"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Στον ΤΖΟΓΟ !!! Ιδεοληπτικοί συνεργάζονται με τζογαδόρους με έπαθλο μία χώρα

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ

Μέσα σε μία εβδομάδα ο ελληνικός λαός καλείται να αποφασίσει επί ενός κειμένου που δεν έχει μεταφραστεί, ακόμα, στα ελληνικά. 


Τεχνικά, οφείλει να συγκροτήσει τεκμηριωμένη άποψη για τις αλλαγές στον ΦΠΑ και τις επιπτώσεις του στα δημοσιονομικά. Κυρίως δε, οφείλει, ο λαός να απαντήσει στα καίρια ερωτήματα για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, τις αποκρατικοποιήσεις και τις παρεμβάσεις στην αγορά εργασίας.  


Μπορεί ο λαός να το κάνει αυτό σε μία εβδομάδα; 


Δεν μπορεί. Δεν θα αποφασίσει. 


Ο λαός θα υπακούσει σε προτροπές.  


Ο λαός δεν μπορεί να ξέρει, ούτε να επεξεργαστεί τεχνικές λεπτομέρειες και αναλογιστικές μελέτες. Για αυτή τη δουλειά εκλέγει κυβερνήσεις, στις οποίες χορηγεί πολιτική εντολή.  


Η εντολή που πήρε ο Αλέξης Τσίπρας, από το 36% του εκλογικού σώματος, δεν ήταν να τζογάρει το μέλλον της χώρας. Η εντολή που έλαβε τον υποχρέωνε να διατηρήσει τη χώρα εντός του ευρώ, διεκδικώντας μία καλύτερη σχέση με τους εταίρους.  


Απέτυχε. Και πέταξε το μέλλον της χώρας πάνω σε τσόχα.


Ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του καλούν τον λαό να ψηφίσει «όχι» σε μία συμφωνία που περιγράφεται ως σκληρή και ανάλγητη


Ακόμα και αν είναι έτσι, ακόμα και αν η συμφωνία πνίγει κάθε ανάσα, ο πρωθυπουργός δεν έχει δείξει στον λαό το τέλος της διαδρομής που προτείνει. 


Δεν περιέγραψε το όραμά του. 


Ποιο είναι, τέλος πάντων, το σχέδιο του Τσίπρα; 


Αξιοπρέπεια; Μάλιστα. Μία μέρα. Μετά; 


Τι στον διάολο ξέρει ο Παππάς και χαμογελάει όταν βγαίνει από το Μαξίμου; 


Πού έβαλαν τις μάρκες τους, να βάλουμε και εμείς τις δικές μας; 


Πού προσβλέπουν; 


Εντάξει, απορρίπτουμε τη συμφωνία που δεν προλαβαίνουμε να διαβάσουμε. Και; Θα κάνουν οι άλλοι πίσω για να μη λερωθούν από τα μυαλά μας όταν πατήσουμε τη σκανδάλη; 


Είναι αυτό το εθνικό σχέδιο; Υπάρχει σχέδιο;  


Θα μας πουν ότι η Ευρώπη οφείλει να σεβαστεί τη βούληση του ελληνικού λαού. Αλλά είναι και 18 κοινοβούλια που ζητούν από τον ελληνικό λαό να σεβαστεί τη δική τους βούληση. 


Λάθος. Η λογική δεν έχει θέση εδώ.


Με πρόσχημα τη δημοκρατία και με όχημα την κόπωση του λαού, η κυβέρνηση κινείται πλέον προς τα άκρα, οδηγώντας τη χώρα στο περιθώριο, ρίχνοντας την ευθύνη στη λαϊκή βούληση. 


Ιδεοληπτικοί συνεργάζονται με τζογαδόρους με έπαθλο μία χώρα. 


Ας μείνουν ερείπια. Ε, και; Δικά τους θα είναι και αυτά. Αποκλειστικά δικά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: