"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ - ΕΘΝΙΚΟΙ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ: Τι θα έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τον κορωνοϊό;

Ο Βαγγέλης Περρής γράφει το σενάριο πώς θα ήταν τα πράγματα με τον κορωνοϊό αν στη κυβέρνηση ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το έχεις σκεφτεί κι εσύ: πώς θα ήταν τα πράγματα με τον κορωνοϊό αν στη κυβέρνηση ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ; 


Για να βρεις την απάντηση δεν χρειάζεται φαντασία. Αρκεί να βάλεις τα όσα συνέβησαν τα προηγούμενα χρόνια σε άλλο περιβάλλον, και το σενάριο είναι έτοιμο.
 

Το σύνδρομο της Κίνας

 

Τα δελτία ειδήσεων προβάλλουν βίντεο από την Κίνα με τα νοσοκομεία γεμάτα θύματα του κορωνοϊού. 


Η αντίδραση της Κυβέρνησης Τσίπρα είναι άμεση


Ο υπουργός επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος σ. Τζανακόπουλος καταγγέλλει τα κανάλια ότι προπαγανδίζουν ξεδιάντροπα ενάντια σε ένα σοσιαλιστικό κράτος και εξαγγέλλει διαγωνισμό για νέες τηλεοπτικές άδειες, ώστε πλέον οι ειδήσεις να λένε σοσιαλιστικές αλήθειες. 


Η σ. Γεροβασίλη προσθέτει ότι με τα λεφτά των καναλαρχών θα γίνουν παιδικές χαρές κι έτσι δεν θα πεθαίνουν τα παιδάκια από τα μαγκάλια. 


Με την ιδέα συμφωνεί ο σ. Κλέων Γρηγοριάδης, ο όποιος στις 8 το βράδυ βγαίνει στις ειδήσεις του Mega και καταγγέλλει το κανάλι. Στις 7 έπαιζε στο «Κάτι τρέχει με τους δίπλα», γεγονός που προσδίδει κύρος στην παρέμβασή του.  

Ο σ. Νίκος Παππάς αφουγκράζεται την διάθεση του λαού για να μπει τέλος στην αληθινά αρρωστημένη κατάσταση και στέλνει τον Καλογρίτσα να πάρει ένα δάνειο από τον Μαρινάκη ώστε να στήσει ένα ανεξάρτητο κανάλι. Δυστυχώς οι εξελίξεις τον προλαβαίνουν.

Τελικά φαίνεται ότι πράγματι υπάρχουν νεκροί από τον κορωνοϊό στην Κίνα και μπροστά στο φόβο της πανδημίας, η ομάδα των «53» διοργανώνει συγκέντρωση-συζήτηση με θέμα «Αν η Κίνα παρέμεινε πίστη στη κληρονομιά του Μάο Τσετούνγκ, τότε κανείς δεν θα αρρώσταινε»


Στην συγκέντρωση παρεμβαίνει ο σ. πρωθυπουργός και σ. πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δηλώνει «οι αριθμοί για τα θύματα αμφισβητούνται. Μένει να αποδεχτούν ιστορικά και τότε το ξανασυζητάμε. Μην ξεχνάτε ότι ο Μάο εκτιμούσε πως αυτό που κάνει είναι ένα βήμα προς την Δημοκρατία. Έμοιαζε διαβολικός αλλά η πρόθεση του ήταν καλή». Στη συνέχεια ο σ. πρωθυπουργός δέχεται ερωτήσεις. Ένας αμερικανός δημοσιογράφος του ρωτά  αν φοβάται ότι αυτά που λέει για τον Μάο θα δημιουργήσουν πρόβλημα στη σχέση του με τον Τραμπ. Ο Αλέξης απαντά ευθαρσώς ότι «αυτό που κάνει ο πρόεδρος Τραμπ είναι ένα βήμα προς την Δημοκρατία. Μοιάζει διαβολικός, αλλά η πρόθεση του είναι καλή».
 

Τα πρώτα κρούσματα

 

Στο μεταξύ ο κορωνοϊός κάνει άλμα προς την Ευρώπη και αμέσως συγκαλείται έκτακτο υπουργικό συμβούλιο.  

Μετά από εισήγηση του υπεύθυνου στρατηγικής σ. Καρανίκα,  αποφασίζεται να εξασφαλιστεί η τροφοδοσία των σουπερμάρκετ. Την επόμενη ταξιδεύει για τη Βενεζουέλα, την αποκαλούμενη και «παράδεισο των σουπερμάρκετ» ο σ. Παππάς, προκειμένου να βρει τρόπο να μεταφερθούν πολλά αγαθά στη χώρα μας. Συνοδεύεται από έναν κύπριο δικηγόρο που ειδικεύεται στις οφσόρ και τον φίλο του σ. Πετσίτη, που το λένε «Μανόλο» και επομένως μπορεί να συνεννοηθεί στα ισπανικά.

Ενώ ο σ. Παππάς ταξιδεύει, οι νοσοκομειακοί γιατροί ανακοινώνουν ότι έχουμε το πρώτο θύμα στην Ελλάδα. Αμέσως ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας σ. Πολάκης συγκαλεί συνέντευξη τύπου στην οποία διευκρινίζει ότι στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ κανείς δεν πεθαίνει και να αφήσουν τα βοθροκάναλα την σπέκουλα, διότι για να είναι κανείς νεκρός δεν φτάνει να έχει πεθάνει, όπως συνέβαινε επί ΣαμαροΒενιζέλων. Τώρα υπάρχει λαϊκή κυβέρνηση και πρέπει να ενημερωθεί ο γιατρός υπηρεσίας, μετά να το πει στον διευθυντή του, εκείνος να καλέσει σε τηλεδιάσκεψη την διοίκηση του νοσοκομείου, η διοίκηση να κάνει εισήγηση στην αντίστοιχη ΥΠΕ και μετά να κληθεί ο ιατροδικαστής για να βάλει σφραγίδα. Ακολούθως η αλληλογραφία ταχυδρομείται στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου η οποία ανακοινώνει υπεύθυνα ότι ο πεθαμένος είναι νεκρός.

Μετά την ενημέρωση του λαού ο σ. Πολάκης μοιράζει χειραψίες αφού προηγουμένως φτύνει τα χέρια του για να είναι καθαρά. Όταν παριστάμενος γιατρός αναρωτιέται μήπως θα έπρεπε λόγω κορωνοϊού να τηρεί κάποιους κανόνες υγιεινής, εκείνος τον αποστομώνει με μία μαντινάδα: «Χέρια που δεν αρπάξανε ξένο ψωμί να φάνε, αυτά κρατάνε την τιμή όσο βαριά και να ‘ναι».

 

Ο Ηγέτης βγαίνει μπροστά


 

Στο μεταξύ τα θύματα έχουν πολλαπλασιαστεί και πρωθυπουργός αναλαμβάνει δράση αυτοπροσώπως. Καλεί το λαό της Αθήνας σε μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα και αφού φωτογραφίζεται με μία φυλή Ρομά από τη Λάρισα, αντιπροσωπεία οπαδών ομάδας από την Θεσσαλονίκη και τον εθνικό σταρ Ανδρέα Ευαγγελόπουλο, στέλνει αυστηρό μήνυμα στην πανδημία: «Go back Μεσιέ Κορονοβάιρους», λέει τραβώντας το «ρο» ώστε να τον καταλάβουν και οι Αμερικάνοι.  


Το πλήθος παραληρεί. Αγκαλιάζεται με ιδρώτα, φιλιέται με σάλιο και ξεσπάει σε αποδοκιμασίες όταν από τα μεγάφωνα καταγγέλλεται ότι η Ιερά Σύνοδος θέλει τις εκκλησίες ανοιχτές για να μαζεύονται οι πιστοί και να κοινωνούν. «Αλέξη, διώξε τους παπάδες», φωνάζουν με ζήλο και ο πρωθυπουργός δεσμεύεται ότι ήρθε η ώρα της οριστικής ρήξης. Την επόμενη ημέρα συναντάται με τον Ιερώνυμο, παίζουν σκάκι (δεν έγινε γνωστό  ποιος νίκησε, αλλά όλοι καταλαβαίνουν) και ανακοινώνει ότι μετά από σκληρή διαπραγμάτευση κλείνουν όλες οι εκκλησίες, εκτός από αυτές που είναι αφιερωμένες σε κάποιον Άγιο ή αναφέρονται σε θρησκευτικά γεγονότα μεγάλης σημασίας, όπως Ανάσταση , Μεταμόρφωση κλπ. «Επιτέλους έγινε ο διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας», γράφει με μεγάλα γράμματα το Documento, που στην τρίτη του σελίδα έχει διαφήμιση μιας αντισυστημικής τράπεζας.

Το περίεργο είναι ότι ο κορονωϊός επελαύνει χωρίς να επηρεάζεται από τις αυστηρές προειδοποιήσεις.  


Αργά το βράδυ συγκαλείται έκτακτη σύσκεψη στο αρχηγείο της πυροσβεστικής που την μεταδίδει η ΕΡΤ μετά την τρίτη προσπάθεια γιατί δεν λειτουργούσαν τα μικρόφωνα της. Ο σ. πρωθυπουργός φοράει αεροπορικό μπουφάν, ο σ. υπουργός άμυνας Πάνος Καμμένος είναι ντυμένος βατραχάνθρωπος και κρατάει μία νταμιτζάνα αγιασμό, από αυτόν που βάζει στα αεροπλάνα. Είναι σίγουρος ότι με αυτόν τον τρόπο μπορεί να γλιτώσουμε από την πανδημία. Στη σύσκεψη εμφανίζεται καθυστερημένος ο σ. Τζανακόπουλος (παλιά έμενε στο Αιγάλεω και αργούν τα δρομολόγια του μετρό), ο οποίος κρατάει ένα ντοσιέ. «Εδώ είναι τα ντοκουμέντα» λέει, αλλά δυστυχώς το ντοσιέ είναι άδειο, γιατί ξέχασε τα χαρτιά στο σπίτι. Σαν καλό παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι, οπότε τυπώνει ένα χάρτη από την Google και πάνω του σχεδιάζει κερατάκια. «Όπως δείχνουν οι χάρτες από τον ελληνικό δορυφόρο, έχουμε πολλές ταυτόχρονες εστίες.  Έτσι αποδεικνύεται περίτρανα ότι κάποιοι που δεν μας θέλουν στην κυβέρνηση, έριξαν τον κορωνοϊό βάσει σχεδίου», υποστηρίζει. 


Μαζί του συμφωνεί η σ. Άντζι Σαμίου και η σ. Δούρου η οποία λέει ότι πρέπει επιτέλους ο λαός να μάθει την αλήθεια, ότι δηλαδή ο πρωθυπουργός εξαιτίας του κορωνοϊού δεν πήγε να πάρει το βραβείο που θα του έδιναν ως τον πιο υπεύθυνο ηγέτη της Ευρώπης.
 

Τα πράγματα σοβαρεύουν

Είναι περίεργο, αλλά οι τόσο μελετημένες παρεμβάσεις δεν πιάνουν τόπο, ο κορωνοϊός προσθέτει κάθε μέρα και άλλα θύματα, οπότε η κυβέρνηση αποφασίζει να γίνεται καθημερινή ενημέρωση του ανυπότακτου λαού από δύο επιστήμονες του είδους, τον σ. Πολάκη και σ. Καψώχα. Το μέτρο εγκρίνουν όλες οι ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και έτσι, μετά από περίπου 20 μέρες, εμφανίζεται στην δημόσια τηλεόραση το επιστημονικό δίδυμο. Στο πρώτο μισάωρο δεν ακούγονται γιατί δεν λειτουργούν τα μικρόφωνα της ΕΡΤ και σε αυτό το διάστημα ο σ. Πολάκης γεμίζει τις οθόνες με καπνούς γιατί τυγχάνει θεριακλής. Όταν τον ρωτούν για το ανθυγιεινό μήνυμα που εκπέμπει γίνεται έξαλλος και καταγγέλλει ότι αυτά τα υποστηρίζουν οι γραβατάκηδες που πληρώνονται κρυφά από τις εταιρείες υγειονομικού υλικού και μετά τα δείχνουν τα βοθροκάναλα που κακοχρονονάχουν, τρία μέτρα κάτω από τη γη έπρεπε να χώσει τους ιδιοκτήτες τους που τον σαμποτάρουν και τον βγάζουν στις εκπομπές τους μόνο δυο φορές τη μέρα. Η ενημέρωση συνεχίζεται με τον σ. Καψώχα, όποιος προτρέπει τους πολίτες να πάρουν προφυλάξεις, συγκεκριμένα προφυλακτικά, γιατί σκοπεύει να βγει παγανιά και να μην αφήσει τίποτε αγ@μητο.

Δυστυχώς η κατάσταση εξακολουθεί να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο αλλά στις μεγάλες φουρτούνες φαίνονται οι καλοί τιμονιέρηδες. Ο σ. Τσίπρας, γνωρίζοντας από κύματα γιατί έχει φάει τη θάλασσα με το χρυσό κουτάλι της θαλαμηγού που επίταξε από τους εφοπλιστές, αναγγέλλει ότι παίρνει την κατάσταση στα χέρια του και εξαγγέλει δημοψήφισμα. Ο λαός καλείται να απαντήσει στο ερώτημα «πρέπει να γίνει αποδεκτή η επίθεση του κορωνοϊού, την βιολογική σύνθεση του οποίου έχει καταθέσει σε έγγραφο η ευρωπαϊκή επιτροπή υγείας στις 25.06.2019 και αποτελείται από δύο μέρη, τα οποία συγκροτούν την ενιαία πρόταση της;»  


Ένα ηχηρό ΟΧΙ βροντοφωνάζουν οι Έλληνες με ποσοστό 61,31% (το 38,6% είναι πουλημένοι και θέλουν να αρρωστήσει ο κοσμάκης) και ακολουθούν καλαματιανά στο Σύνταγμα.

Οι αγωνιστές που χορεύουν σφιχταγκαλιασμένοι δεν φοβούνται ότι θα αρρωστήσουν γιατί έχουν ψηφίσει «ΟΧΙ στον κορωνοϊό» και δεν μπορούν να εξηγήσουν γιατί την επόμενη ημέρα τρέμουν από ρίγη και ψήνονται από πυρετό. 

 

Επίλογος


 

«Είχαμε αυταπάτες», λέει ο σ. πρωθυπουργός πριν φύγει για ξεκούραση με τη γνωστή θαλαμηγό. Από αυτό το αγωνιστικό μετερίζι προκηρύσσει εκλογές. 


Οι εναπομείναντες ψηφοφόροι τον ξαναψηφίζουν γιατί «οι αρρώστιες δεν τον άφησαν να κυβερνήσει και πρέπει να του δοθεί μία ακόμη ευκαιρία».


Δεν υπάρχουν σχόλια: