"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΟ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟ: Συνταξιούχοι άφησαν παιχνίδια παραλίας στο Μαξίμου για το ταξίδι στην Πάρο!

Από το υστέρημά τους – ακόμα και μέσω της κάρτας σίτισης – συνταξιούχοι, άνεργοι και γενικά χαμηλοεισοδηματίες που πλήττονται από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές αγόρασαν παιχνίδια παραλίας δώρο στους ανθρώπους του Μαξίμου. Γιατί όπως δήλωσαν «το βλεπουν καθαρά ότι προσπαθούν». Και θέλουν να τους βοηθήσουν να συνεχίσουν ξεκούραστοι τη μάχη για την «ανακούφισή τους»

Με μια αξιοπρόσεκτη και αυθόρμητη κίνηση συμπαράστασης ευπαθείς ομάδες πληθυσμού ξεπερνούν τις μικρότητες ότι οι περικοπές τους γίνονται έξοδα για συνοδούς του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου. Και τους βοηθούν να περάσουν όσο πιο καλά γίνεται




Οσο κι αν  τα ΠτΔ (όπως λέγονται πλέον εν συντομία τα «παπαγαλάκια της διαπλοκής») προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν επικοινωνιακά την αθώα τροπολογία που δίνει την δυνατότητα στον Πρωθυπουργό, τον υπουργό Εθνικής Αμυνας (και σε 2-3 άλλους ομόλογους) να έχουν απεριόριστο αριθμό συνοδών οι οποίοι θα διαμένουν στο ίδιο ξενοδοχείο με αυτούς, ο λαός φαίνεται πρόθυμος να στηρίξει την κυβέρνηση της καρδιάς του!



Ετσι, αγνοώντας τους «μπακάλικους» μικροϋπολογισμούς σύμφωνα με τους οποίους δεν μπορεί οι προνομιούχες κυβερνητικές κουστωδίες να κάνουν ταξίδια και διακοπές με χρήματα που θα μπορούσαν να ενισχύσουν τους 7 πυλώνες των κοινωνικών παροχών, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι επιδεικνύουν μια πρωτοφανή μεγαλοψυχία.




Θέλοντας μάλιστα να βοηθήσουν ακόμα περισσότερο τον Αλέξη Τσίπρα και τους βοηθούς  του να ξεκουραστούν χωρίς έννοιες ώστε να επιστρέψουν πιο έτοιμοι για να συνεχίσουν την προσπάθεια κατά της «φτωχοποίησης» του λαού» από τα συμφέροντα (όπως είπε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ανακοινώνοντας τους 7 πυλώνες της κοινωνικής πολιτικής), χάρισαν στους κυβερνητικούς με την ταξιδιάρα ψυχή παιχνίδια παραλίας για ευχαριστηθούν ακόμα περισσότερο τον ήλιο και τη θάλασσα!


Κουβαδάκια για τον Νίκο Καρανίκα, φουσκωτοί κύκνοι που κρατούν το ποτό στην επιφάνεια αλλά και χελώνες – στρώματα μαζεύτηκαν στα σκαλάκια του Μεγάρου Μαξίμου καθώς ακόμα και απλοί φορολογούμενοι, αφού πλήρωσαν με χαρά τον ΕΝΦΙΑ, πέρασαν από την Ηρώδου Αττικού για να βοηθήσουν.


Πάντως το site maspiranhambari.gr – που συνήθως εκφράζει κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου – γράφει πως «μετά τη ζηλόφθονη αντίδραση της αντιπολίτευσης, το τρελό weekend στην Πάρο ματαιώθηκε. Αλλά οι άνθρωποι της κυβέρνησης που προσπαθούν νύχτα και μέρα για να ενισχύσουν τα λαϊκά εισοδήματα που πλήττονται από τις φιλελεύθερες πολιτικές, ευχαριστούν πολύ και ενημερώνουν πως θα χρησιμοποιήσουν τα φουσκωτά παιχνίδια στο επόμενο ταξίδι εγκαινίων».




(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: