"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΗΛΙΘΙΟΙ : Η γιαλατζί σύλληψη μιας γιαλατζί ακτιβίστριας

 Του ΣΩΚΡΑΤΗ ΠΑΠΑΧΑΤΖΗ

Συνελήφθη τελικώς η Γκρέτα Τούνμπεργκ; 

Αλληλοσυγκρουόμενες επ’ αυτού απόψεις διατυπώθηκαν στα σόσιαλ μίντια.

Το ρεπορτάζ : Η ακτιβίστρια, 20 ετών, συμμετείχε σε διαδηλώσεις για την κατεδάφιση του χωριού Λίτσερατ με σκοπό την επέκταση του λιγνιτωρυχείου της περιοχής. Οι διαδηλωτές έχουν καταλάβει τον χώρο εδώ και 10 μέρες. Η Τούνμπεργκ ήταν ανάμεσα σ’ εκείνους εξ αυτών που η αστυνομία απομάκρυνε απ’ τον χώρο. Μετά την εξακρίβωση στοιχείων η Γκρέτα και η ομάδα ακτιβιστών αφέθηκαν ελεύθεροι έπειτα από κράτηση «αρκετών ωρών», όπως τόνισε αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Η προσωπική μου άποψη : …όχι δεν συνελήφθη.

Η περιγραφή της αστυνομίας [το …αφήγημα, αν προτιμάτε] έρχεται σε αντίθεση με το βίντεο που διέρρευσε στο Τwitter : Παρά τις προσπάθειες κάποιων να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα : τα περί εξακριβώσεως στοιχείων δεν συνάδουν με τα γελάκια και την εν γένει εικόνα της “ακτιβίστριας”, ούτε με τη λεβέντικη πόζα του εκ δεξιών μπάτσου.  

Οι πάντες...

 

 φαίνονται ενήμεροι του ποια είναι, καθώς και του δικού τους ρόλου στο στιγμιότυπο. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: