"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΙ στο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΟΠΛΗΚΤΟ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟ: Πάνος Καμμένος, Υπουργός Εθνικής Αμυνας - Ενας Μαυρογιαλούρος που «πουλά» συχνά τον ελληνικό λαό

Πολλοί υποστηρίζουν ότι πετυχημένος πολιτικός δεν είναι εκείνος που ξέρει να λέει ψέματα, αλλά αυτός ο οποίος φροντίζει να μην πει ολόκληρη την αλήθεια.  


Υπό αυτό το πρίσμα, σίγουρα ο Πάνος Καμμένος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως... μάστορας, στην «τέχνη» που επέλεξε να υπηρετήσει τα τελευταία 23 χρόνια. Οι διαρκείς διαψεύσεις των υποσχέσεων του... αντιμνημονιακού υπουργού Άμυνας, τον κατατάσσουν αναμφίβολα στο πάνθεον των «Μαυρογιαλούρων» της πολιτικής ζωής του τόπου. Και αυτό ίσως μπορούν να το πιστοποιήσουν καλύτερα οι ένστολοι, αλλά και οι κάτοικοι των μικρών νησιών, κάποιες από τις κοινωνικές ομάδες που γνώρισαν από πρώτο χέρι ότι δεν πρέπει να εμπιστεύεσαι εύκολα τις δεσμεύσεις του Πάνου Καμμένου. Ακόμη και αν σε διαβεβαιώνει, ομνύοντας στη δύναμη που του δίνει η «καρέκλα» του κυβερνητικού εταίρου.



Οι δε απειλές για παραίτηση από αυτή, ενδέχεται να είναι περισσότερες ακόμη και από τις ανέξοδες προεκλογικές του υποσχέσεις. Προκλητικός, θορυβώδης, αμετροεπής, αμνήμων κατά το δοκούν, υποχωρητικός όταν η κατάσταση... δυσκολεύει. 


Ο ίδιος πάντως αρέσκεται να εμφανίζει τον εαυτό του ως βαθύτατα πατριώτη, χριστιανό και κυρίως προστάτη των αδυνάτων, μια από τις ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις σε ένα πολιτικό σύστημα που οι περισσότεροι βρίσκονται εδώ και καιρό ... «στα τέσσερα».



Τις τελευταίες μέρες ο Π. Καμμένος κατάφερε για ακόμη μια φορά να βρεθεί με αρνητικό τρόπο, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, προκαλώντας πολιτική θύελλα με τις άστοχες δηλώσεις του. Λίγα 24ωρα μετά την -χωρίς δεύτερη σκέψη- υπερψήφιση, τόσο από τον ίδιο όσο και από σύσσωμη την Κοινοβουλευτική του Ομάδα του νέου μνημονιακού πακέτου σκληρών μέτρων στη Βουλή, ο υπουργός αποφάσισε να παίξει... Άμυνα κατά την επίσκεψή του στη Σύρο, και υπό το βάρος των αντιδράσεων που υπήρχαν βεβαίως, λόγω της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά.



Εκεί, ανέφερε όχι μία αλλά δύο φορές ότι η αύξηση του φόρου είναι «εγκληματική και αντισυνταγματική». Προς ενίσχυση του φρονήματος του ακροατηρίου του δε, δεν παρέλειψε να επαναλάβει το... γνωστό, ότι δηλαδή αν και έφτασε μέχρι του σημείου της παραίτησης «δυστυχώς δεν μπόρεσε να κερδίσει το στοίχημα αυτό». Στην εύλογη ερώτηση, βέβαια, γιατί δεν υλοποίησε ούτε αυτή τη φορά την απειλή του, αλλά προτίμησε να επιδοθεί σε «εγκληματικές και αντισυνταγματικές πραγματικές», ο κ. Καμμένος μάλλον δεν είχε απάντηση να δώσει. Ούτε βέβαια στην αντιπολίτευση που σύσσωμη τον κάλεσε να παραιτηθεί.



Όπως φαίνεται όμως αυτό δεν ήταν το μόνο «χαμένο στοίχημα» του υπουργού


Μια άλλη  βαριά υποχώρηση στην οποία αναγκάστηκε ο κ. Καμμένος ήταν όταν προ ημερών πέρασε η τροπολογία για το πάγωμα των μισθών των ενστόλων, τη στιγμή μάλιστα που ο ίδιος επί μήνες διαβεβαίωνε ότι δεν θα υπάρξουν περικοπές. Και μπορεί λόγω των αντιδράσεων να δόθηκαν υποσχέσεις για ισοδύναμα προκειμένου να μην ισχύσει το μέτρο και ο Π. Καμμένος να έκανε περήφανες δηλώσεις ότι εντόπισε ήδη τους κωδικούς από εξοπλιστικά προγράμματα, ωστόσο το ζήτημα παραμένει έωλο, περίπου όπως και οι υποσχέσεις του υπουργού!



Και τα «αντάρτικα» του Πάνου δεν σταματούν εδώ:



Μόλις ένα μήνα νωρίτερα, είχε προκάλεσε και πάλι μια θορυβώδη ενδοκυβερνητική κρίση με αφορμή την εκ παραδρομής χρήση του όρου «Μακεδονία» για τα Σκόπια, από τον Γ. Μουζάλα. Δεν περίμενε λεπτό μετά την προβολή της συνέντευξης ο Πάνος και έσπευσε να ζητήσει μεταμεσονύχτια την κεφαλή του Γ. Μουζάλα επί πίνακι. Δεν άκουγε τίποτα, ούτε καν τα βίντεο με παλαιότερες δηλώσεις του που ο ίδιος έκανε το ίδιο λάθος και μάλιστα κατ’ επανάληψη. «’Η αυτός, ή εγώ» ήταν το μήνυμα που έστειλε στο Μαξίμου απειλώντας να ρίξει την κυβέρνηση. Λίγες μέρες αργότερα όμως και καθώς έβλεπε πως ο εκβιασμός δεν θα γινόταν δεκτός, αποφάσισε να υποστείλει και πάλι τη... σημαία της επανάστασης.



Ίσως να το ξανασκέφτηκε και να είδε ότι λάθη γίνονται. Όπως για παράδειγμα όταν ο ίδιος πόσταρε φωτογραφία του, ποζάροντας περήφανα δίπλα σε έναν νεκρό καρχαρία υποσχόμενος ότι έτσι θα εξοντώσει τους «μεγαλοκαρχαρίες». Του διέφυγε όμως ότι ο συγκεκριμένος καρχαρίας απειλείται με εξαφάνιση, κάτι που εντόπισε η Greenpeace


Στις κορυφαίες στιγμές του και όταν υπεραμύνθηκε από βήματος της Βουλής, της ελληνικότητας των... «υδατανθράκων» (!), ή όταν διάβασε στη διάρκεια του debate, έκθεση μαθητή του δημοτικού, που είχε ανασύρει από το Ίντερνετ, η οποία ωστόσο αποδείχθηκε.... φάρσα!


ΗΜΕΡΗΣΙΑ 28-29/5/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: