"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Η «μισή Αθήνα» και οι ΣΥνασπισμένοι ΡΙΖοσπαστικα Αποφασισμένοι σκίστες της

katsikas.george@gmail.com 
 
Οι μισοί μας θέλουν  Αργεντινή. Οι άλλοι μισοί Λιβύη (το χειροκρότημα στο σχετικό «ευχολόγιο» του αδελφού του αδελφού μιλά μόνο του) .
Μέχρι να γίνουμε ή το ένα ή το άλλο,  όποιος σοβαρός επενδυτής ασχοληθεί μαζί μας απλά θα χάσει τα λεφτά του. Εγγύηση αξιοπιστίας η κατάργηση του μνημονίου με «ένα άρθρο». Εγγύηση αξιοπιστίας η Στρατούλεια  «ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» που θα δείξουν τα φορολογούμενα κορόιδα της Δύσης, στον περιούσιο λαό της Σοβιετίας που τα φέσωσε!  Εγγύηση αξιοπιστίας και μαγνήτης επενδύσεων οι «δεν χρωστάμε δεν πληρώνουμε» ή καλύτερα οι «πληρώνουμε ό,τι  εμείς γουστάρουμε».
 Τι καλύτερο για έναν επενδυτή από το να πληρώνει όποιους φόρους αυτός γουστάρει  ως νόμιμους,  όποτε και όπου γουστάρει, ακολουθώντας το λαμπρό παράδειγμα του τσαμπουκαλεμένου μπροστά  στο χαράτσι Αλέξη ? Τι καλύτερη αβάντα για τον κάθε «δεν πληρώνω» από το να επενδύσει σε μια χώρα με πρωθυπουργό έναν επίσης «δεν πληρώνω»?
Άλλωστε «λεφτά υπάρχουν». Ολόκληρος προφέσορας του «Χάρβαντ» το είπε. Απλά ατύχησε λόγω απροσδόκητης εμπλοκής του  «ανιχνευτή μπαγιόκου» που κληρονόμησε από τον μπαμπά του. Τόσο τζάμπα χρήμα που βρήκε από το ’81 το εργαλείο, τόσους τζάμπα μάγκες που βόλεψε τα ‘φτυσε το ρημάδι! Το ρεγουλάρισε όμως ο Αλέξης που το βρήκε πεταμένο στον 5ο δρόμο προς τον σοσιαλισμό του χαβιαριού! Μια δυο «γρήγορες» σαν αυτές που ρίχνουν οι φραπεδόμαγκες οπαδοί του σε όποιο κορόιδο βρεθεί μπροστά τους και δώσει λάθος απάντηση στο ερώτημα αν «ζει ο βασιλιάς Τζαμπόμαγκας» και το εργαλείο ξαναδούλεψε!
Λεφτά ΞΑΝΑυπάρχουν! Όχι μόνο για να προσλάβουμε 100.000 νέους πελάτες στο δημόσιο πρυτανείο, αλλά και για την άμεση επαναπρόσληψη όλων των παλαιών που επί 35 χρόνια έμπαιναν από παράθυρα, φωταγωγούς και μπαλκονόπορτες τους οποίους τόλμησε να  στείλει σήμερα εκεί απ όπου ήρθαν η κακούργα η μαντάμ Μέρκελ.
Λεφτά ΞΑΝΑυπάρχουν να αγοράσουμε μηχανή του χρόνου τελευταίο μοντέλο «φουλ έξτρα» να γυρίσουμε όλοι μαζί πίσω στα παλιά
Λεφτά ΞΑΝΑυπάρχουν. Και όταν λεφτά ΞΑΝΑυπάρχουν το ερώτημα που τίθεται δεν είναι αν  τα συνασπισμένα πρωτοπαλίκαρα του βασιλιά Τζαμπόμαγκα  είναι έτοιμα να κυβερνήσουν όπως λένε οι μισές συνιστώσες τους ή αν παραμένουν ανέτοιμα όπως λένε οι άλλες μισές.
Το ερώτημα είναι αν η  δύστυχη Ρουσφετόβια,  τους ριζοσπαστικά συνασπισμένους καυλωμένους για εξουσία,  σκίστες και πηδηχταράδες «της μισής Αθήνας»   είναι έτοιμη από κατά περίσταση νταβάδες της  να τους προβιβάσει σε επίσημους αγαπητικούς της…

Δεν υπάρχουν σχόλια: