δύο δισ. σε οχτώ δισ., ώστε να πείσουν μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού ότι οι δανειστές είναι κακοί και θέλουν τον κόσμο υποτακτικό των θεσμών, φτωχότερο, δίχως αξιοπρέπεια και άλλες βαθυστόχαστες σαχλαμάρες.

Μέρος του κόσμου, που πρόλαβε και έβγαλε τα λεφτά του από τις τράπεζες, νομίζει πως όταν γυρίσει η χώρα στην δραχμή, θα πλουτίσει. Θα αγοράσει ό,τι δεν μπορούσε να αποκτήσει με το ευρώ. 

Οι κακόμοιροι βλέπουν μέχρι την άκρη της μύτης τους και όχι την ατελείωτη έρημο που θα απλωθεί έτσι και βγούμε από την Ε.Ε.

Αυτοί που πράγματι θα επωφεληθούν θα είναι ο κ. Τσίπρας και οι πέριξ αυτού κομμουνιστές και ακροδεξιοί σύντροφοι που θα κρατήσουν τις θέσεις τους και, εννοείται, το λόμπι της δραχμής, που με τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που έχει βγάλει στις ξένες τράπεζες, θα αγοράσει πάμφθηνα τον εναπομείναντα πλούτο του τόπου, στηρίζοντας το κομμουνιστικό-ακροδεξιό καθεστώς τύπου Βενεζουέλας.     

Ο κ. Τσίπρας και οι σύντροφοι, φτάνοντας στο τέλος του χρόνου, έβγαλαν την μάσκα του ευρωπαϊστή, φανερώνοντας τις αληθινές τους επιδιώξεις: Να εγκαθιδρύσουν τον (αν)υπαρκτό σοσιαλισμό στην χώρα

Η προκήρυξη δημοψηφίσματος είναι το μοναδικό εργαλείο για να παραταθεί η πρωθυπουργία του κ. Τσίπρα ανεξαρτήτως αποτελέσματοςΜια εκλογική αναμέτρηση θα έβαζε σε μεγάλο κίνδυνο τα ποσοστά των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με καθοριστικές επιπτώσεις στην επανεκλογή ορισμένων συντρόφων. Αυτό δεν το ήθελε ούτε ο ακροδεξιός Καμμένος, αλλά ούτε η αριστερή πλατφόρμα του κ. Λαφαζάνη και κ. Λαπαβίτσα, αλλά ούτε, όπως φάνηκε, και ο μοιραίος πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας έχασε την παρτίδα πόκερ βάζοντας τα ρέστα του (8 δισεκατομμύρια ευρώ) και τώρα επιδιώκει:


Mε την έγκριση του κόσμου είτε να νομιμοποιηθεί η χασούρα είτε να σηκωθεί από το τραπέζι δίχως να εξαργυρωθούν οι μάρκες από τους δανειστές.  

Είναι μια πράξη δειλίας, μια παγίδα, που ο κόσμος δεν πρέπει να τσιμπήσει.

Υ.Γ. Υπουργοί διακηρύσσουν ότι μεταφράζεται το κείμενο-πρόταση των δανειστών στα ελληνικά για να το διαβάσει ο λαός, ο μπάρμπα-Αλέκος στην Πίνδο, αλλά και οι εκατοντάδες χιλιάδες μπάρμπα-Αλέκοι που δεν έχουν βγάλει δημοτικό και υπογράφουν βάζοντας ένα μεγάλο Χ. 

Δεν πρέπει να αφήσουμε την κομμουνιστική παρέα να μας οδηγήσει εκεί που ονειρεύεται. Στην εκπλήρωση του απωθημένου των γονιών της που έχασαν τον εμφύλιο μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: