"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Η γραμμή Μεζονέτ

Στη μεγάλη φωτογραφία βλέπετε τον ελληνικό λαό. Στη μικρή, την ηγεσία του. Εκαστος εφ' ω ετάχθη... 




Το ξεύρατε ότι μέσω Ελλάδος μπορεί να διεκδικήσει ευφάνταστος επιστήμων Νόμπελ στα μαθηματικά και στις πολιτικές επιστήμες ταυτόχρονα;  


Λοιπόν, έχουμε και λέμε, η αξιοπιστία, η εντιμότητα και η έξωθεν καλή μαρτυρία της πολιτικής τάξης είναι αντιστρόφως ανάλογες με τον αριθμό των αστυνομικών που καλούνται να προστατεύσουν τους εκλεγμένους από τους εκλογείς στις επίσημες εορταστικές εκδηλώσεις των εθνικών επετείων! Απόδειξη του νεωτερικού θεωρήματος είδαμε στο εργαστήρι καλλιτεχνικής φορομπηξίας «Η Μνημονιακή Ελλάς», όπου στην παρέλαση αντιστοιχούσε μια στρατιά αστυνομικών για κάθε καροτσάκι με βρέφος.


Τέτοια αυτοπεποίθηση έχουν για τη δημοφιλία τους τα καμάρια μας. Ετι δε, συνέβη και κάτι άλλο αξιοσημείωτο εχθές. Ο ειλικρινώς υμέτερος, θέλοντας να εκφράσει τον ανυπόκριτο θαυμασμό του στον Κάρολο Παπούλια για την αντιστασιακή δράση του, την οποία ανέπτυξε εξ απαλών ονύχων, έγραψε στο facebook: «Ξέρει κανείς αν στην τιβί θα παίξει έργο με το έπος του μικρού Παπούλια στον πόλεμο και την Αντίσταση; Εχω παραγγείλει μπάμιες, πατσά και σαλιγκάρια να δούμε την ταινία με παρέα». 


Επιπλέον, παρέθετα (εντελώς καλόπιστα) τη μικρή φωτογραφία με τις θαλάσσιες δραστηριότητες του προέδρου μας (πρώτος από δεξιά, δίπλα στην Ελλη Στάη).
 
Ιβο Μίζα

 

Και ο χρήστης Christos GR με έβαλε στη θέση μου. Απάντησε στα σχόλιά μου ως εξής: «Λυπάμαι για τους είρωνες, να 'ούμε! Θα 'πρεπε να ντρέπεστε, να 'ούμε! Τι είναι αυτά που λέτε; Ο άνθρωπος πολέμησε σε όλα τα θέατρα των πολεμικών επιχειρήσεων. Στη μάχη της Ιβο Μίζα, στη διάσωση του στρατιώτη Μαζιτάφαγκαν, στη M(imi) Day (απόβαση της Παπανδρέας), στη μάχη του Ελούντα-Μέιν, στη μάχη στα γαλλογερμανικά σύνορα εκεί στη γραμμή Μεζονέτ, στην πολιορκία του Τζέφρυγκραντ, τα πάντα όλα, τι να λέμε τώρα.

 
Και στη φωτογραφία τι νομίζετε ότι κάνει; Διασκεδάζει; 


Μάθημα Ιστορίας κάνει. Δείχνει στη Στάη πώς τορπίλισαν οι Ιταλοί το καταδρομικό “Ελλη”. Για να μαθαίνουν οι νεότεροι. Αλλά εσείς, κύριε Λιάκο, αμέσως να ρίξετε τη χολή σας. Θα 'πρεπε να ντρέπεστε, να 'ούμε! Και όχι μόνο για τα σχόλιά σας για τον Τζον Ράμπο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά και για τις γαστρονομικές σας επιλογές. 

Ακούς εκεί μπάμιες, πατσά και σαλιγκάρια. Χάθηκε ένα μπλούτβουρστ, ένα μπλακ άνγκους, ένα σούσι σαν αυτά που έτρωγε ο κυρ Γιάννης (σ.σ.: Στουρνάρας) με τον Πολ (σ.σ.: Τόμσεν) στο υπουργείο. Ντροπή και αίσχος!»

Δεν υπάρχουν σχόλια: