"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΚΟΡΩΝΟΪΟΠΛΗΚΤΟ ΝουΔοΛΑΘΡΟΜΑΧΜΟΥΤΑΡΑΔΙΚΟ: Οι Έλληνες στα σπίτια, οι επενδυτές-μπολιαστές σε εκδρομικές χαρούμενες αποβάσεις στο ελληνόφωνο μπουρδέλο...


Ιδανική ευκαιρία αποδεικνύεται ο εγκλεισμός στα σπίτια για να προωθήσει η κυβέρνηση το σχέδιο μπολιάσματος της ενδοχώρας.  

Ποιος να βγει έξω να δαμαρτυρηθεί;  

Έτσι, καράβια πάνε κι έρχονται από τα νησιά μεταφέροντας μπολιαστές στις δομές ενώ η απασχόληση του κρατικού μηχανισμού αποκλειστικά με τον κορονοϊό κάνει τις νέες αποβάσεις εισβολέων στα νησιά χαρούμενη εκδρομούλα: επεράσαμε όμορφα - όμορφα - όμορφα. 

Τα ΜΜΕ έχουν πάρει γραμμή και δεν λεν κουβέντα για τη συνεχιζόμενη εισβολή, ακόμα και ο ανταποκρίσεις από το μέτωπο του Έβρου είναι περιορισμένες. 

Σύμφωνα με απόρρητα επίσημα στοιχεία τα οποία έχουμε στη διάθεσή μας (διότι και οι υπηρεσιακοί παράγοντες που έχουν εντολή να γίνονται ορντινάτζες των μπολιαστών είναι έξαλλοι με την ενδοτικότητα της κυβέρνησης και μας ενημερώνουν) την προηγούμενη εβδομάδα μπήκαν από τα νησιά - από Λέσβο μέχρι Καστελλόριζο 1700 περίπου μπολιαστές. Μόνο την προηγούμενη Πέμπτη μπήκαν 475 άτομα.
Κανένας δεν συνελήφθη, κανένας δεν οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, κανένας δεν καταδικάστηκε. Αυτά που διαβάζατε για συλλήψεις και καταδίκες συνέβησαν το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας και έγιναν για επικοινωνιακούς λόγους. 

Οι μπολιαστές μπουκάρουν κανονικά και οι Αρχές τρέχουν να τους ταΐζουν να τους ποτίζουν και να τους χαρτζιλικώνουν χωρίς ΚΑΝΕΝΑΝ έλεγχο και ΚΑΝΕΝΑ μέτρο υγειονομικής προφύλαξης.
 
Τη Δευτέρα, ήρθε άλλη μια βάρκα στη Λέσβο (περιοχή Γαβαθάς) με 56 άτομα. Τους παρέλαβε το λιμενικό, καθώς οι αλληλέγγυοι των ΜΚΟ λακίσαν για τον φόβο του κορονοϊού, τους "κατέγραψε" - ό,τι μούφα δήλωσε ο καθένας - και τους πήγαν όλους μαζί σε έναν περιφραγμένο χώρο του λιμανιού, όπου κοιμούνται μέσα σε πούλμαν. Δεν γίνονται καθόλου έλεγχοι, ούτε θερμομετρικοί, ούτε αιματολογικοί. Μένουν εκεί από 1 έως 8 μέρες μέχρι να φύγουν στην ηπειρωτική χώρα.
 
Τα πλοία μεταφοράς και τα πούλμαν δουλεύουν υπερωρίες. Το “ACUA BLUE» πήρε 131 άτομα από τη Σάμο, 284 από τη Χίο, στην πλειονότητα από χώρες της Αφρικής και 189 άτομα από Λέσβο με προορισμό την Καβάλα, απ' όπου το σύνολο των μπολιαστών προωθήθηκε ήδη σε ανοιχτές δομές (που τις έχουμε βαφτίσει κλειστές) του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου (μα δεν είναι εξοργιστικό ο τίτλος του Υπουργείου να προϊδεάζει για άσυλο; - δηλαδή το σκέτο "Μετανάστευσης" δεν μας έκανε;), δήθεν με στόχο την επιστροφή τους είτε στην Τουρκία είτε στις χώρες τους, πράγμα το οποίο φυσικά ουδέποτε θα συμβεί.

¨Ηδη η οργάνωση που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία Βορίδη με το γελοίο όνομα "Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Φρούτων-Πυρηνοκάρπων και Αχλαδιών" (πρώτη φορά οργανώνονται τα... φρούτα και προφανώς τα αχλάδια δεν θεωρούνται φρούτα από το Υπουργείο Γεωργίας) ζητάει μπολιαστές για να δουλέψουν στα χωράφια, ώστε να αρχίσουν σιγά σιγά να ενσωματώνονται.  

Πού θα μένουν, πώς θα μεταφέρονται, πώς θα τηρούνται τα μέτρα για την πρόληψη της εξάπλωσης του κορονοϊού θα μας το πουν μάλλον οι πυρηνόκαρποι.

Το 1821 οι αγωνιστές της ελευθερίας λέγαν καλό βόλι, σήμερα...


 οι περήφανοι απόγονοί τους ευχόμαστε καλό μπόλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: