"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Σαν σήμερα (13/11/ΧΧΧΧ)

1887: «Ματωμένη Κυριακή» στο Λονδίνο. Τρεις διαδηλωτές νεκροί και 200 τραυματίες σε συγκρούσεις εργατών και αστυνομίας.
1963: Η Σπόρτινγκ Λισσαβόνας σημειώνει το μεγαλύτερο σκορ σε ευρωπαϊκή διοργάνωση ποδοσφαίρου. Συντρίβει με 16-1 τον ΑΠΟΕΛ, σε αγώνα του δευτέρου γύρου του Κυπέλλου Κυπελλούχων.
1968: Η ταινία κινουμένων σχεδίων των Beatles «Yellow Submarine» κάνει πρεμιέρα στις ΗΠΑ. Την ίδια μέρα, το τραγούδι τους «Hey Jude» ανεβαίνει στο Νο1 του αμερικάνικου πίνακα επιτυχιών.
2002: Το ελληνικών συμφερόντων τάνκερ «Πρεστίζ» βυθίζεται στις ακτές της Γαλικίας, προκαλώντας τη μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή στην ιστορία της Ισπανίας.

1979: Πεθαίνει ο Δημήτρης Ψαθάς, δημοσιογράφος και θεατρικός συγγραφέας.
2003: Πεθαίνει ο Σπύρος Μελετζής, από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της ελληνικής φωτογραφίας. Με το φακό του απαθανάτισε στιγμές από την εθνική αντίσταση. [γεν. 1906]






2014 Πεθαίνει ο  Αλεξάντερ Γκρότεντικ, ένας από τους μεγαλύτερους μαθηματικούς του 20ού αιώνα, σε ηλικία 86 ετών 






 
2017: Πέθανε σε ηλικία 88 ετών, ο Γιάννης Καψής, δημοσιογράφος, συγγραφέας, πολιτικός και πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: