"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ και ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΣΟΥΡΓΕΛΑΡΟΠΛΗΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Ο κορονοϊός δεν είναι «πάρτι λαϊκισμού», κύριε Πατούλη

Ο περιφερειάρχης κ. Πατούλης φόρεσε το καπέλο του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και ζήτησε να ανοίξουν άμεσα 2.000 κρεβάτια ΜΕΘ.  

Τι πιο φυσιολογικό, θα πει κάποιος. Ο ιατρικός σύλλογος να ζητάει περισσότερα κρεβάτια για τους αρρώστους. Θα μπορούσε να είναι κι έτσι. Αν η περιφέρεια ξόδευε χρήματα για να αγοραστούν οι απαραίτητοι αναπνευστήρες και όχι πασχαλινά αρκουδάκια.

Οι αναπνευστήρες είναι το «μυστικό» για τις ΜΕΘ. Κρεβάτια ΜΕΘ χωρίς αναπνευστήρες για τους αρρώστους με πνευμονία είναι σαν να μην υπάρχουν. Κι αυτό το γνωρίζει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου. Γι' αυτό και η ανακοίνωση κάνει ιδιαίτερη αναφορά στους αναπνευστήρες. Λες και υπάρχουν παρατημένοι αναπνευστήρες σε κάποια αποθήκη. Τόσο επιπόλαια, τόσο επιφανειακά. 


Θα έπρεπε, πάντως, ο κ. Πατούλης να γνωρίζει ότι αναπνευστήρες στα νούμερα που αναφέρει δεν υπάρχουν. Τον πλανήτη να γυρίσει ανάποδα δεν θα βρει.  

Σε αντίθεση με τον ίδιο, πολλές ελληνικές επιχειρήσεις έκαναν καλύτερη δουλειά και πρόλαβαν πριν αρκετές ημέρες τα τελευταία αποθέματα. Τα πλήρωσαν και τα δώρισαν στο ελληνικό δημόσιο. Όταν δηλαδή η Περιφέρεια Αττικής ασχολιότανε με τα πασχαλινά στολίδια. Και μάλιστα έχοντας ως επικεφαλής τον πρόεδρο του ιατρικού συλλόγου. Για να ξέρουμε και τι συζητάμε. 

Οι αναπνευστήρες που αγοράστηκαν θα παραδοθούν τμηματικά μέχρι τα μέσα Απριλίου.  


Αν γίνουν νέες παραγγελίες οι χρόνοι παράδοσης θα είναι μέσα στο καλοκαίρι, όταν δεν θα τους έχουμε άμεση ανάγκη. 


Τα ήξερε αυτά ο κ. Πατούλης. Αλλά...


 θεώρησε σωστό να κάνει την «παρέμβασή» του


Μόνο που ο κορονοϊός δεν είναι ευκαιρία για ένα «πάρτι λαϊκισμού». Ο κάθε ένας μπορεί να έχει τις φιλοδοξίες του. Και καλά κάνει και τις έχει. Αλλά αυτός είναι ο λάθος χρόνος για να τις εκφράσει. 


Κι εν πάση περιπτώσει, πόσο συνετός είναι εκείνος ο πολιτικός «ηγέτης» που βρίσκει μια τέτοια αφορμή για να δηλώσει τη παρουσία του; Και μάλιστα όταν γνωρίζει καλά ότι αυτά που λέει δεν είναι εφαρμόσιμα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: