"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΣΟΥΡΓΕΛΑΡΑΔΙΚΟ: Aμετανόητοι, εξαπατούν τους ψηφοφόρους τους


Του ΣΑΚΗ ΜΟΥΜΤΖΗ

Το καινούργιο μοτίβο των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως προηγούνται στις δημοσκοπήσεις, αλλά αυτό δε φαίνεται γιατί οι πολίτες φοβούνται να απαντήσουν με ειλικρίνεια στους δημοσκόπους λόγω της «χούντας του Κούλη». Μάλιστα, έχουν βρει και τη διαφορά που χωρίζει το κόμμα τους από τη δεύτερη Νέα Δημοκρατία και είναι 4-5 μονάδες.  

Φαίνεται πως αυτό προκύπτει από τις μυστικές δημοσκοπήσεις των πρεσβειών. Σε αυτές οι πολίτες απαντούν ελεύθερα και ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται προς την αυτοδυναμία.

Αν αυτοί οι άνθρωποι έδειχναν ένα στοιχειώδη σεβασμό προς τους πολίτες που τους ακολουθούν θα τους έλεγαν με κάθε ειλικρίνεια πως η κατάσταση είναι δύσκολη και ο ΣΥΡΙΖΑ θα παλέψει για το καλύτερο αποτέλεσμα με όλες τις δυνάμεις του. 

Με το να τους παραμυθιάζουν πως προηγούνται με 4-5 μονάδες - όταν και η εταιρεία Pro-rata που διενεργεί δημοσκοπήσεις για την «Εφημερίδα των Συντακτών» δίνει στη Νέα Δημοκρατία ένα σταθερό προβάδισμα 5 μονάδων- το μόνο που καταφέρνουν είναι να γελοιοποιούνται. Ίσως να τους πιστεύει ένας σκληρός πυρήνας των ψηφοφόρων τους που δεν θα αντέξει μια ακόμα ήττα.

Αυτοί που ισχυρίζονται πως ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται είναι αμετανόητοι, γιατί τα ίδια έλεγαν και για τις εκλογές του 2019 και μάλιστα είχαν πείσει και τον Α. Τσίπρα γι' αυτό. Τελικά, ως γνωστόν, έπεσαν από τα σύννεφα με το εκλογικό αποτέλεσμα. Μάλιστα, τροφοδοτώντας τότε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ με μια ψευδή εικόνα για τον συσχετισμό δυνάμεων, συνετέλεσαν ο Α. Τσίπρας να προσδώσει στις ευρωεκλογές χαρακτήρα εθνικών εκλογών.

Ενώ ισχυρίζονται πως όλες οι δημοσκοπήσεις είναι κίβδηλες και ο ΣΥΡΙΖΑ στην πραγματικότητα είναι πρώτο κόμμα, την ίδια στιγμή ανεβαίνουν στο Διαδίκτυο φωτογραφίες από συγκεντρώσεις τους ανά την Ελλάδα όπου είναι «τρεις κι ο κούκος». Καμιά 20αριά πολίτες, προχωρημένης ηλικίας, βαριεστημένοι ακούνε αυτά που λένε οι ομιλητές.

Τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων έρχονται να τα επιβεβαιώσουν και τα εκλογικά αποτελέσματα στα σωματεία, στα οποία η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας έρχεται πρώτη δύναμη κι εκεί ακόμα που υστερούσε. Βέβαια, όταν η πραγματικότητα δεν αρέσει στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, κατασκευάζουν μια δική τους εικονική πραγματικότητα, την οποία προσπαθούν να την «πουλήσουν» στους φίλους τους.

Στις εθνικές εκλογές του 2019 η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ απέφυγε τη λογοδοσία για την ήττα διότι το 31,5% που έλαβε το κόμμα τους το εισέπραξαν με ανακούφιση και κάθε διάθεση για γκρίνια και κριτική έμεινε στην άκρη.  

Τώρα η κατάσταση είναι διαφορετική. Έχει προηγηθεί μια τετραετία της Νέας Δημοκρατίας και αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καρπωθεί τη φθορά της -κάτι που συμβαίνει- το κόμμα δε θα αντέξει μια ακόμα ήττα. Μάλιστα, όσοι αφελείς πιστεύουν τις ανοησίες που διακινούν συνεργάτες του Α. Τσίπρα...

 

 πως ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στις δημοσκοπήσεις, όλοι αυτοί θα προσγειωθούν απότομα στη μετεκλογική πραγματικότητα. 

Το να χάνεις αναμφίβολα είναι κακό. Το να χάνεις και να πέφτεις από τα σύννεφα για την ήττα σου, είναι καταστροφή.

Εκτός από ηττημένος είσαι και αφελής.



Δεν υπάρχουν σχόλια: