"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΜΟΣ - ΙΡΑΝ: Απαγχονίστηκε η Ιρανή που σκότωσε τον παρολίγον βιαστή της

Απαγχονίστηκε η Ιρανή που σκότωσε τον παρολίγον βιαστή της Mια νεαρή Ιρανή, ηλικίας 26 ετών, η Ρεϊχανέχ Τζαμπαρί, στην οποία είχε επιβληθεί η θανατική ποινή για τη δολοφονία ενός άνδρα, εκτελέστηκε χθες διά απαγχονισμού παρά τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας να της δοθεί χάρη, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Irna.

Η Διεθνής Αμνηστία είχε επιβεβαιώσει χθες το βράδυ με ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε ότι η νεαρή γυναίκα θα εκτελεστεί  και στο λογαριασμό στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook που είχε δημιουργηθεί ως συμπαράσταση στην Τζαμπαρί έχει αναρτηθεί το μήνυμα «αναπαύεται εν ειρήνη».

Η 26χρονη είχε καταδικαστεί σε θάνατο για τη δολοφονία τον Ιούλιο του 2007 του Μορτέζα Αμπντολαλί Σαρμπαντί, ενός χειρουργού και πρώην υπαλλήλου του υπουργείο Πληροφοριών.

Έκτοτε πολλοί καλλιτέχνες και σημαίνουσες προσωπικότητες της κοινωνίας των πολιτών είχαν απευθύνει έκκληση για επιείκια όπως όλοι οι διεθνείς οργανισμοί για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ένας ειδικός απεσταλμένος του Ιράν είχε επίσης απευθύνει έκκληση τον Απρίλιο στην Τεχεράνη να αναστείλει την εκτέλεσή της, επισημαίνοντας ότι το δικαστήριο δεν έλαβε υπόψη του όλες τις αποδείξεις και ότι η απόσπαση της ομολογίας της διακοσμήτριας είχε επιτευχθεί έπειτα από πιέσεις.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: