"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Nτισκοτέκ στα Κιούρκα ανοίγει ο Λαφαζάνης με πορτιέρη τον Θοδωρή Μιχόπουλο και μπάρμαν τον Αλέκο Φλαμπουράρη...


H κωμικοτραγωδία ενός αμήχανου και άβουλου λαού δεν έχει τέλος. Τις τελευταίες ώρες η τύχη του έχει περάσει στα χέρια του "αρχιτέκτονα του Greek Stream" Παναγιώτη Λαφαζάνη.


Ο Λαφαζάνης με παρέμβασή του ζητεί να μην πληρωθεί το ΔΝΤ και να αναζητήσει άλλες επιλογές χρηματοδότησης.


Οι εξελίξεις των τελευταίων 4 μηνών ήρθαν μετα τα καραγκιοζιλίκια της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου-Μητσοτάκη οι οποίοι ως αρρωστημένοι κρατιστές έκαναν ότι μπορούσαν για να υπερασπισθούν το βαθιά διεφθαρμένο πελατειακό κράτος της μεταπολίτευσης, την ιερή αγελάδα των δημοσίων υπαλλήλων και φυσικά τους νταβατζήδες της διαπλοκής-παλαιάς και νέας κοπής-οι οποίοι σιτίζονται από το διεφθαρμένο Δημόσιο.


Και να που τώρα που η χώρα βρίσκεται λίγο πριν την απόλυτη χρεοκοπία με τους πολιτικούς καραγκιόζηδες όλων των κομμάτων να βάζουν τα δυνατά τους, ως την τελευταία στιγμή, ώστε η καταστροφή να είναι ολοσχερής και μη αναστρέψιμη.


Σ΄ αυτό το φόντο της τραγωδίας ο Λαφαζάνης σηκώνει το ιερό λάβαρο της επανάστασης ενάντια στους κατακτητές θεσμούς και με τα ρώσικα ρούβλια ετοιμάζεται να ανοίξει ντισκοτέκ στα Κιούρκα με πορτιέρη τον Θοδωρή Μιχόπουλο και μπάρμαν τον Αλέκο Φλαμπουράρη...Α, αν δεν φθάσουν τα λεφτά θα πάρουν δάνεια από τις εθνικοποιημένες τράπεζες σύμφωνα με το φιρμάνι που κατέβασε η Αριστερή Πλατφόρμα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.


«Από πού προκύπτει ότι είναι καταστροφή η έξοδος από το ευρώ και η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα;» διερωτήθηκε την Κυριακή ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας .
 


«Ο κόσμος είπε ότι πρέπει να καταργηθεί το μνημόνιο εντός Ευρωζώνης και να μη χρεοκοπήσουμε. Κι αν αυτό δεν γίνεται; Οι άλλοι κάνουν τη ρήξη, οι άλλοι επιδιώκουν να μας εξοντώσουν. Βλέπετε τον Σόιμπλε, είναι σαν το μαντρόσκυλο που επιτίθεται... Όταν δεν πάει άλλο λέμε στοπ δεν θα πληρώσουμε. Είναι αυτό καταστροφή ή αυτό που μας επιβάλλουν; Γιατί να τρομοκρατηθεί ο λαός απο επιστροφή στο εθνικό νόμισμα; Μόνο εδώ ισχύει το εθνικό νόμισμα ίσον καταστροφή» παρατήρησε.

«Σαν το δικό μας τετράμηνο εκβιασμό δεν έχει δεχτεί άλλη χώρα στα χρόνια του καπιταλισμού και της αποικιοκρατίας. Αποστράγγιση αποθεμάτων-κλείσιμο στρόφιγγας... Υπάρχει συνειδητοποίηση, ή πάμε αμέριμνοι για συμφωνία;» πρόσθεσε ο υπουργός.

Ο κ. Λαφαζάνης, οποίος καταχειροκροτήθηκε, προέταξε δε ως μείζονα εκκρεμότητα το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων αντιτασσόμενος σθεναρά στις ιδιωτικοποιήσεις λιμανιών, αεροδρομίων σιδηροδρόμων, επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας και ακίνητων του Δημοσίου, παρότι η κυβέρνηση φαίνεται ότι έχει συμφωνήσει με τους δανειστές στο θέμα αυτό. «Πού έχουμε συμφωνήσει ως τώρα; Στις ιδιωτικοποιήσεις; Έχουμε συμφωνήσει να πουλήσουμε το 51% του λιμανιού. Έπρεπε το ΤΑΙΠΕΔ να το είχαν διαλύσει... Δεν χρειάζεται το ΤΑΙΠΕΔ για να ξεπουληθεί η δημόσια περιουσία» ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η ΚΕ «θέλει να πάρουμε μια απόφαση. Δεν πουλάμε λιμάνια τρένα αεροδρόμια. Δεν πουλάμε τα ακίνητα - φιλέτα.»
 

Ο κ. Λαφαζάνης διερωτήθηκε ακόμη για το κατά πόσον συνιστά τρομοκρατία εκ μέρους της κυβέρνησης το ενδεχόμενο να μην πληρωθεί η δόση προς το ΔΝΤ και αντέταξε ότι «τρομοκρατία είναι οι εκβιασμοί των δανειστών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: