"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


205 εκατομμύρια άνεργοι μέσα στο 2010

Συνεχόμενη αύξηση προβλέπεται στα ποσοστά της ανεργίας παγκοσμίως με τους ανέργους να φτάνουν τα 205 εκατομμύρια και αναμένεται να συνεχίσουν να κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα και το 2011.

«Το 2011 θα είναι πολύ πιθανόν η τρίτη συνεχής χρονιά με την παγκόσμια ανεργία να πλήττει τουλάχιστον 200 εκατ. ανθρώπους», ένα επίπεδο ρεκόρ όπως εξήγησε ο εκτελεστικός διευθυντής του τομέα Απασχόλησης του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας (ΔΓΕ), Ζοζέ Μανουέλ Σαλαζάρ-Ξιρινάτς σε συνέντευξη Τύπου.

Στην ετήσια έκθεση του για την για την απασχόληση σε παγκόσμιο επίπεδο το 2011, ο διεθνής οργανισμός αποκάλυψε πως παρά την αύξηση της παγκόσμιας ανάπτυξης, το ποσοστό ανεργίας δεν παρουσίασε καμία πτώση. Συγκεκριμένα, το 2010 ήταν στο 6,2% ενώ το 2009 στο 6,3%.

Δυσοίωνες είναι και οι προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) που δήλωσε ότι ο τομέας της απασχόλησης θα συνεχίσει να κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα «όσο το παγκόσμιο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν θα επιβραδυνθεί στο 4,2% λόγω των υψηλών επιπέδων του δημοσίου χρέους και της συνεχούς τρωτότητας του χρηματοπιστωτικού τομέα και των ιδιωτικών νοικοκυριών.

Το 2011 θα διατηρήσει τα ποσοστά ρεκόρ εφόσον αναμένεται πτώση κατά 6,1% στα ποσοστά και περίπου 203,3 εκατομμύρια άνεργοι σύμφωνα με τον διεθνή οργανισμό.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: