"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΜΟΣ: Νέο σοκ στη Γερμανία. Μετά την επίθεση στο Μόναχο Σύρος Μαχμουτοπρόσφυγας επιχείρησε επίθεση αυτοκτονίας σε μουσικό φεστιβάλ όπου υπήρχαν περισσότερα από 2.000 άτομα.

Νέο σοκ στη Γερμανία. Μετά την επίθεση στο Μόναχο με τους 10 νεκρούς την περασμένη Παρασκευή άλλο ένα αιματηρό επεισόδιο ήρθε να προκαλέσει τρόμο και φόβο στους κατοίκους της χώρας. Σήμερα τα ξημερώματα Σύρος πρόσφυγας επιχείρησε επίθεση αυτοκτονίας σε μουσικό φεστιβάλ όπου υπήρχαν περισσότερα από 2.000 άτομα.

«Από τις έως τώρα έρευνες που έχουν γίνει, ο νεκρός άντρας είναι ένας 27χρονος Σύρος, ο οποίος είχε φθάσει πριν από δύο χρόνια στη Γερμανία και προ ενός έτους είχε απορριφθεί η αίτηση ασύλου που είχε κάνει».

 

Αυτή τη δήλωση έκανε μεταξύ άλλων για όσα έγιναν το βράδυ της Κυριακής στο Άνσμπαχ ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας, Γιοαχίμ Χέρμαν, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε μαζί με τον επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας, Ρόμαν Φέρτινγκερ.
 

«Αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε, αν ο δράστης ήθελε με τον τρόπο αυτό να αυτοκτονήσει ή ήθελε να οδηγήσει στον θάνατο και άλλους ανθρώπους», συμπλήρωσε ο Χέρμαν, ο οποίος επεσήμανε ότι ο νεκρός Σύρος έμενε σε κατάλυμα του Άνσμπαχ.
 


Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας, Ρόμαν Φέρτινγκερ υποστήριξε ότι...
 «δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να πρόκειται για εξτρεμιστή, όμως δεν υπάρχει κάποια χειροπιαστή απόδειξη».
 

Από την έκρηξη έχασε τη ζωή του ο 27χρονος Σύρος και τραυματίστηκαν 12 άτομα που βρίσκονταν κοντά στο σημείο της έκρηξης. Τρεις από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: