"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΟΞΕΦΤΙΛΑΡΟΠΛΗΚΤΟ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟ: Ουδείς λογοδοτεί για τις υποδομές της πλάκας


Η λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας στην Αθήνα απέκτησε καταρράκτη


Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι μια παντός καιρού αποτυχία.

Οποιοδήποτε καιρικό φαινόμενο μπορεί να προξενήσει μεγάλες δυσλειτουργίες στην καθημερινότητα των πολιτών και να μπλοκάρει για τα καλά την υπνώττουσα κρατική μηχανή. Το είδαμε πέρυσι, στις χιονοπτώσεις και στον εγκλωβισμό οδηγών στην… αποκλεισμένη Αττική Οδό, το βιώσαμε στις πυρκαγιές, όπου κάηκαν το Τατόι και η Εύβοια με ανέμους εντάσεως μηδέν μποφόρ, το ίδιο συνέβη και προχθες, όταν η χώρα «βυθίστηκε» στα νερά μιας σύντομης νεροποντής.

Οι υποδομές είναι της πλάκας και ουδείς λογοδοτεί για το χάλι τους. Κεντρικές λεωφόροι και στον νομό Αττικής αλλά και στην περιφέρεια «ξεφλούδισαν» ή αποσαθρώθηκαν λόγω της πλημμύρας και κομβικά σημεία στις πόλεις έγιναν απροσπέλαστα, επειδή μεγάλα κομμάτια του αστικού ιστού μετατράπηκαν σε λίμνες.

Αυτά συμβαίνουν επειδή οι υποδομές είναι της πλάκας. Χρυσοπληρωμένες μεν, αλλά φτιαγμένες στο πόδι και κακοσχεδιασμένες. Σε διάφορες περιστάσεις, όπως η προχθεσινή νεροποντή, όταν αποδειχθούν οι κακοτεχνίες, οι εργολάβοι που πληρώθηκαν αδρά από το υστέρημα του λαού μας για να παραδώσουν έργα της προκοπής μένουν στο απυρόβλητο και ουδείς τούς ζητά τον λογαριασμό σε ποινικό επίπεδο ή, έστω, ζητώντας τις δέουσες αποζημιώσεις για λογαριασμό του Δημοσίου.  

Αυτό συμβαίνει για λόγους που πολλοί υποπτεύονται, αλλά λίγοι μπορούν ή τολμούν να αποδείξουν.

Σε κάθε περίπτωση, οι φθορές στο οδικό δίκτυο και τα μεγάλα προβλήματα που προκλήθηκαν λόγω της νεροποντής εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, ο οποίος είναι ο πολιτικά αρμόδιος να χειρίζεται αυτά τα θέματα.

Αντί ο κ. Καραμανλής να συνοδεύει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην προεκλογική τουρνέ του στην Κρήτη, αποπειρώμενος να διεκδικήσει μεγαλύτερη… μερίδα της πρωθυπουργικής ευμένειας, θα έπρεπε να βρίσκεται στο γραφείο του και να ασχολείται με τα πολλά και σημαντικά ζητήματα του υπουργείου του.

Οι εκλογές δεν είναι και δεν πρέπει να είναι...

 

 αυτοσκοπός για μια κυβέρνηση που σέβεται την αποστολή της. Καλές οι εντυπώσεις, αλλά ουδέν προσφέρουν στην πατρίδα και στον λαό…

 

 

Εditorial της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια: