"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΝουΔοΣΥΡΙΖΑίικο ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Η αγαλλίαση των Σκοπιανών!


Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Τα κόκαλα του Ιβάν Μιχαήλωφ, κολλητού του Χίτλερ, του Χίμλερ, του Χάυντριχ και του Αντε Πάβελιτς τρίζουν από ευχαρίστηση.

Ο ιστορικός ηγέτης του VMRO, της Εσωτερικής Μακεδονικής Επαναστατικής Οργάνωσης, από τους δολοφόνους που διαμέλισαν τον Βούλγαρο Πρωθυπουργό Σταμπολίτσκι, ο ιδρυτής των τριών βοηθητικών Ταγμάτων των SS στη Μακεδονία, την κανονική, που κατάφερε να πάρει στα χαρτιά την αυτονομία μιας μαϊμού Μακεδονίας αλλά κατέρρευσε το Γ’ Ράιχ κι έμεινε με τη χαρά στο χέρι, θα δάκρυζε άλλη μία φορά.  

Η πρώτη ήταν όταν προς το τέλος του πολέμου απέσπασε από τους Ναζί το έγγραφο της ίδρυσης του «μακεδονικού» κράτους που ονειρευόταν.

Η δεύτερη, όταν ο θίασος του Τσίπρα πήγε στις Πρέσπες και υπέγραψε το κουρελόχαρτο μιας συμφωνίας εξόφλησης γραμματίου στους εταίρους της ελληνόφωνης αριστεράς στην κομμουνιστική χωριστική ανταρσία, στο ΝΟΦ, που το 1949 έκανε συνέδριο στους Ψαράδες Πρεσπών, όπου εξεφώνησε ομιλία ο Νίκος Ζαχαριάδης και υποσχέθηκε ολοκλήρωση των πόθων του «μακεδονικού» λαού, απόσπαση εδάφους και αυτόνομο κράτος.

Ο ορισμός της εσχάτης προδοσίας, με λίγα λόγια.  

Νομίζετε, τυχαία επέλεξαν συριζαίοι και Σκοπιανοί σωβινιστές το ίδιο μέρος; 

Το δε ΝΟΦ ήταν υποτίθεται αντίπαλοι του Μιχαήλωφ και της VMRO, όμως είχαν έναν κοινό σκοπό, την ίδρυση «μακεδονικού» κράτους. Δεν ήσαν δε λίγοι αυτοί που όταν κατέρρεε ο άξονας, γύρισαν την τραγιάσκα τους ανάποδα και από Οχρανίτες, τσιράκια του Κάλτσεφ και εθελοντές στα SS έγιναν ΝΟΦίτες στο πλευρό του ΚΚΕ και του κατσαπλιάδικου ΔΣΕ, που ούτε Δημοκρατικός ήταν, ούτε Στρατός, ούτε φυσικά Ελληνικός. Οταν έπεφτε ο Γράμμος, πάνω από τα 3/4 των ανταρτών ήταν ΝΟΦίτες, σλαβόφωνοι.

 Η τρίτη, λοιπόν, φορά που η ψυχή του Μιχαήλωφ αγαλλίασε ήταν σίγουρα όταν πρόσφατα, με απόφαση -διαβάζω- του Πρωτοδικείου της Φλώρινας ιδρύθηκε σωματείο με την επωνυμία «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας».

Οι ευθύνες του Τσίπρα και της κομπανίας του δεν αναιρούν τις ευθύνες της κυβέρνησης της Ν.Δ. και φυσικά του δικαστή που ενέκρινε την ίδρυση τέτοιου Κέντρου. Μαζί με το κουρέλι των Πρεσπών έχουμε να καταργήσουμε και άλλα πολλά. Πάντως το κουρελόχαρτο των Πρεσπών, που κακοποιεί την Ιστορία, νομιμοποιεί μια τεράστια κλοπή Ιστορίας και ανοίγει δρόμο σε διάφορα παράδοξα και επικίνδυνα πράγματα, είναι βασική αιτία της ίδρυσης ενός τέτοιου σωματείου, το οποίο προφανώς δεν αναφέρεται στη γλώσσα του Φιλίππου, της Ολυμπιάδας και του Αλεξάνδρου, αλλά στο βουλγαρικό ιδίωμα που παριστάνει τη «μακεδονική γλώσσα». Θα θυμίσω δε μερικά πράγματα.

Η Ν.Δ. καταψήφισε τη συμφωνία. Πρώτα όμως την καλόβλεπε, είχε βγάλει και απαγορευτικό για τα συλλαλητήρια, που την ανάγκασε να το καταπιεί η λαϊκή αντίδραση και βέβαια ανέκρουσε πρύμναν όταν ο Μητσοτάκης είδε την παγίδα που του έστηναν ο κουτοπόνηρος Τσίπρας και η δράκα των λοιπών αυτουργών, με στόχο τη διάσπαση της Ν.Δ., τη δημιουργία ντεμέκ «λίγκας του Βορρά», με επιχειρηματική βοήθεια, και την ήττα, έστω με βραχεία κεφαλή. Ο Μητσοτάκης δεν πιστεύει στο ζήτημα, το θεωρεί αναχρονισμό, πιστεύει πως οι μπίζνες θα τα ξεπερνούσαν όλα και δεν πά’ να τη λένε Νίτσα από το Μακεδονίτσα ή Θανάση Σπανοδημητροσταθόπουλο, γενικώς δεν ήθελε τέτοιους μπελάδες, χάρηκε που ο Τσίπρας στραβώθηκε και έκανε την αποκοτιά, και μετά έκανε κάτι απλό. Ομως τα ταυτοτικά ζητήματα ενίοτε είναι ισχυρότερα από τις μπίζνες. Οι Σκοπιανοί σωβινιστές, αν τα κονομήσουν, απλά θα γίνουν πλούσιοι και ισχυρότεροι σωβινιστές. Βελτιώνοντας τη διεθνή θέση τους με συμμετοχή τους σε συμμαχίες, ΝΑΤΟ, Ε.Ε., απλά κάνουμε ισχυρότερο τον σωβινισμό τους. Δεν θα πάψει ο ιστορικός τους κλεφτοκοταδισμός λόγω ευγνωμοσύνης.

Η Ν.Δ. κέρδισε τις εκλογές λέγοντας πως η συμφωνία δεν ανατρέπεται ως προς το όνομα -γιατί;-, αλλά θα την αλλάξουμε ως προς την εθνικότητα και τη γλώσσα. Δηλαδή θα τη λένε Βόρεια Μακεδονία, αλλά τη γλώσσα θα τη λέμε κονγκολέζικη και στην εθνικότητα θα είναι Ουγκαντέζοι. Με αυτή την παπάτζα, μεταξύ άλλων, πήραν τις εκλογές, ο Τσίπρας το πλήρωσε πανάκριβα και ακόμη δεν το έχει πάρει χαμπάρι.  

Κι αφού πήραν τις εκλογές, τι κάνανε στη συμφωνία;  

Αέρα και της γυαλίζουνε τα χρώμια.

Στο μεταξύ δε οι Σκοπιανοί την έχουν κάνει σουρωτήρι στις παραβιάσεις, σκουπίζουν τον απαυτό τους με αυτήν και το τηγάνι, αφού τηγανίσουν ψάρια από τις Πρέσπες, και την καίνε και για προσάναμμα στο τζάκι. Πρωτοετής φοιτητής της Νομικής θα σας πει πως όταν σε μια σύμβαση -σύμβαση είναι και η Συμφωνία των Πρεσπών- ο αντισυμβαλλόμενος την παραβιάζει ουσιωδώς, μπορείς και οφείλεις να την καταγγείλεις.

Οι Σκοπιανοί δεν πανηγύρισαν όταν τους αναγνώρισε οποιαδήποτε άλλη χώρα, μόνο όταν τους αναγνωρίσαμε εμείς. Γιατί;  

Γιατί ξέρουν οι καταπατητές πως...

 

 εμείς είμαστε οι ιδιοκτήτες και μόνο η δική μας αναγνώριση έχει σημασία.  

Πανηγυρίζουν και τώρα για την ίδρυση του εν λόγω σωματείου

Θα ακολουθήσουν και άλλα. Εχει και πιο κάτω και στο τέλος φυσικά θα έρθει ο λογαριασμός της αδράνειας της Ν.Δ., μετά την ιταμή στάση του ΣΥΡΙΖΑ στους Ψαράδες.

Το μόρφωμα αυτό είναι μη βιώσιμο. Θα το εξοντώσει το δημογραφικό των Αλβανών. Και φυσικά συνεχίζεται η σιωπή της Ελληνικής Πολιτείας για την μεγάλη Ελληνική Μειονότητα, από τα μέλη της οποίας κάποτε η Βιργινία Τσουδερού συγκέντρωσε χιλιάδες υπεύθυνες δηλώσεις. Πού αραχνιάζουν άραγε;



Δεν υπάρχουν σχόλια: