"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


TOYΡΚΙΑ: Σουλτάνος Ερντογάν εναντίον τηλεοπτικού σουλτάνου Σουλεϊμαν!

Επικριτικός απέναντι στην τηλεοπτική σειρά που «μεταφέρει» στην μικρή οθόνη τον βίο του σουλτάνου Σουλεϊμάν και έχει προκαλέσει αντιδράσεις στο τουρκικό ΕΣΡ εμφανίστηκε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία που πραγματοποίησε με αφορμή τα εγκαίνια αερολιμένα στην περιοχή του Εσκί Σεχίρ.

«Περιμένουμε μια δικαστική απόφαση. Όσοι παίζουν με τις αξίες πρέπει να πάρουν ένα μάθημα στα πλαίσια του νόμου» τόνισε προσθέτοντας πως «γνωρίζουν τους πατέρες και τους προγόνους μας μέσα από τη σειρά αλλά δεν γνωρίζουν έναν τέτοιο Σουλεϊμάν. Τριάντα χρόνια ήταν πάνω στο άλογο-αυτό να γίνει καλά γνωστό».

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας σε άλλο σημείο της ομιλίας του δήλωσε πως «δεν επιθυμούμε τη γη καμιάς χώρας» και επανέλαβε τη βούληση για σταθερότητα και ασφάλεια στην περιοχή, διευκρινίζοντας όμως πως σε περίπτωση απειλής η Τουρκία θα λάβει τα αποτρεπτικά μέτρα που χρειάζονται.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τους χειρισμούς στα εξελίξεις της Γάζας, της Συρίας και του Σουδάν τοποθετήθηκε λέγοντας πως «δείχνουμε ενδιαφέρον για ό,τι σχετίζεται με τους προγόνους μας» συμπληρώνοντας «πως πρέπει να ακολουθήσουμε τα βήματά τους» ενώ εξέφρασε την άποψη πως δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως παθητικότητα η διακήρυξη του Κεμάλ Ατατούρκ για ειρήνη στην πατρίδα και τον κόσμο. Στην ομιλία του ο Τούρκος ηγέτης προέβη σε συχνές αναφορές στο παρελθόν της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

ATHENSVOICE

Δεν υπάρχουν σχόλια: