"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΚΟΙΝΩΝΙΑ και ΠΟΛΙΤΙΚΗ στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: H δύναμη της διάχυτης βλακείας ως κομμουνιστικό υπερόπλο στα χέρια των τσαμπουκαλεμένων γραφικών !!!

Γράφει ο ΦΑΛΗΡΕΥΣ

(...) Η πραγματικότητα του Υπαρκτού Ελληνισμού είναι να στέκεσαι ενσυνειδήτως και υπερηφάνως εκτός πραγματικότητας. Οπότε, μόλις το θυμάσαι αυτό, αρχίζεις να κατανοείς πώς γίνεται εν έτει 2015 ο «εξυπνότερος λαός του κόσμου» να φλερτάρει με εκδοχές του κομμουνισμού. (Οχι ότι αυτό σε συμφιλιώνει με την ηλιθιότητα, αλλά η κατανόηση της λειτουργίας της είναι απαραίτητη...)


Ο κομμουνισμός –το έχει δείξει αυτό η Ιστορία– είναι μία μέθοδος διαχείρισης της φτώχειας, και μάλιστα η χειρότερη:


  Εξαλείφει τη φτώχεια, όχι με την παραγωγή πλούτου, αλλά επιβάλλοντας τη φτώχεια σε όλους, ώστε να γίνει η φυσιολογική κατάσταση. 


Με τα σημερινά δεδομένα, είναι μια επιλογή για υπανάπτυκτους και καθυστερημένους.  


Την ουσία αυτής της προσέγγισης στα πράγματα τη βρίσκουμε στις περίφημες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ προς τους θεσμούς.



Διαβάστε τες. Θα δείτε ότι το μόνο σαφές που κομίζει στην οικονομική πολιτική ο ΣΥΡΙΖΑ με τις προτάσεις του είναι η εξόντωση της μέσης τάξης και των επιχειρήσεων, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί προσωρινά ένα κράτος και ένα πλέγμα μηχανισμών προνοίας, που απλώς δεν είναι δυνατόν να επιβιώσουν με τη σημερινή μορφή τους.  


Δεν είναι ανόητοι που το προτείνουν. Η αποδυνάμωση της μέσης τάξης και, εν τέλει, η εξάλειψή της είναι προϋπόθεση για τον κομμουνισμό.
 


Οπου επιβλήθηκε ο κομμουνισμός στην Ευρώπη (ακόμη και στη Ρωσία, που δεν είναι ευρωπαϊκή χώρα, παρά μόνο γεωγραφικά και εν μέρει), η επιβολή του ήταν:  


Σταδιακή και ξεκινούσε πάντα με την εξόντωση της μέσης τάξης. (Περιγράφεται έξοχα στο «Iron Curtain - The Crushing of Eastern Europe 1944-1956», της Αν Απλμπομ). 


Εκεί το πέτυχαν βασιζόμενοι στην ισχύ των όπλων του σοβιετικού στρατού κατοχής. 


Εδώ θα το πετύχουν με τη δύναμη της διάχυτης βλακείας...(...)

Δεν υπάρχουν σχόλια: