"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΟΥΡΓΕΛΑΡΟΠΛΗΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Στη θαλπωρή του μύθου

Διδάκτωρ του πανεπιστημίου της Φρανκφούρτης, οικονομολόγος.

Η αριστεροσύνη είναι αυτοάνοση ιδεολογική ασθένεια με εμφανή  συμπτώματα την ασύνορη υποκρισία, τον φενακιστικό προοδευτισμό, τη μυθολαγνεία και την παραισθητική αντιμετώπιση της πραγματικότητας.  

Είναι ασθένεια αθεράπευτη γιατί προσβάλλει τα γονιδιακά κύτταρα στον πυρήνα  τους. Οι πάσχοντες τιμούν απολιθωμένα ιδεολογικά προτάγματα και αδυνατούν να κατανοήσουν την πραγματικότητα, τη δυναμική των ιδεολογιών της ζωής και τις γεωπολιτικές μεταβολές, αλλά παρόλα αυτά  πιστεύουν ότι είναι προοδευτικοί.  

Τι κι αν ο αριστερός προοδευτισμός, ενδεδυμένος τη λεοντή της υπεράσπισης των συμφερόντων του λαού, αποδείχθηκε φενάκη και ήρωας με ξύλινα πόδια και στην πραγματικότητα ήταν υπερασπιστής ενός αυταρχικού και άτεγκτου κομμουνιστοκαπιταλισμού μιας προνομιούχας και διεφθαρμένης νομεγκλατούρας;
Πόσο δημοκρατικό είναι να προπηλακίζεις άτομο με ειδικές ανάγκες που συμμετέχει ως ομιλητής σε εκδήλωση σε πανεπιστήμιο, για θέμα που δεν είναι αρεστό σε μια προκλητική μειοψηφία και πώς τιμά τη δημοκρατία η κατάληψη χώρων πανεπιστημίων για κατασκευή μολότωφ ή η κατάληψη και καταστροφή δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας; 

Το ΚΚΕ ψήφισε "παρών" στην ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό με το σκεπτικό ότι "η Βουλή  είναι μηχανισμός του αστικού κράτους που υπηρετεί συμφέροντα του επιχειρηματικού κατεστημένου!" Σε αυτόν τον μηχανισμό συμμετέχει φυσικά με βουλευτές του, οι οποίοι δεν αποποιούνται τον παχυλό βουλευτικό μισθό τους.

Οι αριστεροί υποστηρίζουν ότι αγωνίζονται για τη δημοκρατία, την ελευθερία και τα δικαιώματα των πολλών, αλλά εννοούν τη δική τους δημοκρατία και ελευθερία,  που τους επιτρέπει να καταχρώνται την ελευθερία των πολλών, να κατασκευάζουν εργαστήρια βομβών μολότωφ στα πανεπιστήμια, να προπηλακίζουν καθηγητές, να καταστρέφουν δημόσια και ιδιωτική περιουσία, να μην επιτρέπουν τους εργαζόμενους να πάνε στη δουλειά τους, να κατεβάζουν τους διακόπτες της ΔΕΗ, κ.λ.π. "Η κανονικότητα επιτίθεται. Η δημοκρατία κινδυνεύει!" διατυμπανίζει η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, μόλις το κόμμα πέρασε στην αντιπολίτευση.

Οι δηλώσεις των τελευταίων ημερών, πρωτοκλασάτων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που απενεχοποιούν τις έκνομες πράξεις  μιας μικρής βίαιης μειοψηφίας και η συμμετοχή τους στην πορεία για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου καταδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο την υποκριτική συμπεριφορά και τον βαθμό της ανεπίστρεπτης  ιδεολογικής, γονιδιακής βλάβης. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που τα προηγούμενα τεσσεράμισι χρόνια συγκυβέρνησαν με τους ακροδεξιούς του κ. Π. Καμμένου, υπέγραψαν μνημόνια για μείωση συντάξεων και περικοπή του ΕΚΑΣ, αλλοίωσαν το αποτέλεσμα δημοψηφίσματος, ψήφισαν νόμους για υπερφορολόγηση των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, δημιούργησαν τις Μόριες, έστελναν τα ΜΑΤ να επιβάλλουν την τάξη και έδωσαν γη και ύδωρ στον Τραμπ και στη Μέρκελ. Είναι αυτοί που θέλουν να μας πείσουν ότι έβαλαν πλώρη για τη μετάλλαξή τους σε Σοσιαλδημοκράτες, βυσσοδομώντας ακόμα και στο σώμα της καλύτερης μορφής δημοκρατίας της Ευρώπης, της Σοσιαλδημοκρατίας.

Ας μην γελιόμαστε. Η ύπαρξη της Αριστεράς είναι συνυφασμένη με τη Μαρξική θεωρία, πυρήνας της οποίας είναι η ιδέα ότι η ιστορία είναι η αδιάκοπη σύγκρουση ανάμεσα σε αντίπαλες ιδεολογίες και σε αντίπαλα στρατόπεδα. Από τη στιγμή που η Αριστερά θα αποποιηθεί την αντιπαλότητα και τις συγκρούσεις  δεν θα έχει λόγο ύπαρξης. 

Γι’ αυτό και...



 θα συνεχίσει να τις τιμά. 

 Γι’ αυτό και θεωρεί την πολιτική συναίνεση, τη συνεργασία και τη σύμπλευση προδοσία. 

Γι’ αυτό και θα συνεχίσει να ζει στη θαλπωρή του φαντασιακού της μύθου.

Για να έχει η χώρα μέλλον πρέπει να σπάσει το κουκούλι της υποκριτικής, αριστερίστικης δυστυχίας, της φθηνής αισθητικής και των ευτελών προτύπων ζωής που οδηγούν αναντίρρητα σε φτωχοποίηση. Κάποιος πρέπει να βάλει μπαταρίες στο σταματημένο ρολόι για να κινηθούν και πάλι οι δείκτες του προς τα εμπρός. Αν ο κ. Κ. Μητσοτάκης μπορέσει τα επόμενα χρόνια, μέσα στο πλαίσιο της φιλελεύθερης αστικής δημοκρατίας και του κράτους δικαίου, να το κάνει αυτό με ευρείες συναινέσεις, αυτό θα είναι η σημαντικότερη προσφορά  του στη χώρα.

Το όλο εγχείρημα δεν είναι εύκολη υπόθεση, διότι η ανάταξη της ζοφερής κατάστασης απαιτεί θεμελιακές παρεμβάσεις.
 

Η χώρα χρειάζεται ένα διαφορετικό υπόδειγμα κράτους

Το κράτος και η δημόσια διοίκηση οφείλουν να αποβάλλουν τα μετα-οθωμανικά χαρακτηριστικά  και να επικεντρωθούν στις αξίες του κράτους δικαίου.  Τα πολιτικά κόμματα οφείλουν να εκδημοκρατισθούν, να αποκηρύξουν τον πολιτικό επαγγελματισμό, την ευνοιοκρατία και τον καιροσκοπισμό και να απεξαρτηθούν από τις παραγοντικές υποτέλειες.

Επιπλέον, η χώρα έχει ανάγκη  και από ένα διαφορετικό κοινωνικό και πολιτισμικό υπόδειγμα πρόσληψης και κατανόησης της πραγματικότητας, έμφορτο με παιδαγωγική διάσταση. Η αναστόχευση της εκπαίδευσης με προτάγματα τη γενική κοινωνικοπολιτική παιδεία και την εμφύσηση προτύπων ηθικής συλλογικής και κοινωνικής συμπεριφοράς σε όλες τις βαθμίδες της είναι αδήριτη αναγκαιότητα. 

Όμως, πριν από όλα αυτά, η προσωπική μύηση του καθενός από εμάς στον "ενδιάθετο λόγο"* του Πλάτωνα  αποτελεί φλέγουσα προτεραιότητα.

* α). Ο εσώψυχος λόγος που δεν εκφράζεται. β). Που γεννιέται από τη νόηση

Δεν υπάρχουν σχόλια: