"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ: Οι Αττίλες και ο ανανισμός!

Αηδία και οργή προκαλεί στους Ελληνες η θλιβερή εικόνα του Προέδρου Αναστασιάδη με τον εγκάθετο της Αγκυρας στο ψευδοκράτος, Μουσταφά Ακιντζί.

 
Τα μίσθαρνα όργανα των ξένων δυνάμεων, οι εξ επαγγέλματος και εκ πεποιθήσεως μισέλληνες, οι Τούρκοι, οι τουρκόφιλοι, αλλά και οι νεοταξικοί αποδομητές της ταυτότητάς μας έχουν κάθε λόγο να απολαμβάνουν τη βδελυρή και αναξιοπρεπή εικόνα των φιλοφρονήσεων του εκπροσώπου των θυμάτων του κυπριακού Ελληνισμού προς τον τοποτηρητή της Τουρκίας στα Κατεχόμενα.

Ομως, όποιος διαθέτει το παραμικρό ίχνος εθνικής ευαισθησίας και αξιοπρέπειας και θυμάται τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διέπραξαν οι ένστολοι πλιατσικολόγοι του Αττίλα 1 και του Αττίλα 2 ντρέπεται για λογαριασμό του κ. Αναστασιάδη.

 
Οπως ήδη έγινε γνωστό στο πανελλήνιο και στην παγκόσμια κοινότητα, ο Πρόεδρος της Κύπρου και ο επικεφαλής του ψευδοκράτους απηύθυναν κοινό μήνυμα για τα Χριστούγεννα προς τις δύο κοινότητες, όπου ο Ελληνας μίλησε στα τουρκικά και ο Τούρκος στα ελληνικά.

 
Μάλιστα, για να επιταθεί το αίσθημα της αποστροφής, κυκλοφόρησαν και πλάνα από την προετοιμασία της προπαγανδιστικής καμπάνιας για τη νεκρανάσταση του σχεδίου Ανάν. Εκεί, ο Τούρκος και ο Ελληνας έκαναν αστεία και συμπεριφέρονταν με τέτοια ελαφρότητα, λες και δεν σφάδασε η ελληνική Κύπρος κάτω από τη λεπίδα των τρισβάρβαρων δολοφόνων του τουρκικού στρατού.
 

Οπως έγραψε σχετικά η «δημοκρατία», όλα αυτά τα φτηνά σόου παρουσιάστηκαν «σαν να μην υπήρξε ποτέ παρελθόν και η πραγματικότητα της τουρκικής εισβολής και κατοχής στην Κύπρο».

 
Επειδή οι καιροί απαιτούν κρυστάλλινη σαφήνεια, καλό είναι να διατυπωθεί ωμά το υπόβαθρο τούτων των παραστάσεων: 



Οι Αμερικανοί, οι Ευρωπαίοι και οι Τούρκοι γνωρίζουν ότι το πηδάλιο της νήσου έχει ένας άνθρωπος που υπερασπίστηκε μέχρι παρεξηγήσεως το κατάπτυστο σχέδιο Ανάν.

 
Αυτός θα είναι και ο ιδανικός για τους προαναφερθέντες (και ο μοιραίος για τον κυπριακό Ελληνισμό), ο οποίος θα θελήσει -και ίσως μπορέσει- να προκαλέσει τη νεκρανάσταση του όζοντος κουφαριού τούτου του σχεδίου.
 

Απευχόμεθα το ενδεχόμενο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: