"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Τα καλά ρουσφέτια πάνε σε ΔΕΚΟ... φαντάσματα


Υπάρχει το ρουσφέτι και το βόλεμα για τους κοινούς θνητούς. Μια θέση στο Δημόσιο, μια προαγωγή, μια καλή απόσπαση. Και στα χρόνια του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., αλλά και στη σημερινή εποχή του ΣΥΡΙΖΑ.
 

Το καλύτερο βόλεμα, όμως, για τους πιο καλούς βυσματίες των κομμάτων είναι διαχρονικά κάτι δημόσιοι οργανισμοί… σφραγίδες. Πρόκειται για φορείς χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο. Αρα δεν χρειάζεται όποιος διοριστεί εκεί και να δουλεύει.
 

Από την άλλη, αυτές οι «θέσεις» επιβραβεύονται με εξαιρετικά παχυλούς μισθούς.
 

Ετσι, αφού στη χώρα μας λειτουργεί ακόμη ο Οργανισμός Αποξήρανσης της Κωπαΐδας, παρόλο που δεν έχει πλέον κανένα ουσιαστικό ρόλο στη διαχείριση του βοιωτικού κάμπου, δεν πρέπει να μας δημιουργείται καμία έκπληξη που διαρκώς ξεφυτρώνουν κι άλλοι τέτοιοι φορείς.
 

Οπως η ΔΕΠΕΝΕ (Δημόσια Επιχείρηση Ενεργειακών Επενδύσεων) που αποτέλεσε δημιούργημα του Παναγιώτη Λαφαζάνη για να διαχειριστεί τον περίφημο ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου. Ναι, αυτόν για τον οποίο θα παίρναμε… μπροστάντζα 5 δισ. € από τον Πούτιν!

 
Και εντάξει, τα καλαμπούρια τέλειωσαν. Λεφτά από τη Μόσχα δεν ήρθαν. Η κατασκευή του αγωγού έχει παγώσει. Κι όμως, ο διάδοχος υπουργός Πάνος Σκουρλέτης προχώρησε κανονικά στο διορισμό της διοίκησης! Ενώ, μάλιστα, υπάρχει και άλλη αρμόδια ΔΕΚΟ, η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρία Υδρογονανθράκων!

 
Υποθέτω πως η εξήγηση είναι αρκετά απλή:



Πώς αλλιώς θα βολευόντουσαν αρκετοί ακόμα πολιτευτές του ΣΥΡΙΖΑ…

Δεν υπάρχουν σχόλια: