"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΣΟΥΡΓΕΛΑΡΑΔΙΚΟ: Η "νύχτα του Αγιου Βαρθολομαίου" για τους ΣυριζοΤσιπραίους, που οι "βαλίτσες" με τα 23 δις έγιναν... "πολιτικές ευθύνες".



Ξαφνικά, χθες βράδυ, οι "βαλίτσες" με τα 23 δις έγιναν "πολιτικές ευθύνες".
 

Ξαφνικά, η ίδια η αυτού ζαβότης, έκρινε ότι αυτό το "τεράστιο σκάνδαλο" πρέπει να συζητηθεί σε πολιτικά και όχι σε νομικά πλαίσια.

 
Το έγραψα τις προάλλες, θα προσπαθήσω σήμερα να το πω λίγο πιο καθαρά και σύντομα (αν και είναι δύσκολο):

 
Σκάνδαλο NOVARTIS υπάρχει, αλλά βρίσκεται σε επιχειρηματικές πρακτικές της εταιρείας (ΟΧΙ ΜΟΝΟ της συγκεκριμένης) σε συνεργασία με επαγγελματίες υγείας (γιατροί, φαρμακοποιοί, ιατρικοί επισκέπτες κτλ κτλ) και τέλος κάποιων στελεχών μεσαίας εμβέλειας του δημοσίου.

 
Οι πρακτικές αυτές όμως είναι πολύ έξυπνα στημένες, βασισμένες στην αρχή της διαίρεσης και διασποράς των κερδών και, το σημαντικότερο, είναι απολύτως ΣΥΝΝΟΜΕΣ σε επίπεδο διακίνησης των χρημάτων, αφού σε κάθε μία από αυτές το "καημένο" το κράτος που σήμερα δεν ξέρει τίποτα, έπαιρνε ΚΑΙ αυτό το μερτικό του σε φόρους και ΦΠΑ.

 
Υπό αυτή την έννοια το ίδιο το Ελληνικό κράτος συμμετείχε σε αυτές τις πρακτικές. Για λογαριασμό του όμως, όχι για λογαριασμό των 2 πρώην πρωθυπουργών και 8 πρώην υπουργών που ΑΔΙΚΩΣ διασύρονται, ενώ, και εδώ είναι το τραγικό, είναι αυτοί που με τεράστιο πολιτικό κόστος προσπάθησαν να βάλουν μία τάξη σε αυτό το χάος. Δεν λέω "κατηγορούνται" διότι κατηγορία ΔΕΝ υπάρχει. Μόνο συκοφαντίες κακοστημένες και μπούρδες. Απόλυτες μπούρδες.

 
Βλέπετε, στην Ελλάδα τα καταφέραμε και φτιάξαμε ένα κράτος μούρλια, ένα ανεξάρτητο αυτόνομο βουλημικό τερατούργημα που καταρχάς παρανομεί, τρώει τον αγλέουρα, μετά κατηγορεί και τιμωρεί τους άλλους. Και το άθλιο αυτό κράτος, καταδιώκει και τιμωρεί με ιδιαίτερο ζήλο, ειδικά αυτούς που προσπαθούν να το νοικοκυρέψουν. Όλα αυτά μαζί, με ένα θαυμαστό τρόπο!

 
Οι Αμερικάνοι δεν είναι μαλάκες. Μπορεί το θέμα να διερευνάται από το FBI αλλά η υπόθεση προορίζεται για να την διαχειριστεί το SEC (Securities and Exchange Commission) για κακές ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ (misconduct) της εταιρείας αλλά και των υπολοίπων εμπλεκομένων.
Αυτά εμείς για να τα κατανοήσουμε χρειαζόμαστε ακόμη έναν αιώνα, νομοθετικά, θεσμικά και κυρίως πολιτικά.


 
Στην Ελληνική του μετάφραση, για το θέμα αυτών των "κακών πρακτικών", θα αρκούσε μία δίωρη σύσκεψη με ανθρώπους που ξέρουν τι συζητάνε για να καταλήξουν όλοι στο συμπέρασμα ότι ΚΑΙ σε αυτή την περίπτωση ισχύει το "μαζί τα φάγαμε" και κυρίως, ότι σε ποινικό επίπεδο δεν μπορεί να γίνει κάτι σημαντικό. Για να ακροβολογούμε στο τέλος ΤΙΠΟΤΑ.

 
Αυτό που παρακολουθούμε σήμερα στην Ελλάδα είναι μία αναίσχυντη γελοιότητα. Είναι η ανάθεση μίας υπεργολαβίας συκοφάντησης από πολιτικούς απατεώνες σε καθ' ολοκληρία απατεώνες για πολιτική εκμετάλλευση ΜΟΝΟ. Καμία σχέση με την αλήθεια, καμία σχέση, οπωσδήποτε, με την δικαιοσύνη.

 
Το θέμα λοιπόν επιστρέφει στον μέσο Έλληνα σανοφάγο και το...

 κατά πόσο θα μασήσει πάλι τις απάτες και αυταπάτες των ανεύθυνων, άχρηστων, ανίκανων και ανήθικων αυτών ανθρώπων.

 

Αυτά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: