"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: «Εξαφανίστηκε» μέσα σε μια νύχτα το λούνα παρκ που σκοτώθηκε ο 13χρονος στο Ελληνικό

Σε μήνυση κατά αγνώστων προχωράει ο δήμος του Ελληνικού, μετά την «εξαφάνιση» των εγκαταστάσεων του λούνα παρκ, που κρατούσε ως εγγύηση ο δήμος της περιοχής, μέχρι να του καταβληθούν τα χρωστούμενα από το διαχειριστή της εταιρείας «Happy Fun ΕΠΕ»
 

Ως δια μαγείας «εξαφανίστηκε» το λούνα παρκ του Ελληνικού, που έμελλε να γίνει γνωστό στο πανελλήνιο από τον τραγικό θάνατο που βρήκε ένα 13χρονο παιδί τον Απρίλιο του 2014.
 

Ο δήμος του Ελληνικού και οι κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν ότι οι εγκαταστάσεις του λούνα παρκ «εξαφανίστηκαν» μέσα σε ένα βράδυ, ενώ δεν υπάρχει κανένας μηχανισμός που να φανερώνει την ύπαρξή του.

Πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε ο προανακριτικός έλεγχος για το περιστατικό. Εν τω μεταξύ όλο αυτό το διάστημα, το λούνα παρκ φυλασσόταν όλο το 24ωρο από αστυνομικούς της περιοχής ενώ ένα περιπολικό ήταν σταθμευμένο στο «Πάρκο της Αφροδίτης», όπως είναι γνωστό στην περιοχή.

Μετά το τέλος της προανακριτικής διαδικασίας όμως, δόθηκε εντολή προκειμένου να μετακινηθεί το περιπολικό από το σημείο όπου συνέβη το τραγικό συμβάν.

Δυο μέρες μετά, τα μηχανήματα που είχαν στηθεί πρόχειρα στο λούνα παρκ και είχαν σφραγιστεί από την εισαγγελία, «έκαναν φτερά» και πλέον αναζητούνται από τις αρχές.

 

Είναι άραγε ληστές, οι οποίοι βρήκαν την ευκαιρία να αρπάξουν τα εγκαταλελειμμένα μηχανήματα και παιχνίδια ή είναι τίποτα ραδιούργοι που παραφύλαγαν στο σημείο και βρήκαν την ευκαιρία να τα αρπάξουν μόλις οι αστυνομικοί εγκατέλειψαν το σημείο;  

 

Ο δήμος του Ελληνικού προχωράει σε μήνυση κατά παντός υπευθύνου και ζητάει την συνδρομή της ελληνικής αστυνομία προκειμένου να εντοπιστούν τα μηχανήματα αλλά και να συλληφθούν οι υπαίτιοι της παραπάνω κλοπής.

 

Ο δήμαρχος της περιοχής Ελληνικό-Αργυρούπολης, κ. Ιωάννης Κωνσταντάτος  επιβεβαίωσε το γεγονός:

Ο χώρος φυλασσόταν επί 24ωρου βάσεως από την αστυνομία. Πριν από λίγες ημέρες όμως το περιπολικό έφυγε από το σημείο και ο χώρος έμεινε απροστάτευτος. Μέσα σε μια νύχτα εξαφανίστηκαν όλα τα μηχανήματα και πλέον τίποτα δεν θυμίζει το λούνα παρκ που είχε στηθεί κάποτε στο σημείο. Το θέμα είναι ότι ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ χρωστάει χρήματα στο δήμο λόγω της άδειας που του δόθηκε για να λειτουργήσει πριν γίνει το συμβάν, συγκεκριμένα τέλη Νοεμβρίου -Δεκεμβρίου του 2013. Αυτό το πόσο δεν κατεβλήθη ποτέ στο δήμο, λέει ο κ. Κωνσταντάτος.   


Το χρονικό της ανείπωτης τραγωδίας

27 Απριλίου 2014, ημέρα Κυριακή. Το λούνα παρκ που βρισκόταν στη συμβολή των οδών Κύπρου και Γούναρη, στην περιοχή του Ελληνικού έσφυζε από ζωή ενώ οι φωνές των μικρών παιδιών παρά τον δυνατό αέρα, έφταναν μέχρι τις απέναντι πολυκατοικίες. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, τα γέλια των παιδιών μετατράπηκαν σε σπαρακτικές κραυγές των γονέων, καθώς μπροστά στα μάτια τους, ένας φουσκωτός κύλινδρος που ήταν τοποθετημένος μέσα σε μια φουσκωτή πισίνα, έκανε «πτήση θανάτου», χτύπησε σε σιδεριές και προσγειώθηκε στο έδαφος σε απόσταση περίπου  30 μέτρων, από τη φουσκωτή πισίνα.

 
Τα δυο αδέλφια που βρίσκονταν μαζί μέσα στο παιχνίδι “του θανάτου” δεν ήταν πια στο οπτικό πεδίο των γονιών τους.... Το 13χρονο αγόρι βρήκε τραγικό θάνατο ενώ η 9χρονη αδερφή του μεταφέρθηκε τραυματισμένη στο νοσοκομείο. 

 
Όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, ο ιδιοκτήτης δεν είχε άδεια για τη λειτουργία του λούνα παρκ , ενώ ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματική βλάβη σε βάρος του Ιταλού ενοικιαστή εξοπλισμού του λούνα παρκ και των δύο υπαλλήλων στον χώρο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: