"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


"Οταν βγούμε στους δρόμους, θα είναι αργά."

Γράφουν εννέα απολυμένοι του ιδιωτικού τομέα, 35-50 ετών, με πτυχίο ΑΕΙ, μεταπτυχιακά και «την υπομονή τους στα όρια»...
Γιώργος Κωνσταντινίδης,
Τάσος Γεωργόπουλος,
Δημήτρης Μιχαηλίδης,
Κώστας Χαλάς,
Γιώργος Χρηστίδης,
Μιχάλης Ρούσσος,
Λευτέρης Δημόπουλος,
Πέτρος Κοσμίδης,
Βαγγέλης Δρακόπουλος.

Aνοιχτή επιστολή προς την κυβέρνηση,

Κύριοι,

Ζούμε μέρες τραγικές στην Ελλάδα.

Σας πιστέψαμε και σας ψηφίσαμε τον Οκτώβριο του 2009.

Σήμερα, ένα χρόνο μετά, μπορούμε με λόγο γνώσης και δικαιωματικά να κρίνουμε κατά πόσο ανταποκρίνεστε στις προσδοκίες μας και κατά πόσο έχετε αντιληφθεί το υπερεπείγον του προβλήματος.

Ενώ λοιπόν με πολύ μεγάλο ποσοστό κερδίσατε τις εκλογές και περιμέναμε από τον πρωθυπουργό, που πιστεύουμε στο ήθος του και τους υπουργούς να συγκρουστούν από την πρώτη μέρα με το παλιό ΠΑΣΟΚ και τις συντεχνίες (ΔΕΚΟ, Δημόσιο γενικότερα), που αλληλοσυντηρούνται χρόνια τώρα.

- Και αντ' αυτού τι βλέπουμε ένα χρόνο μετά;

Εύκολες λύσεις και χτύπημα αυτών που δεν φταίνε σε τίποτα. Συνταξιούχους - ιδιωτικό τομέα (που συντηρούν το Δημόσιο), εργαζόμενοι που απολύονται χωρίς οίκτο, εργαζόμενοι με 300-400 ευρώ.

Και την ίδια ώρα, συνεχείς διαβεβαιώσεις ότι δεν κινδυνεύουν οι συντεχνίες (ΔΕΚΟ, Δημόσιο), που έπρεπε να έχουν διαλυθεί από την πρώτη μέρα.

Οι μοναδικοί αίτιοι για το κατάντημα της χώρας.

Ολα αυτά μάς κάνουν, αρχικά, να λυπόμαστε.

Και σήμερα, οργισμένους και έτοιμους για όλα.

Ο τρισάθλιος Λοβέρδος απ' την πρώτη μέρα διαβεβαίωνε για τα εντελώς αντίθετα απ' ό,τι έκανε την επόμενη μέρα. Και το κάνει συστηματικά μέχρι σήμερα και από το νέο του υπουργείο.

Ενώ καίγεται ο κόσμος και ένα κραυγαλέο σκάνδαλο (ομολογημένο) φωνάζει. Το σκάνδαλο Siemens. Εσείς περνάτε δίπλα από αυτούς που τα πήραν όλα τα λεφτά εδώ και 30 χρόνια και κάνετε ότι δεν τους βλέπετε.

Επιχειρήσεις κρατικοδίαιτες σε απόλυτη εξάρτηση με το κράτος, πακέτα Ντελόρ και μετέπειτα. Μπόμπολας - Κόκκαλης - Λαμπράκης και κάποιοι ακόμη.

Περνάτε δίπλα τους εσείς και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και δεν βλέπετε τίποτα.

Απλό παράδειγμα: Οταν ο Μαντέλης ομολογεί, και ο Τσουκάτος ότι πήραν 1.000.000 και 250.000 ευρώ, αντίστοιχα, τουλάχιστον, ένας μαθητής του Δημοτικού καταλαβαίνει ότι από την υπογραφή Μαντέλη (1997) ο Κόκκαλης κέρδισε τουλάχιστον 500.000.000 ευρώ.

Το αυτονόητο κανείς από σας δεν το λέει. Ούτε εσείς ούτε τα ελεγχόμενα ΜΜΕ.

Τον φώναξε και η Επιτροπή της Βουλής για να τον "χαϊδέψει και να του κάνει μασάζ", όπως ευφυώς είπαν τρεις εναπομείναντες έντιμοι δημοσιογράφοι.

Αυτά ο έντιμος κόσμος τα βλέπει να γίνονται μπροστά στα μάτια του, προσβάλλοντας βάναυσα τη νοημοσύνη μας. Οργιζόμαστε - αηδιάζουμε και ετοιμαζόμαστε. Κι ας βγαίνει ο Πάγκαλος με βλέμμα αγελάδας να λέει: "Μαζί τα φάγαμε".

Τα ίδια ισχύουν για Μπόμπολα (δημόσια έργα - Αττική Οδός και πολλά άλλα) έως και 300% υπερτιμολογήσεις.

Λαμπράκης: 300 αναθέσεις από το κράτος τα 30 τελευταία χρόνια.

Το πιο τραγικό είναι ότι κάνατε ανασχηματισμό και βάλατε αφ' ενός 48 (!!!) υπουργούς, αντί 15, όταν όλοι μιλάμε για πληθώρα στο Δημόσιο.

Εσείς φροντίζετε μόνο τις κομματικές ισορροπίες, περιφρονώντας το δημόσιο αίσθημα, εσείς που έχετε εκλεγεί για να αποκαταστήσετε το κράτος δικαίου.

Κύριε πρωθυπουργέ, κάποιοι δίπλα σας κινούνται από ιδιοτέλεια και μόνο. Κάποιοι είναι σίγουρα σε πλήρη συνεργασία με μεγάλα συμφέροντα και συγκεκριμένους επιχειρηματίες (Λοβέρδος).

Δεν είναι δυνατόν να επαναφέρετε τον άθλιο Σκανδαλίδη και τον λαϊκιστή Παπουτσή (κομμάτι του ΠΑΣΟΚ που ευθύνεται για την κατάντια της χώρας) και την ίδια ώρα να μην υπάρχει θέση για έντιμα πρόσωπα, όπως Φλωρίδης - Αλευράς - Καρτάλης. Να μη φωνάζετε αμέσως τον Αλέκο τον Παπαδόπουλο και πολλά ακόμα έντιμα πρόσωπα μέσα και έξω από το ΠΑΣΟΚ, να φτιάξετε μια κυβέρνηση 15-20 ανθρώπων με νεύρο και εντιμότητα, που να πάρει πάνω της την κατάσταση και όχι κάθε 2 ημέρες να ακούμε επιφωνήματα και αναστεναγμούς τού στιλ "αχ, τι πάθαμε" (Λοβέρδος σε ρόλο Ξανθόπουλου).

Η κατάσταση είναι τραγική και η έλλειψη βούλησης, θάρρους και μεστού λόγου την κάνει τραγικότερη.

Η υπομονή μας φτάνει στα όριά της. Περιμένουμε δεσμεύσεις περιουσιών και λογαριασμών καταθέσεων. Περιμένουμε ποινές άμεσα από ειδικά δικαστήρια. Περιμένουμε απαγορεύσεις εξόδου επιχειρηματιών και πολιτικών που συνέπραξαν και άμεσες αποδόσεις κλοπιμαίων (ο Σαρκοζί στη Γαλλία απολογείται για 150.000 ευρώ).

Μόνο έτσι υπάρχει ελπίδα να σωθεί η χώρα, όχι από τη σφαγή μισθωτών και συνταξιούχων.

Οταν βγούμε στους δρόμους, θα είναι αργά. Δεν θα τολμάτε να βγείτε απ' τα σπίτια σας. Ξεφορτωθείτε τα μπάζα σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: