"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΚΟΡΩΝΟΪΟΠΛΗΚΤΟ ΝουΔοΛΑΘΡΟΜΑΧΜΟΥΤΟΣΟΥΡΓΕΛΑΡΑΔΙΚΟ: Ξέχασε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, προσπέρασε 3000 χρόνια διαχρονίας του έθνους και ανακάλυψε έναν «νέο πατριωτισμό» ! Αυτό ψωνίσαμε - Τί δεν καταλαβαίνεις?



Είδα το επετειακό μήνυμα της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας. Ρομπότ σε βίντεο στο YouTube θα είχε πιο πολύ νεύρο.

«Ξέχασε» πως γιορτάζουμε και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και μίλησε για «νέο πατριωτισμό». Δεν ξέρω τι θα πει αυτό. Μάλλον είναι εφεύρημα όσων ο ένας και μόνος πατριωτισμός τους στενεύει ως καθήκον στις μασχάλες. Κι όλο κοίταγε κάτι στα αριστερά.  


Τέλος πάντων, αυτό ψωνίσαμε, τώρα πάει. Το να καταγγέλλεις τα σωστά ως λάθος είναι συμπλεγματικό και έλλειψη ακεραιότητας. Το να σιωπάς, όμως, στα λάθη και να τα χειροκροτείς είναι γλείψιμο. Κι όποιος δέχεται τους επαίνους πρέπει να δέχεται και την αυστηρή κριτική. Του Κυριάκου, άραγε, του βρομάει το 91,5% της αποδοχής μιας πολιτικής με αυστηρά εθνικά χαρακτηριστικά;

Στο επετειακό μήνυμά του είπε πως συγκροτηθήκαμε ως έθνος το… 1821. Δηλαδή, μετά τους Αγγλους, τους Γάλλους κ.λπ. Προσπεράστηκαν πάνω από 3.000 χρόνια διαχρονίας του έθνους. 


Πρόεδρε, συντονίσου με το πνεύμα των καιρών. Μην αδικείς με τις λέξεις σου τις τελευταίες πάνδημης αποδοχής πράξεις σου.  


Διώξε την αριστερίλα από γύρω σου. Εάν νικήσουμε την πανδημία με τις λιγότερες απώλειες και φυλάξουμε τη χώρα από τους λύκους του τουρκικού ισλαμοφασισμού και βίαιου εποικισμού, σκοποί στους οποίους όλοι είμαστε στρατιώτες, τότε η κυβέρνηση, δικαίως, θα έχει σοβιετικού τύπου ποσοστά, αλλά αληθινά, και στις επόμενες εκλογές θα εξαερωθεί η σαστισμένη Αριστερά, την οποία ακουσίως ξεβράκωσε ο Ερντογάν και η ίδια εκουσίως εξευτελίστηκε με τη στάση της στην πανδημία.

Έχουμε δρόμο ακόμη για τη λήξη συναγερμού για την πανδημία. Δρόμο αγωνίας, αλλά ως τώρα με καλούς οιωνούς. Ο κόσμος πειθαρχεί στα αυστηρά μέτρα.  


Η προστασία της περιουσίας των πολιτών ειδικά τώρα, που οι επιχειρήσεις και τα μαγαζιά τους είναι κλειστά, από κάθε είδους παρανόμους, τους γνωστούς παραχαϊδεμένους «ευπαθείς» και τυχόν αλλοδαπές συμμορίες, είναι σημαντικό καθήκον της Πολιτείας, η οποία, αν χρειάζεται, δεν πρέπει να διστάσει ούτε λεπτό να βγάλει τον Στρατό στις πόλεις και στην ύπαιθρο για την προστασία της υγείας, της ζωής και της περιουσίας των πολιτών.

Δεν μπορούν να ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά, άλλα για την πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών και άλλα για τους ξένους που μπήκαν παράνομα και τους «ευπαθείς», που τυχόν προσπαθήσουν να εξορμήσουν από τους καταυλισμούς για πλιάτσικο. Είναι απαράδεκτο οι Έλληνες να είναι σε καραντίνα, μια περιθωριακή μειοψηφία να κόβει βόλτες γράφοντας τους νόμους στα παλιά της τα παπούτσια και οι λαθραίοι να κάνουν τσάρκες σε μπουλούκια. Δεν έχουν ανοσία, θα διασπείρουν τον ιό και θα καταδικάσουν σε θάνατο και ταλαιπωρία αθώους, οδηγώντας σε κορεσμό το σύστημα υγείας.

Είναι λοιπόν αναγκαίο οι Έλληνες πολίτες Ρομά/Γύφτοι να υφίστανται τους ίδιους περιορισμούς με όλους τους πολίτες και για το ζήτημα των παρανόμως εισελθόντων αλλοδαπών να γίνουν όλες οι δομές κλειστές και ο Στρατός να αναλάβει προσωρινά τον εφοδιασμό τους στα απαραίτητα.


  Είναι δε πλέον καιρός να αντιμετωπιστεί άμεσα και σοβαρά η μεταφορά όλων σε ακατοίκητα απομονωμένα νησιά, από όπου θα φεύγουν ελεύθεροι όσοι παίρνουν άσυλο και οι υπόλοιποι θα παραμένουν κρατούμενοι μέχρι την απέλασή τους και όχι η κυβέρνηση να εκμεταλλεύεται την καραντίνα και τον εγκλεισμό των πολιτών για να τους μπαστακώσει σε δομές στην ηπειρωτική χώρα για να μείνουν μόνιμα.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι εργαλείο της Δημοκρατίας, του Έθνους, είναι όργανα της εκλεγμένης κυβέρνησης, και το Σύνταγμα στο άρθρο 48 στην Κατάσταση Πολιορκίας προβλέπει τις απαραίτητες διαδικασίες. Εάν απαιτηθεί, ο λαός θα χαιρετίσει τα ένοπλα παιδιά του με εμπιστοσύνη. 


Η Αριστερά θα έχει τα ψυχολογικά της, αλλά θα της περάσει. Σας υπόσχομαι να κρατώ το χέρι του Παπαδημούλη και να τον παρηγορώ ανάμεσα στα 3.000 κωλόχαρτα που αγόρασε, αν ακούσει ερπύστριες και δει Hummer με 50άρι πολυβόλο στον πυργίσκο στην Ομόνοια.

Το σίγουρο είναι πως...


 το κράτος θα βγει ισχυρότερο και αυστηρότερο, και αυτό είναι καλό. Πήραμε μαθήματα όλοι. Να που χρειάζεται ισχυρή Δημόσια Υγεία, γιατί μόνο αυτή έχει δομές να αντιμετωπίσει τέτοιας κλίμακας απειλή. Κι αυτό απαιτεί υποδομές, προσωπικό, καλές αμοιβές, χρήμα. Θα συμπληρώσω πως ο Έβρος επίσης πέταξε στα σκουπίδια τις προδοτικές αριστερές ιδεοληψίες, μας έτριψε στα μούτρα το υπαρκτό της απειλής.

Γι’ αυτό χρειαζόμαστε ισχυρότερες Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας. Και, φυσικά, χρειαζόμαστε επανελλήνιση της Δημόσιας Παιδείας, ώστε να ανατρέφει Ελληνες πατριώτες, πιστούς στη χώρα, μύστες της Ιστορίας της και υπερασπιστές της.

Και η Δημόσια Υγεία και Παιδεία μπορούν να διδαχτούν από τον Στρατό κάτι πολύτιμο που ξέχασαν: πειθαρχία και ιεραρχικό έλεγχο


Μόνο έτσι, με αυτές τις βασικές προϋποθέσεις, που διασφαλίζουν την ασφάλεια, βάσει όλων των δικαιωμάτων, και την κοινωνική κινητικότητα, μπορούμε να μιλήσουμε μετά για αληθινή ελεύθερη επιχειρηματικότητα και ελεύθερη οικονομία. Χρόνια Πολλά στην Πατρίδα, σε όλους. Σύντομα να μετρηθούμε και να μη λείπει κανείς…


Δεν υπάρχουν σχόλια: