"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΝουΔοΣΥΡΙΖΑίικο ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑΡΑΔΙΚΟ: "Διακομματικός αφισοκολλισμός" - Ο τζερτζελές συνεχίζεται...


Μεγάλος ντόρος έγινε με τον διορισμό ενός 81χρονου παλαίμαχου της ζωής ως διοικητή νοσοκομείου, από τον υπουργό Υγείας Κικίλια.
 
Και καλώς έγινε.
 
Λείψανε δηλαδή οι νέοι καταρτισμένοι 30αρηδες, 40αρηδες, έστω 50αρηδες;
 
Όλοι αυτοί οι πολυπτυχιούχοι, μαστερούχοι, νέοι, που εγκαταλείπουν τη χώρα επειδή δεν μπορούν να βρουν πουθενά δουλειά άλλη από μπαρίστας ή ντελιβεράς;
 
Όπως η φίλη μου η Σούλα, που μου έλεγε τις προάλλες ότι ο γιος της που έχει μέχρι και διδακτορικό σε θέματα Διοίκησης Δημόσιας Υγείας, εργάζεται ως ντελιβεράς (με δικό του παπάκι) στο Πλαγιάρι της Θεσσαλονίκης!

Και εν πάση περιπτώσει, δεν ήξερε ο υπουργός ότι ο συγκεκριμένος ήταν πιο πριν στέλεχος των πσαικαζμένων του Μπάνου;
 
Εκείνου του μπατριώτη που αποτέλεσε το δεκανίκι του Σύριζα όλα αυτά τα μαύρα χρόνια, και που στο φινάλε το κόμμα του είχε πιο πολλούς διορισμένους απ' όσους ψηφοφόρους;
 
Δεν ήξερε, δεν ρώταγε;

Εκτός κι αν ήταν συνειδητή επιλογή, στα πλαίσια της επιβράβευσης όλων όσων πολέμησαν με ζήλο τη κυβέρνηση Σαμαρά, είτε ως σχολιαστές, είτε ως πολιτευτές, είτε ακόμη και ως βουλευτές π.χ. στο Ποτάμι.
 
Το οποίο παρεμπιπτόντως διαλύθηκε μόλις εξετέλεσε επιτυχώς την αποστολή του, με την χώρα να μένει ξεκρέμαστη σε κρίσιμα ζητήματα όπως εκείνο του δημόσιου θηλασμού, στα οποία επικεντρώνονταν ο Σταύρος.
 
Ξεκρέμαστα δεν μείνανε όμως τα στελέχη του, τα οποία σήμερα (απ' ότι ακούω και διαβάζω) στελεχώνουν το Μαξίμου και τα διάφορα υπουργεία από θέσεις "συμβούλων", κλπ. Καρανικισμός... το τελευταίο στάδιο του κομματισμού.
 
Και μιας κι ανέφερα τους άρτι διορισμένους και άλλοτε πολέμιους της Νέας Δημοκρατίας του Σαμαρά, να θυμίσω πως τελικά όπως αποδεικνύεται, όσο πιο πολλή χολή βγάζει κανείς για τους κρατικοδίαιτους "κηφήνες", τόσο πιο γρήγορα σπεύδει να τρουπώσει κι αυτός σε κάποια κρατικοδίαιτη θέση, μόλις βρει την ευκαιρία, μόλις βρει τα κονέ.
 
Η ανθρώπινη φύση που λέγαμε, και την οποία μελετάω δεκαετίες τώρα, με μια γεύση σιχαμάρας να μου μένει στα χείλη...
 
"Διακομματικός αφισοκολλισμός" λέγεται το φαινόμενο στην πολιτική επιστήμη.
 
Στην περίπτωση του 80χρονου, μέχρι και ο ίδιος παραδέχθηκε (αφελώς) σε πρωινάδικο του ΣΚΑΙ, πως ο διορισμός του ήταν προϊόν ψηφοθηρικής συναλλαγής.  

Αλισσβερίσι, που λένε κι οι Αμερικάνοι.
 
Με κάλεσε, είπε, στο Μαξίμου ο πρόεδρος για να επανέλθω στο κομματικό μαντρί (δική μου απόδοση) αλλά εγώ έβαλα όρο να διοριστώ διοικητής νοσοκομείου. Πράγμα που έγινε...
 
Βέβαια, όπως τουιτάρουν (με το δίκιο τους) οι διάφοροι πσαικαζμένοι Ανελίτες, ο συγκεκριμένος ιδεολόγος υπέργηρος πολιτευτής, είχε βάλει τους ίδιους όρους στον συγκαμένο, μόνο που εκείνος προτίμησε να τον σουτάρει... Περίεργο αν είναι αλήθεια, αφού άπαντες σχεδόν οι αφισοκολλητές του Μπάνου όλο και κάπου διορίστηκαν.
 
Τέλος πάντων... Έβλεπα σήμερα μια προεκλογική αφίσα της ΝΔ που έλεγε ότι θα υπάρχει αξιοκρατία στα δημόσια νοσοκομεία, και πως οι διοικητές τους θα κρίνονται ανά τρίμηνο!!!!
 
Μα καλά, αν είσαι 80αρης το τρίμηνο για σένα είναι αιωνιότητα. Ποιος ζει ποιος πεθαίνει...
 
Έτσι δεν είναι, ή απλά είμαι ποταπός και ηλικιακός ρατσιστής;
 
Και βέβαια, για να τα λέμε όλα, έχεις και τους συριζαίους που βρήκαν αφορμή να επιτεθούν στον Κυριάκο. Ποιοί; Εκείνοι που σαν τον Καλιγούλα διόρισαν μέχρι και τα κατοικίδιά τους.
 
Και μιλούν για αναξιοκρατία, όλοι εκείνοι που δεν άφησαν καθαρίστρια για καθαρίστρια που να μην την υπουργοποιήσουν, ή να μη την βολέψουν κάπου σε θέση ευθύνης.
 
Κι αυτά για τις καθαρίστριες. Όποιος όμως είχε περάσει από κανένα ΤΕΙ στο Μεσολόγγι, μέχρι και Εθνικός Υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού ανελάμβανε... Τόσο καλά.
 
Για να μην αναφερθώ στον 82αρη μπαρμπα Αλέκο (τον φραπεδιάρη) που κυβερνούσε τη χώρα πίσω από τις κουίντες, ή στον ευγενή Πολάκη με τους βουλκανιζατερτζήδες διοικητές του.
 
Και για όσους διαμαρτύρονται για το ότι...


 οι συριζαίοι ήταν πάντα μια γροθιά, ουδείς τους παραιτούνταν, και τα δικαιολογούσαν όλα, ενώ η βάση της ΝΔ ασκεί συνεχώς κριτική στις πολιτικές κωλοτούμπες του Κυριάκου, να πως αυτή η διαφορά είναι και η πιο ουσιώδης.
 
Αλίμονο αν ήμασταν όλοι ίδιοι.
 
Και εν πάση περιπτώσει, άλλο οπαδός, άλλο ψηφοφόρος, άλλο κομματόσκυλο, άλλο αφισοκολλητής, και άλλο ανεξάρτητος σκεπτόμενος άνθρωπος.
 
Αλλιώς θα είχαμε γραφτεί απαξάπαντες στο ΚΚΕ, και δεν θα είχαμε καμιά προσωπική άποψη. Σαν τα πρόβατα που ακολουθούν πιστά τον κάθε τσοπάνη


ΥΓ- Ένα από τα καλά του διαδικτύου και του φέσιμπουκ είναι και η περίπτωση της παραίτησης του 80χρονου (ο οποίος μικρός είναι και όλο και κάπου αλλού θα βολευτεί) η οποία έγινε λόγω της γενικευμένης κατακραυγής.
 
Όπως τότε το '15, με τον θρυλικό Πόρτα Πόρτα, που έγινε υπουργός μόλις για 2-3 ώρες μέχρι ο Αλέξης να τρομάξει από τις αναρτήσεις που έβγαιναν στο φως και να τον "καθαιρέσει" με συνοπτικές διαδικασίες.
 
Ανελίτης κι εκείνος... Ιδεολόγος.
 
Τώρα, αν μπορούσε το ΦΒ να "παραιτήσει" και κανέναν Γεωργούλη, θα έλεγα μπράβο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: