"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΜΟΣ και ΔΥΤΙΚΗ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ: Ψυχολογική υποστήριξη και δουλειές για όσους ισλαμιστές ήρθαν πίσω δίνει η Δανία !!!

Οι βιαστικοί περαστικοί του πρωινού έκαναν πέρα για να περάσει ο Τάλχα, ένας ψηλόλιγνος 21χρονος ντυμένος με καμουφλάζ της ερήμου και μακριά γενειάδα, σαν αυτή που έχουν οι ιμάμηδες. Μπήκε μέσα στο τοπικό εμπορικό κέντρο με το απειλητικό βάδισμα ενός μαχητή, που το έχει συνηθίσει στα πεδία των μαχών της Συρίας. Ενα πλήθος από νεαρούς μουσουλμάνους τον υποδέχτηκαν σαν να ήταν βασιλιάς.
Αλλες χώρες θα μπορούσαν να έχουν απαγορεύσει την επιστροφή του Τάλχα, ενός από τους εκατοντάδες νεαρούς τζιχαντιστές από την Δύση, που έχουν πολεμήσει στη Συρία και στο Ιράκ, ή να τον έριχναν στη φυλακή.




Αλλά στη Δανία, μια χώρα που έχει γεννήσει περισσότερους ξένους μαχητές κατά κεφαλήν από σχεδόν οποιαδήποτε άλλη, το Ααρχους τους στρώνει κόκκινο χαλί.
Στη Δανία, κανένας ισλαμιστής που έχει επιστρέψει δεν έχει μπει στη φυλακή. Αντ΄αυτού αξιωματούχοι τους παρέχουν δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη, τους βρίσκουν δουλειές και θέσεις σε σχολεία και πανεπιστήμια. Και έχουν έρθει σε επαφή με ένα ριζοσπαστικοποιημένο τζαμί για να σταματήσουν την ροή των νεοσυλλέκτων.

 


Ο Τάλχα, γιος μετριοπαθών μουσουλμάνων μεταναστών από την Μέση Ανατολή, πολέμησε με μια ταξιαρχία ισλαμιστών στην Συρία για εννέα μήνες, προτού επιστρέψει στο σπίτι του, τον περασμένο Οκτώβριο.




Ονειρεύεται ακόμα ότι μια μέρα θα ζήσει σε ένα χαλιφάτο της Μέσης Ανατολής, και παρ' ότι ο ίδιος απορρίπτει τον αποκεφαλισμό των ξένων ομήρων από το Ισλαμικό Κράτος (IS), υπερασπίζεται τις εκτελέσεις, με συνοπτικές διαδικασίες, Ιρακινών και Σύριων στρατιωτών.
«Ξέρω τι σκέφτονται μερικοί άνθρωποι για μας. Μας φοβούνται, εμάς που έχουμε επιστρέψει», λέει ο Τάλχα, ένα όνομα που υιοθέτησε για να προστατεύσει την ταυτότητά του, γιατί ποτέ δεν είπε στον πατέρα του ότι πήγε να πολεμήσει. «Κοιτάξτε, δεν είμαστε πραγματικά επικίνδυνοι», προσθέτει.


 

Αλλά, οι επικριτές θεωρούν την προσέγγιση της πόλης ακριβώς αυτό - επικίνδυνη. Σε μια χώρα που θυμάται έντονα την βίαιη αντίδραση του μουσουλμανικού κόσμου, όταν μια εφημερίδα της Δανίας δημοσίευσε σκίτσα με τον Προφήτη Μωάμεθ, το 2006, πολλοί ζητάνε από το Ααρχους να πατάξει, όχι να καλοπιάνει, τους εξτρεμιστές.
«Δείχνουν μεγάλη επιείκεια (σσ στο Ααρχους), και δεν βλέπουν το πρόβλημα»
, λέει η Μαρί Κράρουπ, βουλευτής με επιρροή από το ακροδεξιό Κόμμα του Λαού της Δανίας, την τρίτη μεγαλύτερη πολιτική δύναμη της χώρας.





«Δεν μπορείς να ενσωματώσεις έναν μεγάλο αριθμό μουσουλμάνων σε μια χριστιανική χώρα», τονίζει.

Αλλά αξιωματικοί της αστυνομίας λένε ότι οι στατιστικές αποδεικνύουν πως η ήπια προσέγγισή τους έχει αποτέλεσμα. «Το 2013, είχαμε 30 νέους που πήγαν στη Συρία», δήλωσε πηγή από την αστυνομία του Ααρχους. «Εφέτος, εξ όσων γνωρίζω, είχαμε μόνο έναν».


Δεν υπάρχουν σχόλια: