"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ και ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: 64χρονος της γενιάς του Πολυτεχνείου, αρνείται να βγει υπογράφοντας δήλωση! -“Όταν γυρίσω θα σας (το) γεμίσω”

Γράφει το EMO TEAM

Για 4η μέρα αυστηρά στο σπίτι 64χρονος της γενιάς του Πολυτεχνείου.

Αρνείται να βγει υπογράφοντας δήλωση για τη δουλειά του (είναι αυταπασχολούμενος) ή να στείλει SMS υποταγής ενός εκ των έξι σημείων στην Κυβέρνηση της Δεξιάς.

Οι σύντροφοι και οι οικείοι του που προσπάθησαν να τον μεταπείσουν, τους χαρακτήρισε χαλαρά πεμπτοφαλαγγίτες και μίσθαρνα όργανα του καπιταλιστικού συστήματος .

Παρά τα πολλά επιχειρήματα που του εξετέθησαν, επιμένει να χαρακτηρίζει δηλωσίες, όσους βγαίνουν με οποιαδήποτε αφορμή.

Μετά από ώριμη σκέψη όμως και αφού άκουσε προσεκτικά τους ρεφορμιστές και λοιπούς αντιμαοϊκούς που του είπαν πως θα αδειάσει το ψυγείο με αυτή τη λογική, άφησε ένα παράθυρο να μεταβεί για την προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης (τυπογραφείο), αφού όμως συμπληρώσει 114 ώρες εγκλεισμού:

-“Όταν γυρίσω θα σας (το) γεμίσω”, είπε κοιτάζοντας με απέχθεια τους...


 κοιλιόδουλους συγκάτοικους δείχνοντας το κινέζικο ψυγείο που ομορφαίνει το χώρο της κουζίνας με τα κόκκινα πλακάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: