"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΤΣΟΓΛΑΝΟΞΕΦΤΙΛΑΡΟΠΛΗΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Γράμμα σε ένα ελληνόφωνο κορωνοϊόπλητο τσογλάνι...


Καλό μου παλικάρι,

Ως φορολογούμενος πολίτης, δέχτηκα να επωμιστώ τη δαπάνη να σε κουβαλήσουμε από την Αγγλετέρα, που είχες αποκλειστεί, για να βρίσκεσαι στην αγκαλιά της μαμάς σου και τη θαλπωρή του σπιτιού σου.

Όμως, επειδή επέστρεψες από τη χώρα του Μπόρις του Αγελοάνοσου, σου ζήτησαν να παλουκωθείς στο σπιτάκι σου για 14 μέρες, έτσι ώστε να μην κολλήσεις κανένα γερόντιο και φέρεις τον κακό χαμό από την Εσπερία.  

Δεν σου ζήτησαν, ούτε σύνορα να φυλάξεις, ούτε αρρώστους να περιθάλψεις, ούτε να σκάψεις κανένα χωράφι. Να παλουκωθείς σου ζήτησαν...

Εσύ όμως, είσαι τσίφτης, λεβέντης και καραμπουζουκλής, και έγραψες εκεί που δεν πιάνει μελάνι τις συστάσεις των εντόπιων βλαχαδερών, και ως μάγκας που είσαι, πήρες το πλοίο της γραμμής να πας στο εξοχικό του μπαμπά σου, λες και πληρώσαμε να σε φέρουμε να κάνεις διακοπές.

Και άρχισες τις γυροβολιές στο νησί της Ικαρίας και μάλλον κατάφερες να κολλήσεις το μισό πληθυσμό, μεταξύ των οποίων και υπερήλικες ανθρώπους, μια και η Ικαρία φημίζεται γι αυτό το προϊόν.

Κι όταν αρρώστησες λουκουμάκι μου, ξανά-μανά να κινητοποιηθούν τα C-130 για να σε γυρίσουν στο ίδιο γαμ#^^νο μέρος που σου είχαν πει να στρώσεις τον κώλο σου, αφού έσπειρες την κωλοϊωσή σου σε ένα σωρό ανθρώπους.

Πες μου εσύ, ρε μαλακομπούκωμα, όταν με το καλό γίνεις καλά, δεν πρέπει να σε χώσουν μέσα, μαζί με 5-6 ζόρικους Μπαγκλαντεσιανούς, για να δείς πως μεταδίδονται οι λοιμώξεις;  

Να μην πω ότι...
 
 αν τα κακαρώσει κανένας παπούς θα πρέπει να αντιμετωπιστείς σαν κοινός εγκληματίας.

Και ο βλάκας ο πατέρας σου, δεν πρέπει να πληρώσει αποζημιώσεις για όλες αυτές τις στρατιωτικές μετακινήσεις που έγιναν για χάρη του ανεγκέφαλου βλασταριού του;
Κεφτέ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: