"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΟ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟ: Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ απαγορεύουν στους αντιεξουσιαστές καταληψίες να εκκενώσουν τα γραφεία τους

Τα μέλη των αναρχικών ομάδων που είχαν καταλάβει το κτίριο της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, αποφάσισαν να το εγκαταλείψουν. Ομως εκπρόσωποι του κόμματος τους έκλεισαν μέσα ενημερώνοντάς τους ότι είναι εναντίον της εκκένωσης των καταλήψεων!





Σε ένα τεράστιο πρακτικό και ιδεολογικό μπέρδεμα έχει οδηγήσει η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την οποία διαφωνεί με τις εκκενώσεις των καταλήψεων, καθώς ξαφνικά ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης και αντιεξουσιαστές δεν ξέρουν αν είναι αντίπαλοι ή σύμμαχοι.


Συγκεκριμένα, όταν χθες το απόγευμα τα μέλη των ομάδων αντιεξουσιαστών που είχαν καταλάβει τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ για να διαμαρτυρηθούν για την επέμβαση της αστυνομίας στις πρόσφατες καταλήψεις θέλησαν να λήξουν την κατάληψη, βρέθηκαν προ εκπλήξεως.


Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, εφαρμόζοντας κατά γράμμα τη γραμμή του κόμματος εναντίον της εκκένωσης των καταλήψεων δεν τους άφησαν να εκκενώσουν. Μάλιστα για να είναι πιο σίγουροι ότι κανένας αντιεξουσιαστής δεν θα επιχειρήσει καμιά ξαφνική «εκκένωση» τοποθέτησαν κάγκελα στις πόρτες και τα παράθυρα του κτιρίου.


Μέχρι αργά το βράδυ δεν στάθηκε δυνατόν οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ να βρούν κάποιον από τους αντιεξουσιαστές για να συνεννοηθούν και να βρουν κάποια λύση, αφού οι αντιεξουσιαστές αρνούνται να ορίσουν κάποιον επικεφαλής αφού αυτό θα σήμαινε ότι γίνονται εξουσιαστές.


Πάντως για να αρθεί το αδιέξοδο, αναζητείται η υπεύθυνη τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου που ως τυπικά υπεύθυνη για την ανακοίνωση εναντίον της εκκένωσης των καταλήψεων, καλείται εσπευσμένα από τις διακοπές της για να βγάλει άκρη.



(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: