"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Πόσο σανό μπορεί να φάει ακόμα ο κόσμος κύριε Φίλη;

 
«Πόσα μακαρόνια τρώει ο κόσμος; Συζητάμε για 6 λεπτά στο πακέτο μακαρόνια; Τέτοια προπαγάνδα γίνεται…». Η δήλωση της χρονιάς έγινε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκο Φίλη. 
Ξέχασε… πολλά, όμως ο κύριος Φίλης. Γι’ αυτό προσφέρομαι να τον βοηθήσω. 
 
Πόσες σοκολάτες αγοράζει ο κόσμος; 
 
Πόσους φυσικούς χυμούς πίνει; 
 
Πόσα τοστ ψήνει στο σπίτι; 
 
Πόσα πατατάκια τρώει στον καναπέ;
 
Πόση μαρμελάδα βάζει στο πρωινό; 
 
Πόσους καφέδες πίνει την ημέρα; 
 
Πόσες φορές παίρνει λεωφορεία ή μετρό; 
 
Πόσες φορές κυκλοφορεί με ταξί; 
Γιατί μπορεί η αύξηση του ΦΠΑ ανά προϊόν ή υπηρεσία να είναι λίγα λεπτά του ευρώ, αλλά η ετήσια επιβάρυνση για τη μέση ελληνική οικογένεια θα είναι τουλάχιστον 500€. Κι αν συνυπολογίσουμε «εισφορές» έκτακτες και μόνιμες σε μισθούς και συντάξεις το «πακέτο Τσίπρα» ανεβάζει το λογαριασμό στα 2.500€ το χρόνο.
Σχεδόν 200€ μείωση οικογενειακού εισοδήματος το μήνα είναι προπαγάνδα, κύριε Φίλη;  
 
Και δεν είναι προπαγάνδα το ότι το κυβερνητικό non paper «ξέχασε» να αναφέρει τις μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις; 
 
Δεν είναι προπαγάνδα ότι η κυβερνητική πρόταση με μέτρα λιτότητας ύψους 8 δισ.€ βαφτίζεται βιώσιμη συμφωνία με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης;
Και μια απορία:  
Πόσο σανό μπορεί να φάει ακόμα ο κόσμος; Με ή χωρίς αύξηση… ΦΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: