"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΜΟΣ - ΤΟΥΡΚΙΑ: Συνελήφθη για φωτογραφία με γόβες στιλέτο πάνω στο Κοράνι

Τουρκία: Συνελήφθη για φωτογραφία με γόβες στιλέτο πάνω στο Κοράνι Μια γυναίκα συνελήφθη στην Τουρκία αυτή την εβδομάδα αφότου δημοσίευσε μια φωτογραφία στο λογαριασμό της στο Twitter, φορώντας κόκκινες γόβες στιλέτο πάνω στο Κοράνι.

Η ανώνυμη γυναίκα ηλικίας περίπου 30 ετών συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη την Τρίτη με την κατηγορία της βλασφημίας και του θρησκευτικού μίσους, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ωστόσο, αφέθηκε ελεύθερη μετά την ανάκριση.
Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα όταν ο δήμαρχος της Άγκυρας κατέθεσε μήνυση εναντίον της, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dogan της Τουρκίας.

«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να προσβάλει τη θρησκεία μας»έγραψε ο Gokcek στο Twitter και δημοσίευσε την εικόνα. Όταν κάποιος στέκεται με τα παπούτσια του πάνω σε μια εικόνα είναι συχνά σημάδι ασέβειας στη Μέση Ανατολή, όπου τα πόδια θεωρούνται ακάθαρτα.

Η γυναίκα που δημοσίευσε την φωτογραφία περιγράφει τον εαυτό της ως άθεη στο προφίλ της στο Twitter.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Gokcek μήνυσε την γυναίκα που πόσταρε φωτογραφία με τις γόβες στιλέτο για προσβολή της θρησκείας, υποκίνηση θρησκευτικού μίσους και απειλή της δημόσιας ειρήνης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: