"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΚΟΙΝΩΝΙΑ και ΠΟΛΙΤΙΚΗ στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Danke Χερ Σόιμπλε - Χίλιες φορές με τους ξένους δανειστές παρά με τους «πατριώτες» που κατέστρεψαν την χώρα!

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

 

Καταλάβαμε; Οχι δεν καταλάβαμε! Μάλλον  μπερδευτήκαμε. Και σίγουρα μέσα στις γνωστές  αυταπάτες  τυλιχτήκαμε. Οπως πάντα.   Ψηφίζουμε τα  ψέματα. Προσγειωνόμαστε στα  χειρότερα. Νεοέλληνες είμαστε. Μυαλό  δεν  βάζουμε!

 

Ο Τσίπρας   τα έδωσε όλα.  Μα όλα.   Στην αρχή έκανε τον καμπόσο και τώρα   στα τέσσερα.  Ισως και πιο χαμηλά. Να σέρνεται. Ετσι  ακριβώς!

 
Μπορούσε να κάνει  αλλιώτικα; 

Οχι δεν μπορούσε. Ουδείς θα μπορούσε. Οταν  χρωστάς  έναν  ωκεανό ευρωδάκια  σκληρά, ε  τότε  είσαι  όμηρος  της ανοησίας,  της σπατάλης και   της  πελατείας. Απλά  πράγματα. Και μην ακούτε  τις Σειρήνες.  Της αντιπολίτευσης   φυσικά. Και εκείνοι  στα τέσσερα. Ολοι  στα τέσσερα. Πλην  του ΚΚΕ που  πρεσβεύει  την λαική εξουσία. Οποτε και όταν. Δηλαδή του ποτέ. Neverland  στα  αγγλικά!

 
Και με το υπερ-ταμείο    ξεπουλήσαμε  ολόκληρη την  χώρα. Χρυσαφικά, ασημικά, μπρούτζινα, κρύσταλλα όλα. Ακόμα και  τα πόμολα  Φυσικά.

  Κι όμως  περισσότερο  ελπίζω  στους ξένους  επικυρίαρχους παρά στους  δήθεν πατριώτεςΜε δαύτους προκοπή  δεν είδαμε. Με τους απατεώνες  Ελληνές  καταστραφήκαμε!

 
Αριστα έπραξαν  οι  δανειστές που μας φόρτωσαν  δύο εκπροσώπους τους στο ταμείο των  αποκρατικοποίησεων. Δύο  στους  πέντε.  Εκτιμώ πως έτσι  η διαχείριση  θα  γίνει καλύτερα. Εκτιμώ  ότι  έτσι  θα  μπει  φρένο στην λαμογιά!

 
Και κάτι ακόμα. Σχετικά με τις ρυθμίσεις  για την  απομείωση  του  χρέους.  Υστερα από  δύο  χρόνια!

 
Κατ αρχήν   είναι άκρως θετική  η εξέλιξη με την παραδοχή όλων  των πλευρών ότι το χρέος  δεν είναι  βιώσιμοΣ αυτή την  εξέλιξη μας  βοήθησε  το  Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.  Οι εκπρόσωποι των «καρχαριών».  Οι  «εχθροί».  Αυτός ο «άθλιος» Πολ Τόμσεν. Που οι Τσιπραίοι τον  βισμάτωσαν,   τον μαγνητοφώνησαν και παραλίγο  με  τις μακακίες  τους να τα τινάξουν όλα στον αέρα!

 
Το  ΔΝΤ επιθυμούσε «κούρεμα». Οι  «φίλοι» μας οι  Ευρωπαίοι σχεδιάζουν επιμήκυνση και  ρυθμίσεις  των επιτοκίων.  Τέλος πάντων. Ο λόγος που ο Σόιμπλε έχει στηλώσει  τα πόδια του είναι ένας και μοναδικός:  

Σου λέει  μ αυτούς τους Ελληνες δεν  βγάζεις άκρη!

 
Αλλά υπογράφουν και στην  συνέχεια ελάχιστα  εφαρμόζουν. Αυτό διαρκώς κάνουν. Μας κοροιδεύουν. Για να  δούμε λοιπόν.  Θα  εφαρμόσει ο  μικρός τα συμφωνηθέντα; Αν  τα εφαρμόσει ε τότε μετά από δύο  χρόνια, εδώ είμαστε να ρυθμίσουμε το χρέος!

 
Αυτός είναι ο βασικός λόγος για την μεταφορά της συζήτησης  για το  χρέος  δύο  χρόνια αργότερα. Οποιος  καεί στο  χυλό  φυσάει και το  γιαούρτι!

 
Αγαπητέ μου να κάνεις  το σταυρό σου. Με τόσες απάτες, με τόση κοροιδία με  τέτοιο αφερρέγγυο πολιτικό προσωπικό, τελικά   κάτι  καταφέραμε!

 
Για να  το καταλάβετε ελάτε  στην θέση των  δανειστών. Ο δεξιός Σαμαράς εναντίον του Μνημονίου. Ο δεξιός Σαμαράς υπέρ του Μνημονίου. Ο επαναστάτης Τσίπρας  με τα χίλια εναντίον του Μνημονίου. Ο ίδιος επαναστάτης Τσίπρας με  χέρια και πόδια υπέρ του Μνημονίου!

 
Μωρέ  τι είναι όλοι αυτοί; Δεν   τους  εμπιστεύεται κανείςΟύτε  να περάσουν  το παλτό  του Σόιμπλε  στο απέναντι πεζοδρόμιο. 


 Χίλιες  φορές με τους  ξένους  δανειστές παρά με τους «πατριώτες» που κατέστρεψαν την χώρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: